Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celulitida vs červené pruhy

Od: nemluvne odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Je mi 15 let a na mém tělě se objevil problém. Povšimla jsem si podivných červených pruhů (čar, nebo podlouhlých skvrn, nevím jak to nazvat) na mé zadnici. Nevím o co se jedná, a jak jej odstranit. Mohlo by se jednat o celulitidu? Stydím se o tom říct i mamce... :(

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Domnívám se, že by se mohlo jednat o strie.

martinaa*

A diky kapko, to me nenapadlo:D Jj, to je fakt, strie jsou nekdy cervene pruhy (ja mam teda bile*hi*)...

nemluvne
hodnocení

A co se s nima dá dělat, jak je odstranit? :(

martinaa*

Strie jsou reakci kuze na rychle pribrani ci shozeni tuku. Nekdy se ovsem objevi jako celozivotni a zbavit se jich nejde (tak to ma pritel, ma pomerne spatnou kuzi a strie mu vyskakuji po kazdem cviceni, postupne blednou, ale nemizi, vypadaji jako vetsi bile jizvy).

Odstranit se nejak moc nedaji, pry pomahaji masaze postizenych mist ruznymi olejicky, pak samozrejme zdrava strava a pokud jsi vic pribrala ci zhubla v posledni dobe, snad se zas vratit na idealni vahu (i kdyz podle tve vysky a vahy je to ok:) )...

Proti striím lze bojovat používáním mastí a krémů, které vyživují elasticitu kůže. Nejvhodnějšími jsou přípravky s elastinem, vitaminem E a kyselinou hyaluronovou.

nemluvne
hodnocení

Jinak měřím 166 cm a vážím 51-53 kg. Jestli to tedy k něčemu pomůže...

martinaa*
hodnocení

0x

Podle me urcite ne, celulitida nejsou cary, ale dulky, podobne, jako ma pomerancova kura (proto se celulitide rika taky pomerancova kuze). Cervene pruhy spis svedci o podrazdeni, od kalhot, spodniho pradla... muze se take jednat o alergickou reakci. Nosis kvalitni bavlnene spodni pradlo? Nebo umela tanga? A co kalhoty? Mivas hodne tesne, neprodysne...?

doplněno 25.10.11 20:15:

A mamky se neboj:) Spis oceni, ze jsi se za ni prisla poradit. Pokud to je alergie na neco, musi se lecit:)

sargo*
hodnocení

0x

Strije v patnácti a bez nadváhy jsou ale strašně nepravděpodobné. Je už konec října, tak to asi nebudou otlačeniny od lavice ve škole, kdy nepřivyklé tělo opět zkouší své - takže typuju spíš to oblečení nebo alergii. Nebo začínající virózu, kdy kůže reaguje přecitlivěle a otlaky od sezení přetrvávají déle.

Pokud by se to tvářilo tak trochu jako modřiny a objevovalo se i jinde po těle, tak potom šup k doktorovi na krev, může to být od poruchy krvetvorby. Nebo - nezačala jsi brát antikoncepci? Může to reagovat všelijak.

Obecně vzato - to je jinak než bylo? :)

doplněno 25.10.11 20:30:

Ne "to je jinak", ale "co je jinak" :-D

martinaa*

Pritel ma taky strie, a obrovske (od 14 let), ma sice par kilo navic, ale "nadvaha" to neni. Strie maji delku i 10-12cm, sirku i 3 cm a vypadaji - jak jsem psala - jako obrovske rude jizvy, co casem blednou. Vyskakuji priteli po kazdem vetsim cviceni, posilovani...*nevi*

sargo*

Fíha, tak něco takového jsem ještě nepotkala. Tak to bychom s ním v průměru dali dva normální, mě nevyskočily ani během těhu, kdy jsem přibrala velmi rychle a velmi bestiálně *modla* a jak vypadají jsem si mohla prohlédnout leda na sousedních postelích :-D

Ale stejně - to podle mě nemůže být častý problém - moc aviváže na prádle nebo moc pomerančů ke sváče to bude spíš.

Dlabat béčko, mazat éčko, tím se nic nezkazí :-D

martinaa*

On ma hodne spatnou kuzi, po skorotchynce:( Pravda, vadi mu moc ovonene avivaze ci jine prostredky, nez na ktere si jeho telo zvyklo, ale neprala bych Vam videt ty nalite rude provazce, kdyz se vrati z posilovny, hlavne podpazi a bricho. Kvuli tomu se na verejnosti ani nevysvleka z tricka...

B pije porad:D, ale na nejake mazani neveri. Zkusim ho presvedcit:)

nemluvne
hodnocení

Tak, sebrala jsem odvahu a zašla za mamkou... :) Bohužel mi potvrdila, že se zřejmě skutečně jedná o strie :( Ono sama však má strie také, akorát bílé. Má o 2 roky starší sestra prohlásila, že (cituji) ,,má skryjí plnou prdel :D Jenže také barvy takové bělounké. Takže v tom alespoň nejsem sama. Budu se však snažit jak jen budu moci, abych se skryjí zbavila. Zapracuji na svém životním stylu, budu ívce sportovat... Snad mi třeba také časem tak ,,vyblednou, když jsou červené, jsou až moc nápadné :(

PS: Myslíte, že , moje váha (pohybuje se od 50 až do 53 kilo) je na 166 cm v normě...? Není třeba zhubnout?

martinaa*

Ne, neni treba hubnout:) V dospivani se ti rozlozeni tuku a telo celkove meni, a toto je nejspis dusledek:) Pokud skutecne nejsi tlusta (coz podle vahy tezko:) ), zadny nesmysly s hubnutim! Zkus zadek zpevnit cvicenim a masazemi a hlavne bud v klidu:) Celulitidu i strie ma 90% holek;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]