Nejste přihlášen/a.
Uvažuji o koupi nového šicího stroje. Prosím švadlenky o radu, jaký bych si měla pořídit. Chci to na občasné šití, spravování, všívání zipů atd...hlavně, aby to prošilo rifle, a silnější látku ve vícce vrstvách, třeba flauš. Cena tak do 3 - 4 tisíc. Mám starý Lucznik, ale už je to dědeček a i po generálce zlobí...Hledala jsem na netu i v recenzích, ale chrlí toho na mě hrozně moc...Zaujal mě stroj Toyota SPA 15 R, nebo Singer Family 8280. Pak ještě Janome JR 1012. Co Vy na to švadlenky,podělte se se zkušenostmi. Děkuji Vám.
Atramo, na mamku čeká pod stromečkem Singer Tradition 2250. Myslím, že Singer je dobrá značka a viděla jsem i servisy. Na D-testu dobře dopadl ten Singer Family, ale ten Tradition je o dvě nebo tři stovky dražší a nabízí více funkcí. Zatím to leží v krabici, já na tom šít neumím, takže nemůžu vyzkoušet
Já nedám dopustit na starý šlapací stroj Kometa. Prošila jsem s ním i spacák i džíny... Po babičce jsem zdědila Veritas, který má dobrých 35 let a pořád šije jako drak. Džíny s ním také prošiju, ale mám na to "džínové" jehly. Psovi jsem ze starého spacáku šila pelechy. Jedna vrstva byla OK, ale u dvou se už stroj zakuckával. Bylo to trošku na nervy. S novými stroji zkušenosti nemám. Chtělo by to ale zajít do prodejny a poptat se přímo tam. Mívají už zkušenosti se zpětnými ohlasy zákazníků.
Kdybych si měla vybrat, tak jdu do stroje, který má overlock. A taky je dobré vědět, jak vysoko se dá zvednou patka. Lépe se pak manipuluje s materiálem při zakládání do stroje.
Sice nejsem švadlenka, ale na rifle a tlusté látky jsou asi nejlepší ty staré, původem šlapací, stroje. Ale ne malé, spíš ty větší, které se používaly v oděvních dílnách. Ty byly časem samozřejmě vybaveny motory.
Možná se mýlím, ale ty dnešní umělé hračky jsou sice chytré, přišívají knoflíky, cikcakem napodobují ently a umějí kromě spousty jiného snad i kreslit, ale na pořádné šití nejsou, to se brzy vylágrují (pokud pevnou vrstvu vůbec prošijou).
TOHLE je asi cenově mimo. Ale u těch levných bych nevěřil na jejich výkon nebo výdrž. Dříve byly velice dobré stroje Veritas, které běžně prošily tři vrstvy kůže nebo koženky. Ale jejich celokovová konstrukce byla u něčem jiném.
Souhlasím s Ladinem, mám Veritasku, už asi 25 - 30 let. Celá kovová, žádné hmoty, všechno vydrželo a nikdy nic neprasklo. Dobře se všívaly zipy, v příslušenství na ně byla půlpatka a několik dalších patek pro různé použití. Šila jsem i rifle, stroj je dobře prošil, měla jsem speciální modré riflové jehly. Jinak přišíval knoflíky, obšíval dírky, měl i několik druhů vyšívání, tak jsem dětem občas obveselila halenky apod. Ušila jsem na něm i několik péřových dek, prošil flauš, bundy s vatelínem, prostě všechno. Nikdy mě nenechal ve štychu. Šiji na něm dodnes. Nevím jaké jsou dneska ty nové, ale nedám na Veritas dopustit. Jo a tehdy nebyly, sehnala jsem ho "pod pultem" přes manželova známého. Jaga.
Ahoj, kupovaly jsme právě mamce nový šicí stroj Lucznik. Mamka totiž měla také celý život Lucznika a byla s ním spokojená.Teď se prodává nová řada Lucznik a jsou fakt moc kvalitní - mají kovové součástky. Nevěřily jsme tomu, ale na prodejně nám to vše ukázali a tak jsme koupily stroj Lucznik Amelia za 3 790,- Kč (je teď v akci) a ještě tam bylo zdarma šitíčko a v něm kromě fůry dalších věcí hodně cívek zdarma a rovnou nacívkované. To jsme nikde jinde neviděli. Ten stroj má za za tyhle peníze taky automatický navlíkač jehly a regulaci šířky stehu, což je bomba. Mamka je se strojem moc spokojená, šije super a bez problémů i riflovinu, zipy a vše co píšeš. Možná ale pouvažuj, jestli tu Amelii nebo Izabellu. To je ještě vyšší model. Taky nám ho ukázali. Je sice za 5500,- Kč, ale zase je vysloveně na šití silných materiálů, takže má ještě vyšší zdvihnutí patky než Amelie. Ale stroje co uvádíš - promiň, to jsou nejlevnější stroje a ty Ti určitě neprošijí rifle a více vrstev jako flauš. Do 3,5 tisíc žádný. Navíc mi na na více místech říkali, že Singer a Toyota mají komplet plastové součástky. Tak co to může vydržet. Dost jsme to nedávno se ségrou studovaly, takže to vím a do toho bych nešla. Ale zkus ty Luczniky o kterých mluvím, prodávají je na www.raj-siti.cz . Dobře vyber.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.