Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárky na návštěvu

Od: natys* odpovědí: 9 změna:

Potřebuji poradit s dárky na návštěvu.Máme jít na seznámení s rodinou přítele dcery-oba rozvedení-.A já nevím,co tak asi každému přinest,nějakou maličkost,nemám nápad.Jde o děti přítele,syn 22 let,dcera 20 let,tatínek něco přes 70,sestra a bratr mezi 45-50 let.Nechceme k nim přijet s prázdnýma rukama.Poradíte?Díky Natalie

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

3x

já osobně bych vzala lahvinku něčeho dobrého pro ženy kytičku (menší/větší) a upekla bych něco dobrého (já mísu moravských koláčků...)

koš mi přijde takový neosobní...

hodnocení

2x

Dětem sladkost- např. dobrou čokoládu, dospělého neurazíte dobrým vínkem, ženám popř. květinu.Alespoň tak řeším já ;).

doplněno 03.11.11 08:37:

Také není špatné jezdit s šiškou uheráku *smich*.

marenka*
hodnocení

1x

Je to hodně lidí najednou, nevím jak chcete vzít za své drobnost. Já osobně bych koupila dárkový potravinový koš. ;)

Souhlasím s Mařenkou,dárkový koš je opravdu to pravé ořechové,každému zvlášť by nebyla dobrá volba,a to ani po stránce finanční;)

hodnocení

0x

Mařenka má vynikající nápad, já bych ke koši přidala pro sestru kytičku.

lidus*
hodnocení

0x

Proč každému extra dárek? Mařenčin nápad je super. Nevím jak je zvykem u vás ale u nás se na návštěvu chodí s lahví dobrého moku a s kytkou.

natys*
hodnocení

Čtu a čtu odpovědi,zatím všem díky.Ten koš je fajn nápad.Jenže u přítele bydlí děti,ostatní členové rodiny přijdou kvůli nám,nebydlí společně,ale různě po okolí,tak v tom bych viděla problém.Nenapadlo mně něco upect,koláče peču a taky moravské,jsem z Moravy,jen leta v Čechách.A všechna vnoučata milují buchty,koláče,prostě kynuté těsto,protože maminky převážně pečou řezy nebo různé dortíky nepečené a pravé babičkovské buchty jsou jim vzácné,zvlášť ty pubertální děti to do sebe hází jak to vyjde z trouby.Takže koláče upeču,kytku a nějaký mok pořídím taky,jen tatínek přítele má zdr.problémy a nemůže ani sladké,ani alkohol,kytku těžko,má jich plnou zahádku,tam ještě nevím co.Natalie

Tak mu upečte cosi slaného,třeba slaný závin se zelím,je to veliká dobrota,dělávám ho velmi často;)Pokud budete chctít receptík,stačí říci:)

hodnocení

0x

Na první, seznamovací návštěvu je nevhodné přijít s větším darem. Ale je vhodné přinést něco mimořádného na společný stůl. Většinou je to dobrá láhev a pro paní domu kytice. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]