Nejste přihlášen/a.
Jak vaříte kondezované mléko (salko) To se opravdu vaří 3 hodiny?
Také vaříme dlouho, ale bacha, otvírat až po důkladném vychladnutí (druhý den)...
Byla jsem pohodlná vařit mléko a koupila jsem v obchodě hotové. Blivajs, má to úplně jinou chuť, než když se to uvaří doma.
25 min v papináku s dvojtým dnem a nechá se tam dojít..
A pak dlouho chladnout jinak ti bude jaujau..
doplněno 30.10.11 21:48:V tom tlakáči doma vaříme mléko již 12 let.. jsou to popravdě zeptery tak možná v jiné značcce to není tak ono anebo se člověk bojí ale plechovek bylo na stovky a nebouchla žádná..
Jop fotka je má.. ale moc povrchních lidí co z ní odhadnou datum narzení neznám...
Pokud bych se nebyl jistý nepsal bych to tu..
Ale jinak mi to je šumák...
Vidím v tom relativní úsporu energie...
Vařit plechovku v ,,tlakáči,,?No to by mohl jen sebevrah! Jestli fotka odpovídá tvému věku,tak raději takové kraviny vůbec nepiš?! O vaření v papiňáku toho asi moc nevíš a nikdy jsi neviděl co je to za hrůzu,když to ,,bouchne,,!![]()
Přesně tak, jak už psali ostatní přede mnou. Vařit 2 - 3 hodiny a otvírat úplně vychladlé. Ja tak vařívám plechovku Pikaa, toho čokoládového a pak z něj dělám pařížský krém na ořechové rohlíčky. Polévám čokoládou. Krém nestéká ani "nespadne" a hotové rohlíčky jsou opravdu mana nebeská. Je to ale dosti pracné, odhodlám se k tomu vždycky jenom "jednou v roce na Vánoce".
Spíš mě k tomu pokaždé donutí mlasná rodina. Jaga.
Já vařím 2 hod.,vychladlé v mixéru rozšlehat,1-2 žloutky-vařené a když přidáte mandlovou příchuť,skvělý likér!Mandlové Barbero se může jít schovat! Na Netu jistě najdete plno podobných receptů,já už to dělám ,,od oka,,!![]()
Musím se pochlubit. Nikdo to za mě neudělá...Recept na můj medovník je tady:
lui.yc.cz v sekci recepty.
Ale kromě receptů tam zatím nic jiného není.
Pro babičku z OV i pro ostatní mlsálky a šikulky: PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY.
20 dkg ořechů nastrouhaných najemno, 28 dkg cukru moučky, 8 dkg jemné /přesáté/ strouhanky, 2 celá vejce. Těsto dobře propracovat. Vymazat hodně tukem formičky na větší rohlíčky, vložit úzký váleček těsta, jen volněji, nemačkat do formičky a zvolna péci.Těsto dost "vyskočí" a pokud by se do formiček vtlačovalo, velice špatně se pak vyklápí /drží/. To proto, že v těstě není žádná mouka ani tuk.
Na upečené rohlíčky krém: 1 plechovku Pikaa vařit 2,5 až 3 hodiny, nechat vychladnout do druhého dne. Teprve pak ji otevřít. Našlehat 1 máslo, přidávat a zašlehávat vychladlé vařené Pikao, trošku rumu, podle chuti přisladit. Krém spirálovirě nastříkat na rohlíčky. Nechat do druhého dne v chladu, až krém ztuhne a pak povrch máčet v tmavé polevě.
Dobrou chuť.
Jaga.
Rohlíčky by se měly asi 3 dny nechat rozležet, ale u nás se to ještě nikdy nepovedlo.![]()
Jaguško, dík za recept, jestli letos koupím ořechy za rozumnou cenu (vloni se nám neurodily a letos je spálil květnový mráz), tak rohlíčky upeču na Vánoce,L.
No ten nápad s papiňákem mi taky ze začátku přišel jako cesta do pekel. Ale ono to asi tak nebezpečné nebude. Ten tlak v konzervě, který se vytvoří při vyšší teplotě vaření, vyrovnává ten tlak v samotném papiňáku. Takže se to srovná a konzerva vydrží. jen nevím co to dělá při té vyšší teplotě? Asi to mají oba odzkoušené, a vychytanou i dobu vaření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.