Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se mám oblíknout?

Od: toffy odpovědí: 11 změna:

Od příštího týdne, budu učit jeden semestr na jedné vysoké škole. Je mi 28, takže moji žáci nebudou o moc mladší než já. Už teď se ale nemůžu rozmyslet, co si na sebe vezmu. Nechci tam totiž jít jako nějaká štětka, ale ani nechci aby mě tam měli za starou profesorku. Pomozte mi prosím, jak vy byste se oblékly.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

3x

Jakou máte postavu? Jste mladá, tak beru, že jistě štíhlou ;) Takže já bych si oblékla džíny (barvu dle typu postavy a vkusu) a boty na podpatku (podle zvyku - malý, velký, platforma, klínek...) a pak třeba košili, kterou bych ozvláštnila náhrdelníkem nebo šátkem. Je to velmi ženské, elegantní, ale svěží. Takové francouzské ;) Nebo punčocháče, kozačky a dlouhý svetr pod zadek s opaskem kolem pasu. Nebo nějakou jednobarevnou halenku a k ní výrazné náušnice. Oblečte si to, v čem se budete dobře cítit.

doplněno 17.10.11 11:56:

A nebojte se kombinace barev - ty dokážou i z obyč modelu triko+džíny udělat mladistvý outfit ;) Klidně si na sebe vemte tři různé barvy (vhodně kombinovatelné). Třeba bílé kalhoty, zelený svetr a červený kabát by vypadaly dohromady pěkně. Nebo černá barva a k ní jakékoliv dvě jiné ;)

olgan*
hodnocení

1x

já bych se hlavně oblékla tak, jak jste zvyklá.. co je vám příjemné nosit..protože pokud se člověk obleče do něčeho, v čem se nebude cítit dobře, je to medvědí služba...

hodnocení

1x

Oblečte se tak, aby jste se cítila dobře a buďte sama sebou. Ve výběru oblečení se tak nemůžete splést, bude z Vás vyzařovat pohoda a to jistě studenti ocení. Přeji Vám mnoho úspěchů.:)

olgan*

ještě jsem chtěla podotknout, že taky záleží na tom, na které škole budete učit - zkusila bych dopředu zhruba okouknout v čem chodí ostatní kolegyně podobného věku :) (protože někde si potrpí na formální oblečení, někde je to úplně jedno) :)

Taky přeju hodně štěstí!

krkovicka*
hodnocení

0x
Sice to nebylo na vysoký ale když k nám vešel mladší kantor,byl ihned k rozeznání od ostatních vyučující.Sukýnka,košile,nebo svetřík s volánem,šátek u krku,vlasy napůl vyčesané-méně chrastítek(tím myslím-korále,náramky,visicí naušnice).

olgan*
hodnocení

0x

kdyby to bylo čistě na mě, zvolila bych nějaký podobný model :)

otto-shop.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych jistě zvolila nějaký kostým a to buď kalhotový nebo sukni (tu ale rozhodně ke kolenům).

martinaa*

Ja se obavam, ze by to prave pusobilo jako ze stare skoly. Na VS mame plno mladych kantorek, a prevladaji rifle s halenkami, jedna je takova trosku etno, tak nosi dlouhe sukne a drevene doplnky. Vypada to skvele:)

lidus*

No jo Martino ale právě proto aby nevypadali mladě si mladí kantoři nechávají narůst vousy, já bych tedy u ženy volila určitě střídmost aby nevypadala jako studenti které učí.

martinaa*

Zase aby nevypadala jako stara panna:D

Ne kazde mlade zene sedne kostym ci kalhotovy kostym (ja bych treba vypadala silene), je nutno uzpusobit obleceni stylu, jaky tazatelka vyznava. Pokud nosi kostymky bezne, bude to ok. Pokud je vsak silne sportovni typ, lepe by vypadaly ony dziny nebo tmave kalhoty:)

olgan*

Vidím to podobně jako Martina - opravdu strašně záleží na tom, jaký je člověk typ a co mu sedí, co rád nosi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]