Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaření kondenzovaného mléka na karamel

Od: fiik* odpovědí: 24 změna:

Jak vaříte kondezované mléko (salko) To se opravdu vaří 3 hodiny?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Plechovku kondenzovaného mléka ponoříme celou do vody a vaříme 2 hodiny.

hodnocení

0x

Já ho vždy vařím 2,5 hodiny, aby zkaramelizovalo.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Také vaříme dlouho, ale bacha, otvírat až po důkladném vychladnutí (druhý den)...

sebod*

a není lepší si ho koupit v obchodě? Už pěkně zkaramelizovaný?

Byla jsem pohodlná vařit mléko a koupila jsem v obchodě hotové. Blivajs, má to úplně jinou chuť, než když se to uvaří doma.

sebod*

viky. já ho taky koupila. Asi jsem měla štěstí, že jsem koupila jinou značku. Byl výborný. Jen nevím, co to bylo za značku *zed*

Jinak když už to salko vaříte, tak si dejte do hrnce 3-4 plechovky. A máte připraveno do zásoby, Časově i na spotřebu energie to vyjde nastejno.

polinek*

to nevybuchne!Jakýho bacha?

hodnocení

0x

25 min v papináku s dvojtým dnem a nechá se tam dojít..

A pak dlouho chladnout jinak ti bude jaujau..

doplněno 30.10.11 21:48:

V tom tlakáči doma vaříme mléko již 12 let.. jsou to popravdě zeptery tak možná v jiné značcce to není tak ono anebo se člověk bojí ale plechovek bylo na stovky a nebouchla žádná..

Jop fotka je má.. ale moc povrchních lidí co z ní odhadnou datum narzení neznám...

Pokud bych se nebyl jistý nepsal bych to tu..

Ale jinak mi to je šumák...

Vidím v tom relativní úsporu energie...

Vařit plechovku v ,,tlakáči,,?No to by mohl jen sebevrah! Jestli fotka odpovídá tvému věku,tak raději takové kraviny vůbec nepiš?! O vaření v papiňáku toho asi moc nevíš a nikdy jsi neviděl co je to za hrůzu,když to ,,bouchne,,!:)

hodnocení

0x

Přesně tak, jak už psali ostatní přede mnou. Vařit 2 - 3 hodiny a otvírat úplně vychladlé. Ja tak vařívám plechovku Pikaa, toho čokoládového a pak z něj dělám pařížský krém na ořechové rohlíčky. Polévám čokoládou. Krém nestéká ani "nespadne" a hotové rohlíčky jsou opravdu mana nebeská. Je to ale dosti pracné, odhodlám se k tomu vždycky jenom "jednou v roce na Vánoce". ;)Spíš mě k tomu pokaždé donutí mlasná rodina. Jaga.

Jago, mám pusu plnou slin *hi* Přidejte, prosím, recept! Díííky! *hej*

Já vařím 2 hod.,vychladlé v mixéru rozšlehat,1-2 žloutky-vařené a když přidáte mandlovou příchuť,skvělý likér!Mandlové Barbero se může jít schovat! Na Netu jistě najdete plno podobných receptů,já už to dělám ,,od oka,,!*pivo*

liduli

...taky se přidávám s prosbou na recept...vánoce se blíží, L.

lui*

Musím se pochlubit. Nikdo to za mě neudělá...Recept na můj medovník je tady:

lui.yc.cz v sekci recepty.

Ale kromě receptů tam zatím nic jiného není.

Pro babičku z OV i pro ostatní mlsálky a šikulky: PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY.

20 dkg ořechů nastrouhaných najemno, 28 dkg cukru moučky, 8 dkg jemné /přesáté/ strouhanky, 2 celá vejce. Těsto dobře propracovat. Vymazat hodně tukem formičky na větší rohlíčky, vložit úzký váleček těsta, jen volněji, nemačkat do formičky a zvolna péci.Těsto dost "vyskočí" a pokud by se do formiček vtlačovalo, velice špatně se pak vyklápí /drží/. To proto, že v těstě není žádná mouka ani tuk.

Na upečené rohlíčky krém: 1 plechovku Pikaa vařit 2,5 až 3 hodiny, nechat vychladnout do druhého dne. Teprve pak ji otevřít. Našlehat 1 máslo, přidávat a zašlehávat vychladlé vařené Pikao, trošku rumu, podle chuti přisladit. Krém spirálovirě nastříkat na rohlíčky. Nechat do druhého dne v chladu, až krém ztuhne a pak povrch máčet v tmavé polevě.

Dobrou chuť. :-P Jaga.

doplněno 01.11.11 18:11:

Rohlíčky by se měly asi 3 dny nechat rozležet, ale u nás se to ještě nikdy nepovedlo.*haha*

liduli

Jaguško, dík za recept, jestli letos koupím ořechy za rozumnou cenu (vloni se nám neurodily a letos je spálil květnový mráz), tak rohlíčky upeču na Vánoce,L.

Jaguš, děkuji za recept, který jsem objevila až teď. Dělala jsem něco podobného a říkali jsme tomu nicátka. Protože se to v puse ztratilo jako nic a zbyly jen ořechy. :D Je to skvělé cukrovko *pusa*

fiik*
hodnocení

Tak jsem jí vařil 3 hodiny v kastrolu s vodou no byl to boj, ale to za mnou. Medovník je hned lepší stím skaramilozavaným salkem.. Všem moc děkuji za odpovědi *palec*

nechcete raději karamel za zlomek ceny a za půl hoďky vaření a s výraznější chutí? :)

knedlik.pise.cz/...

limetka*
hodnocení

0x

Já vařím jen hodinu a je krásně zkaramelizované. Mám ten krém z něj moc ráda, ale rodince nechutná, tak ho moc často nedělám.

alca1344*
hodnocení

0x

Já ho vařím taky v papiňáku - nějak mě nedošlo, že by mohl být problém - vařím ho ne moc prudce, vody tak 3cm a tak 20 minut, ale teď jsem taky koupila hotový a je moc dobrý, cenově nastejno, ne-li levněji, pokud bych měla mít sporák zapnutý fakt 2-3 hodiny

lui*
hodnocení

0x

No ten nápad s papiňákem mi taky ze začátku přišel jako cesta do pekel. Ale ono to asi tak nebezpečné nebude. Ten tlak v konzervě, který se vytvoří při vyšší teplotě vaření, vyrovnává ten tlak v samotném papiňáku. Takže se to srovná a konzerva vydrží. jen nevím co to dělá při té vyšší teplotě? Asi to mají oba odzkoušené, a vychytanou i dobu vaření.

polinek*
hodnocení

0x

,,naprosto stačí 1hod a půl. Já to tak dělám. A na příští den použiji.Ale když ho uvaříte ráno,večer můžete ho použít.

hodnocení

0x

Vařte ho přes 2 hodinu, když ho rozděláte a bude málo už s tím nic neuděláte. Nejlépe vařte alespoň 2 najednou a druhé využijete třeba za půl roku... je škoda vařit jen jedno. A úplně nejlepší je koupit už hotové. Je trošku dražší, ale vyplatí se to.

Vaření kondenzovaného mléka na karamel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]