Nejste přihlášen/a.
Koupili jsme si nový sporák , plyn-el.Trouba je multifunkční.Jsme s ním velmi spokojeni.Blíží se ale vánoční pečení a moc nám není jasná funkce horkovzdušné pečení.Na jaký druh pečiva se ten horkovzduch používá a jaké má výhody, popř.nedostatky.Děkuji za radu.
Ale pozor na peceni pri pustenym ventilatoru trouba pece o hodne rychleji klasicky horkovzducny pekarny jako maji treba v profi pekarnach maji prisun vody ktera zajistuje dobry propeceni a nevysusuje tady v troube to chce vyzkouset pece to o hodne rychleji...
Potvrzuji zvýšení teploty. Četl jsem to na internetu, nechtěl tomu věřit, tak jsem na to vzal digitální teploměr se sondou. A opravdu má trouba při stejně nastaveném termostatu po zapnutí horkovzduchu o 30°C více. Toto neplatí při pečení na max. teplotu. Dá se to občas použít záměrně na zvýšení teploty vzduchu. Jinak pozor.
peču cukroví každý rok, posledních x let v horkovzdušné troubě - nastavit na teplotu 170 maximálně, můžete péct více plechů najdenou ale to já nestíhám. Jenom když suším pusinky nakonec...
Jinak na horkovzduch peču jakékoli pečivo, je to rychlejši a nevysušuje. Jenom to musíte vytáhnout včas...
Na horní/dolní ohřev peču maso a kůrčičku přidávám pod gril...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.