Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Potřebovala bych si obarvit silonky, ale nevím jaká barva by na to byla nejlepší. Když použiju obyčejnou duhu, tak se při prvním kontaktu s vodou smeje. Nemáte někdo nějaký nápad, jak by se daly nabarvit tak, aby jejich barva byla stálá?
Je to dobrých 25 let, co jsem ve škole tancovala. Vím, že k našemu tanečnímu kroji jsme potřebovali červené silonky. Jenže... v době před revolucí červené silonky prostě nebyly. Naše učitelka vzala obyč. hnědé a obarvila je. Nic jiného než Duhu tenkrát v drogerii neprodávali, takže je musela obarvit právě jí. A ... silonky držely barvu hodně dlouho... Barvila nám je prakticky jen, když se nám je podařilo roztrhnout.
:-O A proč chcete obarvit silonky? V normálním supermarketu seženete černé, hnědé, béžové a ostatní barvy v obchodě s punčochovým zbožím...
Mě právě přijde, že to přece nemůže na ty silonky chytnout. Duha barví len, bavlnu a hedvábí, ne žádnou umělotinu...
Přesně jak se zde píše. Potřebuji je batikované pro ruční tvoření kytiček a motýlků. Právě že klasická barva nechytne, ani ustalovač nepomáhá. Vymeje se to, ale existují i nějaké barvy na syntetiku, hedvábí a tak. tak mě napadlo, jestli někdo nevíte, zda by to na silonky nechytlo. na aj stránkách používají normálně batikované silonky. Musí existovat i něco v ČR
Současná Duha jsou reaktivní barvy na bavlnu (celulozová vlákna), na polyamid dělá barvy chedspraha.cz/... (barvy na vlnu a PAD), barví se v kyselém prostředí, i když PAD by asi chytil i bez něj. Původní barvy z chedsu na bavlnu chytaly na PAD většinou dobře, ale je klidně možné, že dnes používají jiné, už od nich několik let neberu.
Zajímavostí je, že jeden materiál obsahoval PAD, který bral barvu dobře až po napaření, než jsme na to přišli, měli jsme šmouhy po tazích žehličkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.