Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat - Lindynette x antibiotika. V příbalovém letáku je napsané, že některé antibiotika (rifampicin a ampicilin) snižují účinnost antikoncepce. Chci se tedy zeptat, jestli to platí jen pro tyto antibiotika a tedy, v případě, že v příbalovém letáku antibiotik není napsané, že by snižovaly účinnost antikoncepce, ani tam nejsou nikde zmíněná slova ifampicin a ampicilin, jestli se mohu spoléhat na svou antikoncepci. Předem díky za
Já jsem sice brala Triquilar, ale podle mě to je zhruba stejné... V letáku taky byla vypsaná jen některá antibiotika, ale pak jsem dostala jiná a sama lékarnice mě při jejich výdeji upozorňovala, že to snižuje účinek... Asi to platí u všech.
Ale v letáku u antibiotik taky není napsané, že by snižovaly účinek HA.
Achjo, jsem z toho zmatená.
Děkuji za odpověď
No, všechno tohle, co říkáte, vím, ale když jsem se zeptala svého zkušeného lékaře, který snad i vedl nějakou kliniku, a který mi vždycky dobře poradil, jestli náhodou moje antibiotika nesnižují účinek antikoncepce, koukal na mě jak na blázna a řekl mi, ať mu příště donesu nějaký článek, kde je to napsáno. Donesla jsem mu jich spoustu z internetu a on to označil za nesmysl a za jednu z těch obecně oblíbených fám. Když jsem řekla, že se domnívám, že antibiotika vybijí střevní mikroflóru a snižují tedy vstřebatelnost léku, ujistil mě, že lék se rozhodně nevstřebává v tlustém střevě, ale už mnohem dříve. Na čemž podle mě je hodně pravdy
Zřejmě opravdu účinnost snižují jen zcela konkrétní léky s nějak odlišným účinkem a mělo by to být napsáno i v jejich příbalové informaci. Jinak jsem se na ATB ptala vždy různých lékařů a oni v něčem zalistovali a řekli že to moje ATB nesnižuje účinnost.
Schválně se zeptám i gynekoložky.
Nicméně týden s kondomem nás asi nezabije
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.