Nejste přihlášen/a.
V rubrice "Rostliny" se objevil dotaz na libeček. Všichni jsme se shodli, že je to prima bylinka. Já si libeček na zimu suším. Dávám jej vyvařit do polévek, čerstvý přidávám do vody při vaření brambor. Myslím, že by se také nic nezkazilo, kdyby se jím za syrova ozdobily chlebíčky či nějaká studená mísa.
Zajímalo by mě, jak používáte libeček vy. Dá se použít ještě nějak jinak, než jsem vzpomínala? Mám ho totiž veliký keř a spotřebuji ho poměrně málo. Kam ještě jej mohu přidat? Předem děkuji za tipy. Jaga.
Jak je možné, že mluvíte o obrovských keřích, když já ubohá mám dva umrněné keříčky, téměř bez listů. Zasadila jsem odkopky už vloni, a ani vloni, ani letost se mi vůbec nerozrostl. Jsem z toho nešťastná, protože i já ho miluji. Má se to něčím hnojit? Když jsem se sem nastěhovala, byl tady v rohu zahrady taky veliký keř, ale postupem času úplně zanikl, asi tak během tříl let. Poradí mi někdo, co s tím mám dělat? Jagi, tys to viděla, proč mi neroste? Díky Suzy.
Zcela jistě do vývaru a já ho dávám v podstatě do každé zeleninové a luštěninové polévky a do brambor, někdy i do rýže ale to nás moc neoslovilo. Libeček má svou chuť a je až dost aromatický a tak i když miluju chleba s máslem a petrželovou natí s libečkem mi to nechutná. Zkusila jsem ho dát i do nádivky ale také to nebylo ono. Nesuším ho, mražený je podle mě lepší. Keře mám rovněž velké a nijak se o něj nestarám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.