Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita pracích prostředů = PROCES?

Od: sonya* odpovědí: 6 změna:

přeji dobré odpo a chci se zeptat jestli tady má někdo zkušenost nebo nějaké informace s rozdílem složení a kvalitou pracích prostředků určených pro trh ČR a Rakousko - taky asi Německo a jiné země . Od prodavačky v drogeriii jsem slyšela / a ne od jedné, to bych neřešila/, že ty rakouské perou daleko lépe. potvrdili to i náhodní zákazníci na prodejně během debaty.Oslovila jsem firmu Henkel , sice připustili, že je rozdíl v koncentraci, ale jinak jen vyhýbavé únikové odpovědi. Mimo jiné napsali cituji...Jedna se o proces *ee*, kazda spolecnost je ochotna akceptovat ruzne veci a tak je
> tomu i u prani. Ty znaky jsem tam vložila já. Té větě rozumím tak, že čeči si nechají líbit menší kvalitu. Tak nevím, jestli jezdit kupovat prací prostředky do rakouska?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalov*
hodnocení

2x

Jelikož jsem trochu přičichl k praní prádla (skoro 6 let praxe v profiprádelenství) tak se Vám pokusím odpovědět. Co mysleli tím slovem "proces" mi není z Vaší otázky jasné. Víte oni ti výrobci pořád ty prášky zkoumají a snaží se je nějak vylepšovat a vyvíjet nové.Tak možná měli toto na mysli. Veškerý vtip v účinnosti či neúčinnosti pracích prášku je v jednotlivých poměrech složek,které ten prášek tvoří.Ty poměry si z pochopitelných důvodů každý vyrobce nechává jen pro sebe.Zatím nikdo nevymyslel žádnou chemickou látku,která by byla průlomová.Všechno je stejné ve své podstatě.Jsou různé tenzidy (to jsou ty látky v prášku které perou.Je to vlastně mýdlo) to ano,ale jinak je vše jen v tom jak čeho do toho dát tak akorát,aby toho nebylo moc a také aby toho nebylo málo,protože když se toho tam dá moc,tak nefunkuje to druhé atd.jak použít aktivátory,které zesilují účinek některých složek,jaký parfém, atd. atd...ale v té zakladní podstatě jsou všechny prací prášky shodné.Nikdo nevymyslel žádný zázrak,protože kdyby tomu tak bylo,tak by mu všechny prádelny urvaly ruce. Já si osobně myslím,že je totiž nadlidský výkon vyrobit prací prášek pro běžné domácnosti,kde se nědělají deinkrustační lázně,neodměřuje se přesně dávkování prášku,nedělají se pravidelně předpírky v ruzných dílčích detergentech před hl. praním,neužívají se různé teploty a krátké předcykly u extrémně zašpiněného prádla,mnohé domácí pračky napouští málo vody,neprovádí se neutralizace prádla,a vůbec není ve známost mezi "pradlenkami" co dělat,když chcete vyprat skvrnu třeba od červeného vína,od rzi,nebo od krve,čáru od propisky atd...,prádlo se nepere tak často (ložní v hotelu se otočí klidně po jedné jediné noci),tkaniny často nejsou kvalitní a už vůbec není stanovené dávkování s ohledem tvrdost vody,atd. Praní je taková alchymie.Když to zjednoduším.Účinější jsou prášky sypké,méně účinné tekuté (to platí i pro profi prostředky) Kvalita vyprání závisí na, mimo jiné, jak a na jakou teplotu perete,jakou máte vodu,na druhu tkaniny kterou zrovna máte v práče ,na druhu znečištění (podle toho se volí postup) a také na dávkování pracího prášku,protože ten když předávkujete,tak to nepere. Prací lázeň nesmí pěnit a pokud,tak jen minimálně.Bývá to souvislá pěna tak půl až 1cm na hladině.(je z droboučkých bublin) Pokud máte zapěněný buben,tak to rovnou vymáchejte a začněte znovu. Nedivil bych se kdyby Rakouské prací prostředky byly lepší.Jed to možné,s tím nemám zkušenosti.Já jen vím,že prášky pro domácnost perou oproti profi mizerně a jsou příšerně drahé.Co jsme zkoušeli z těch domácích tak nejlépe vycházel Ariel.Jak je to teď nevím.Profi prášky obsahují fosfáty a tak perou skvěle.Pro malospotřebytele se tam místo nich dávají hlinitokřemičitany (zeolity) a to není to pravé vanilkové...;)

cocinkamichalka*

Michalov, ještě Vás doplním - slyšela jsem velkou chválu na Ariel Proffesional. Bohužel pro normálního spotřebitele se dá koupit jen v makru. Já bych z toho ale měla trochu strach - řekla bych, že tento profi-prášek bude třeba na špinavé ubrusy, rondony, utěrky atd. Vyprat v tom várku černých triček bych se bála, aby to třeba nepustilo, nevybledlo atd... Prostě zkoušet, zkoušet, zkoušet. Já peru v Ariel tabletách, moje mamka nedá dopustit na Tide (bývalý tix)...

hodnocení

2x

Rakouské, Německé .. ano jsou levnější a perou lépe i lépe.. voní.. jednak jsme východní blok a špína a jednak co vím takk se celkově do čech vozíd odpad.. od cocaly a jiné věci až po prášk či čokoládu.. ta z rakouska šla jíst i po áruce.. česká před koncem zběla a zhnusní čím to... a to není jedinná věc..

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Ano, také jsem slyšela, že "západní" prací prášky perou lépe. Ano, možná Češi snesou jinou kvalitu, třeba ty naše prášky zase lépe voní? Jsou levnější? Nevím.

Jen tak pro zajímavost - v arabských a asijských zemích běžně prodávají balení pracího prášku na 1 použití - 1 várku. Na větší množství tamní obyvatelé nemají. Netahají 8kg pytel prášku jako my :) Něco podobného možná mysleli tou větou "každá společnost je ochotna akceptovat různé věci a tak je tomu i u praní".

solenza*
hodnocení

0x

Dobrý den. My kupujeme Blanco matic od firmy Qalt Rakovník a jsme s ním spokojeni. V akci se dá kopit již za 89 Kč 9 kg. Naposledy akce asi před měsícem v Globusu. Někdy také pod značkou Korrekt v Globusu a nebo Tesco Value v Tescu.

doplněno 18.10.11 22:34:

akcniceny.cz/...

babocka
hodnocení

0x

Nedávno nám přátelé přivezli z Německa Persil gel. Nevidím rozdíl v kvalitě koupeného Persilu u nás a u nich. Myslím,že oba perou stejně dobře. Také mám ráda TIDE,dříve Tix.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]