Nejste přihlášen/a.
Užívala jste některá z Vás nebo Vašich dcer Tiapridal?Jaké měl negativní účinky.Dcera ho dostala a tak mám obavy z nežádoucích účinků.Děkuji Cesmína
doplněno 16.10.11 18:55:Internet jsem prohledala a zajímají mne spíš osobní zkušenosti někoho z Vás.
Tiapridal byl naordinován mé 86 leté silně dementní tchyni, o kterou pečuji. Bylo to z důvodů četných psychických poruch. Nejprve jsem si přečetla příbalový leták a zarazila mě skutečnost, že je v něm nejméně 15 řádků s možnými nežádoucími účinky. Kromě únavy, slabosti, malátnosti i neklid, křeče, strnutí šíje, poruchy srdečního rytmu, krevní sraženiny v žilách, bolest na hrudi, dýchací obtíže a blablabla, řada dalších nežádoucích účinků. Nejvíc mě dostala věta, že u starších pacientů s demencí, kteří toto užívali, byl pozorován mírně zvýšený počet úmrtí. Tak nevím, zda to není záměr naší vlády na snižování stavu důchodců v Čechách.
Panu doktorovi jsem oznámila, že babče tyto léky dávat nebudu, bojím se těch vážných nežádoucích účinků. Byl sice dost rozladěn, mával rukama a tvrdil že: "oni tam toho napíšou", ale už mě neoblomil. Babička dostala léky jiné, které nemají takové množství nežádoucích účinků a dobře je snáší.
Nevím, proč byl dceři právě tento "dryják" ordinován. Nejsem lékař a nemohu radit, ale já bych jej v žádném případě neužívala. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.