Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer, málokdy se mi udělají záděry, ale tato se povedla. Uchytil se v ní nějaký humus a část prstu vedle nehtu mi pěkně natekla. Navíc je na vnitřní straně prstěníčku, takže takřka každý pohyb, uchopení věci, bolí. A bolí to jako čert, uvnitř je asi hnis, ale ven nechce - zkoušela jsem napíchnout, naříznout... nic. Akorát to více bolí Přítel radil na noc nanést kašičku z mouky a vody, ale efekt žádný...
Má někdo radu? Děkuji
Záděry jsou prokletí, mě se čas od času taky udělají. Takováhle pořádná mě potkala před pár měsíci. Normálně jsem to nechala přes noc "dozrát" a ráno jsem prst trochu přiškrtila druhou rukou a pak jsem se snažila jakoby kůžičku od nehtu odtáhnout do strany. Hnis začal vytékat nějakým pórem vedle nehtu a tak jsem otok pomačkala, dokud nebylo skoro všechno venku. Pak klasická dezinfekce - peroxid vodíku, septonex a náplast. Do dvou dnů to zmizelo Ale bolí to, to je jasný...
Me to prave uz tri dny nejde Treba se to nejak vsakne, zkusim na to "zazracny" kelimek. Dezinfikovala jsem slivovici i jodisolem, ale nic. Snad to za ty dalsi dva dny zmizi
Zkuste píchnout vydesinfikovanou jehlou do koutku u nehtu jakoby pod nehet,pokud hnis nevyteče,tak na noc použít černou mast Ichtiol.Ichtoxyl nabo saloxyl.Ale trošku té masti "pomožte" ,aby se k tomu hnisu dostala alespoň tím píchnutím.Mělo by to pomoct.Pokud ne ,pak snad raději chirurgii.Sestře museli (jako dítěti) zanícený prst rozříznout,aby to vyčistili.
Martino, používám "Framikoin" mastičku. Na noc namažu a zalepím náplastí s polštářkem a vždy přijde úleva. Po dvou dnech už bez náplasti. - stařenka
Dobrá na akové záněty je také jodová mast (betadine), je účinná a bez receptu, na rozdíl od (samozřejmě dobrého) framikoinu. Ale od toho hnisu by to chtělo vyčistit. Většinou se mi to povedlo vlastními silami (propíchnutí jehlou, vumačkání a podobně) ale když takhle urputně odolává, asi bych s tím zašel na chirurgii. Koneckonců jsou to odborníci a jsou tu od toho.
Uz nema bodiky, tak aspon dekuji za ten betadine, ktery mam doma, to me jaksi nenapadlo Propichnout to ani moc nejde, snad to brzy pujde vymacknout...
Nejde mi z toho hnis, ale krev...
Na podobné zhnisané záněty používám pokaždé úspěšně černou mast - ichtyolovou, už tu o ní psali. Jinak ale moje poslední záděra na palci byla takového rozsahu /zhnisaná boule vedle nehtu/, že pomohl jenom skalpel pana chirurga. Nebylo to nic příjemného, ale pomohlo to. Tak ať to přejde, moc dobře vím, jak strašně to dokáže bolet při sebemenším doteku. Jaga.
Není to rada odborníka, jen vlastní zkušenost z domova. Když je něco sebraného a bolí to jako čert, tak první rozpustím v kelímku zrníčko Manganistan draselný - hypermangan, aby voda byla světle modrá, namočím hadřík a zabalím. Nechám chvilku působit. Většinou se protrhne dírka, kudy teče hnis ven. Namažu mastí Betadine, přesně jak radí nahoře, a necháme půl hodiny zabalené. Za půl hodinky se dírka, kde je hnis zvětší a pak se prst nechá v hypermanganu namočen. Hypermangán nejen desinfikuje. Pomáhá také, když se udělá vřídek, třeba od opruzení, potíráte vatičkou s hypermanganem a vřídek se ztratí.
Tento problém jsem mívala také a od té doby co používám tento balzám na nehty (vpravo dole) saloos.cz/... tak mám pokoj
Nepříjemné ... Maž dál. Na noc vždy dávej černou mast a zalep. Pozor, ať si neumrtvíš prst. Ráno náplast sundej, vydezinfikuj, např. tím betadine a nech volně. Pořád zkoušej mačkat, brzy by měl již téci hnis. Pokud se to do týdne nevyřeší, zajdi za obvoďákem. Ten tě možná pošle k nějakému odbornému doktorovi.
Přeji brzké uzdravení do Znojma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.