Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Skoro vždy když si uvařím vejce tak některé nejde oloupat ze skořápky. Zkoušel jsem namočit po uvaření do studené vody, vařit v osolené vodě, vařit starší vejce, vařit čerstvá vejce nic platno - vždy se v těch šesti (tolik jich většinou vařím) najde jedno-dvě které za boha nejdou oloupat. Prosím nevíte někdo jak na ty potvůrky vyzrát
?
Nikdy nevařte vejce čerstvě snešená, ta jenom potrháte a nikdy neoloupete. Vejce po uvaření dejte do studené vody na co nejdelší dobu. Mně se osvědčilo, když chci chystat třeba koprovku, nebo chlebíčky, že si vejce uvařím den dopředu. Když jsou úplně studená, loupou se daleko líp, než teplá. Jinak - vajíčko naťukněte na té silnější, kulatější straně, ne na špičce. Na té kulaté straně je taková vzduchová bublina a od ní se Vám budou vejce daleko líp loupat. Loupejte nejen skořápku, ale současně i tu blánu pod ní. Když tam tu blánu necháte, jenom samotná skořápka půjde dolů hůř a tu blánu nakonec také musíte odstranit, takže raději všechno vcelku.
A to je snad už všechno. Vidíte, co se toho dá napsat o úplně obyčejném oloupání vajíček. Dobrou chuť! Jaga.
Pokud chcete třeba posnídat vajíčka na měkko, ještě teplá, což je hrozně fajn, dejte je po uvaření ochladit do vody jen asi na 5 minut. Pak naťukněte na té širší straně, vložte do stojánku na vajíčka a opatrně po kouskách loupejte takový otvor, abyste už mohl vybírat obsah lžičkou. To je náročnější, než loupat vajíčko natvrdo, ale při představě dobré snídaně to zvládnete taky.
A dal jste mi dobrý tip - jdu si dvě udělat!
Tu minulou otázku na tohle téma tady na poraďte jsem taky zaregistroval, a tak jsem si na to začal dávat pozor. No a mě se osvědčilo pořádně tu skořápku rozdrobit proválet proti něčemu tvrdému, a nejlépe pod vodou. Tím se potrhá ta vnitřní blána a dostane se pod ní voda, která ji odfoukne od vejce. Zkuste to taky, snad to bude fungovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.