Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistím proutěný koš?

Od: martinaa* odpovědí: 6 změna:

Opět zdravím rádce a rádkyně, sna mi pomohou. Mám doma u stolu odpadkový koš z proutí, s dřevěným dnem. Tento má být na papír, ovšem milovaný bratr tam naházel žvýkačky, ohryzky od jablek a podobně. Výsledkem je fujtajblové dno, kde jsou zvrdlé žvýkačky a v nich nalepené kdeco*zed*. Nejde to dolů, nemá někdo tip, jak dno vyčistit? Dává se i proutěný koš odmočit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

0x

Martino, určitě to půjde... Já kdysi čistila proutěný koš s uchem. Našla jsem ho ve sklepě a byl v příšerném stavu. Vzala jsem ho do sprchy a vysprchovala. Jestli máte doma sprchu s nastavitelnou hlavou, tak doporučuji nastavit na "trysk". Voda je tak pod větším tlakem a špína jede dolů jak po másle. Pak jsem koš nechala uschnout a byl jako nový. *palec*Musí to jít i parní čističkou.

martinaa*
hodnocení

Obavam se, ze na zaschle zvykacky buhvi, co tam jeste je, bude voda kratka:(

hankauk*

Pokud to jde, tak ořezat, co se dá a pak vzít benzin, co se dá koupit v lékárně. Zkus i odlakovač na nehty. Když jsem měla kdysi dávno žvýkačku na kalhotech, dala jsem je do mrazáku a pak žvýkačku odrolila. Jenže koš do mrazáku asi nestrčíš, že?

lucies*

Taky mě napadlo zmrazit :) Do mrazáku koš sice nedá, ale určitě to půjde zmrazit větším množstvím ledu :)

Položila bych na žvejku pytlík mraženého hrášku a za 5 minut zkusila odrolit. Koš vysprchovat, zaprášené "spáry" mezi proutky přejet kartáčem a nechat uschnout.

claire*
hodnocení

0x

Jak psaly kolegyně, tak zmrazit (pytlíkem zeleniny) a odloupat. Pak vypařit horkou vodou, vydrbat kartáčem a pro jistotu třeba naimpregnovat. A víte co, Marti? Ať to udělá brácha ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]