Nejste přihlášen/a.
Jak vaříte kondezované mléko (salko) To se opravdu vaří 3 hodiny?
Také vaříme dlouho, ale bacha, otvírat až po důkladném vychladnutí (druhý den)...
Byla jsem pohodlná vařit mléko a koupila jsem v obchodě hotové. Blivajs, má to úplně jinou chuť, než když se to uvaří doma.
25 min v papináku s dvojtým dnem a nechá se tam dojít..
A pak dlouho chladnout jinak ti bude jaujau..
doplněno 30.10.11 21:48:V tom tlakáči doma vaříme mléko již 12 let.. jsou to popravdě zeptery tak možná v jiné značcce to není tak ono anebo se člověk bojí ale plechovek bylo na stovky a nebouchla žádná..
Jop fotka je má.. ale moc povrchních lidí co z ní odhadnou datum narzení neznám...
Pokud bych se nebyl jistý nepsal bych to tu..
Ale jinak mi to je šumák...
Vidím v tom relativní úsporu energie...
Vařit plechovku v ,,tlakáči,,?No to by mohl jen sebevrah! Jestli fotka odpovídá tvému věku,tak raději takové kraviny vůbec nepiš?! O vaření v papiňáku toho asi moc nevíš a nikdy jsi neviděl co je to za hrůzu,když to ,,bouchne,,!
Přesně tak, jak už psali ostatní přede mnou. Vařit 2 - 3 hodiny a otvírat úplně vychladlé. Ja tak vařívám plechovku Pikaa, toho čokoládového a pak z něj dělám pařížský krém na ořechové rohlíčky. Polévám čokoládou. Krém nestéká ani "nespadne" a hotové rohlíčky jsou opravdu mana nebeská. Je to ale dosti pracné, odhodlám se k tomu vždycky jenom "jednou v roce na Vánoce". Spíš mě k tomu pokaždé donutí mlasná rodina. Jaga.
Já vařím 2 hod.,vychladlé v mixéru rozšlehat,1-2 žloutky-vařené a když přidáte mandlovou příchuť,skvělý likér!Mandlové Barbero se může jít schovat! Na Netu jistě najdete plno podobných receptů,já už to dělám ,,od oka,,!
Musím se pochlubit. Nikdo to za mě neudělá...Recept na můj medovník je tady:
lui.yc.cz v sekci recepty.
Ale kromě receptů tam zatím nic jiného není.
Pro babičku z OV i pro ostatní mlsálky a šikulky: PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY.
20 dkg ořechů nastrouhaných najemno, 28 dkg cukru moučky, 8 dkg jemné /přesáté/ strouhanky, 2 celá vejce. Těsto dobře propracovat. Vymazat hodně tukem formičky na větší rohlíčky, vložit úzký váleček těsta, jen volněji, nemačkat do formičky a zvolna péci.Těsto dost "vyskočí" a pokud by se do formiček vtlačovalo, velice špatně se pak vyklápí /drží/. To proto, že v těstě není žádná mouka ani tuk.
Na upečené rohlíčky krém: 1 plechovku Pikaa vařit 2,5 až 3 hodiny, nechat vychladnout do druhého dne. Teprve pak ji otevřít. Našlehat 1 máslo, přidávat a zašlehávat vychladlé vařené Pikao, trošku rumu, podle chuti přisladit. Krém spirálovirě nastříkat na rohlíčky. Nechat do druhého dne v chladu, až krém ztuhne a pak povrch máčet v tmavé polevě.
Dobrou chuť. Jaga.
Rohlíčky by se měly asi 3 dny nechat rozležet, ale u nás se to ještě nikdy nepovedlo.
Jaguško, dík za recept, jestli letos koupím ořechy za rozumnou cenu (vloni se nám neurodily a letos je spálil květnový mráz), tak rohlíčky upeču na Vánoce,L.
No ten nápad s papiňákem mi taky ze začátku přišel jako cesta do pekel. Ale ono to asi tak nebezpečné nebude. Ten tlak v konzervě, který se vytvoří při vyšší teplotě vaření, vyrovnává ten tlak v samotném papiňáku. Takže se to srovná a konzerva vydrží. jen nevím co to dělá při té vyšší teplotě? Asi to mají oba odzkoušené, a vychytanou i dobu vaření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.