Nejste přihlášen/a.
Dobry den,chci se zeptat zdejsich radcu.Ve spajzce jsem nasla asi 5 kg lonskych ususenych svestek.Sem na ne proste zapomnela.No jist se uz nedaji,jsou presusene,ale jinak jim nic neni a je me jich lito vyhodit.Tak se ptam,co bych s nima mohla udelat,me nic nenapada.Dekuji
mnoho kuchařek a labužníků by se potěšilo... taková švestková omáčka, to je mňam mňam... pár receptů na http://jdem.cz/sgph5
jinak co je suché, ztratilo vlhkost... zkuste pár švestek namočit do vody a sledovat každý den, co to s nimi udělá... nebo trochu ohřát v mikrovlnce... pokud jsou úplně suché, zkuste je pomlít na drobno a sypat s nimi třeba kynuté knedlíky...
podarovat sousedy, naložit do alkoholu, vyhodit...
dejte vědět, když přijdete na něco, co je udělalo znovu k jídlu... já ještě do špajzu nekoukal, tak co když...
Já bych je přes namočila a zapekla do rýžového nákypu.V mléce uvařená rýže vychladlá. V misce našlehat van.cukr a mletý cukr se žloutky a máslem. Vše promísit a vmíchat sníh z bílků a ty švestky. Do vymaštěného a vysypaného pekáčku a šup s tím do trouby.
nevím kolik toho nákypu sníte, jak jste veliká rodina, tak poměry a množství ponbechávám na receptu, na který se můžete zeptat strejdy Gůgla.
Tak tak, černá švestková omáčka s uzeným a knedlíčkem nemá chybu. A tady jsou sušené švestky tou nejdůležitější surovinou. Do rýžového nákypu je můžete dát klidně, ale řada lidí dnes už asi neví, co je to JAHELNÍK. Něco jako rýžový nákyp, ale ze žluťoučkých jahel a v něm sušené švestky. Dělávala ho moje babička a to byla, panečku, nějaká dobrota!
A také jsem někde slyšela, že sušené švestky jsou dokonalým domácím lékem při zácpě. Tak do toho, uvařte si nějakou dobrotu, abyste je zužitkovala. Tu zácpu nepřeji. Jaga.
Švestky nyní namočit na dva dny do vody, nechat v lednici. Pak vyndat, osušit a okrájet na kousíčky. Podle toho kolik je okrájených švestek, dáme do skleničky a zalijeme rumem. Uschovejte vše do Silvestra, to bude chuťovka, jednohubka! Mňamky, nakládáme do rumu sušené švestky na kousky pokrájené každý rok, nikdy nezůstanou.
A před politím čokoládou do rumem ,,nacucaných,,švestek strčím šlupek zbavené mandle a to je taky moc super cukroví,ale kdo má horší zuby,tak opatrně,mandle jsou přece jen trochu tvrdší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.