Nejste přihlášen/a.
Poradíte někdo, jak děláte domácí kokosky? Nikdy se mi ještě nepodařilo udělat dobré kokosky. Vysuším je, nebo jsou malé, nebo rozjeté. Mám spoustu kuchařek, ale jsou mi na nic, kokosky podle nich neudělám. Umím uvařit všechno možné i bez kuchařek, jen ne kokosky. Poraďte nějaký jednoduchý recept, nemyslím materiálem, myslím na práci. Potřebuji to trochu dost vysvětlit. Když se mi povedou, tak je vyfotím a pošlu.
Recept z hlavy nevím, mě se ale loni "povedlo" udělat "těsto" tak tuhé, že jsem měla kokosky kulaté po "upečení" tedy spíše po usušení v troubě (při větší teplotě se roztečou) byly docela suché, ale pokud jebudete skladovat venku či v lednici a pak je donesete do tepla, "navlhnou" a zvláční! nesmí ale zůstat v tepla dlouho, jinak pak zase uschnou
kondensované slazené mléko a kokos 1/4kg
Udělat kuličky ,jak se lepí na dlani tak mokrýma rukama ,udělat špičku a dát na plech s pečícím papírem.Peče-suší se to pomalu a jen chvilku .Podívat se na spodek kokosku. I špička jemně zhnědne.
Jemně zbarvené vytahujeme ,,Tyto kokosky nikdy nejsou tvrdé,,dělám je celý život. Dříve jsem dělal z bílků a rozlévaly se mi a pod. Zkuste a uvidíte že je budete dělat jako já ,,a jsou měkké!
doplněno 27.10.11 23:15:pokud by těsto bylo moc řídké,tak přidat kokosu,,ONi ty gramáže mění. Já už to mám v oku, Ale nezkazíte nic,,
Tak -aby šla udělat kulička a vy na ní uděláte špičku prstama.A dát do vyhřáté trouuby a jsou hotové cca za 3 minuty
První kokosky které se povedly, dokonce jsou i jedlé. Bylo to jednoduché, dát troubu na 125. Příště je vyndám dříve. Slíbila jsem obrázek, tady je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.