Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu mít měsíčký ve 12 letech?

Od: denisa68 odpovědí: 14 změna:

Ahoj chtěla jsem se zeptaz jestli mohu mít měsíčky ve 12 letech?Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Jistě, ono to ani před lety nebylo nic vyjímečného. 5-6 třída pokud vážíte víc jak 45 kg je naprosto v normě, dříve i dnes, a zároveň tak pokud menzes dostane dívka v 16ti letech není nic nenormálního.

jessi*

Ano, já je dostala v 11letech a má kamarádka také.Jiná kamarádka je dostala až v 16letech, ale už chodila po doktorech.

martinaa*
hodnocení

0x

Ano:) Dnes to neni nic vyjimecneho:)

sargo*
hodnocení

0x

Vzhledem k otázce, kterou jsi položila u jiné debaty, jen pro jistotu dodám: měsíčky jsou to samé co menstruace, jsou to dva názvy pro to samé. Přečti si tamtu debatu, asi se tam probralo všechno :)

babocka
hodnocení

0x

A co je na tom divného? Moje dcera poprvé menstruovala v 1O.letech, a to je blondýnka.

martinaa*

Co ma menses spolecneho s barvou vlasu?

Tmavé typy začínají menstruovat dřív.

sargo*

Zajímavé, když už, čekala bych to obráceně. Blondýnky mají přeci víc ženských hormonů :)

martinaa*

To se priznam, ze ackoli studuji biologii, tak toto slysim poprve...

Puberta může začít už v 7 letech nebo až ve 13, ale obvykle nastupuje kolem 10 roku života. Celý tento proces může trvat 1 1/2 až 4 roky. Obecně se dá říci, že dívky mohou první menstruaci očekávat 2-3 roky poté, co se jim začalo vyvíjet poprsí.

Tady najdeš některá vodítka, jež ti pomohou určit, kdy dostaneš první měsíčky a vstoupíš do puberty:

• Dědičnost - zeptej se mámy nebo nějaké jiné ženy z rodiny, v kolika letech dostala první menstruaci. Je velmi pravděpodobné, že to u tebe bude stejné.

• (Poznámka: Lékaři zjistili, že v dnešní době puberta nastupuje asi o rok dříve, než tomu bylo v generaci tvé matky.)

• Rasa - afroamerické dívky zpravidla dospívají o něco dříve, než dívky bílé.

• Váha - velmi štíhlé dívky dostávají první měsíčky o něco později, silnější dívky dříve.

Zdroj např.: blogkrasy.estranky.cz/...

krkovicka*
hodnocení

0x
Ano.Může.Zvláštní studie vypovídá,že dřív je mají dívky s obezní postavou.

hodnocení

0x

Ano,ano,na ZŠ s námi chodila do třídy jedna poloviční cikánečka, a ta začala menstruovat v páté třídě,chudinka,dostala to ve škole o přestávce,vyběhla ze záchodu a ječela jako blázen,že krvácí,a že asi umře,abychom ihned zavolali záchranku:D

hodnocení

0x

Počti si tady, dozvíš se všechno, co potřebuješ vědět.

obtampony.cz/...

hodnocení

0x

Vývoj lidského těla se stále zrychluje, takže to klidně možné je. 12 let je taková normální doba - ani příliš brzy, ani pozdě. U každého je to navíc jiné - dáno typem, geny, výživou apod. Já jsem to dostala před více než 40 lety , bylo mi 14 a půl a byla jsem poslední ze třídy. Měla jsem před sebou nádherný zahraniční přírodovědný tábor a mamka lomila rukama, že to mohlo počkat až po něm. Jenže přírodě člověk neporučí. Naopak moje kamarádka, baculatá blondýnka, to dostala už v 10 letech v 5 třídě. Každý jsme prostě trošku jiný. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]