Nejste přihlášen/a.
Prosím vás,může mi někdo poradit jak odstraním vlákna ze skelné vaty z oblečení?moc děkuji za radu-několikeré vyprání nepomohlo((((((((((
Napadlo mne jen přilepit k povrchu látky pás širší izolepy, po odstranění by mohla vlákna zůstat přichycena na lepící vrstvě. Ve skutečnosti se ale spíš přelámou a zbytek zůstane v látce a už odstranit nepůjde. Oděv bych spíš pokládal za zničený bez možnosti jej dále používat.
Skelná vata je sice technicky funkční a levný materiál, ale pro svou zdravotní závadnost byla už její výroba ukončena. Nejvíc pravděpodobně vadí vlákna, která se uvolňují při manipulaci a jsou roznášena vzduchem (možnost vdechnutí nebo požití).
To praní nebyl možná moc dobrý nápad - část vláken se přitom mohla uvolnit a znečistit pračku a jiné prádlo. Ale zase jinak: pamatuji výměnu topného tělesa v absorpční chladničce (skelné vaty hromada) - žádná extra opatření jsem nedělal a jen ruce pak chvíli pěkně "kousaly".
Nevím co jste měl na sobě, to nejlevnější a nejrychlejší odstranění skelné vaty je spálit oblečení. Stačí jedna jediná jehlička a budete nešťastný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.