Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oblečení na imatrikulaci

Od: martinaa* odpovědí: 9 změna:

Zdravím milé rádkyně, přítel má zítra imatrikulaci na VŠ. Jaké mám zvolit oblečení coby divák/doprovod?:) Očekává se úplné gala, nebo postačí slušnější džíny a halenka?

Děkuji:)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

4x

Džíny snad ne, ale halenka a černé/tmavé kalhoty ok.

Záleží i na zvyklostech školy, někde si vystačí ve velké posluchárně, jinde to je třeba v kostele nebo v jiném historickém objektu a celkově více slavnostní.

martinaa*
hodnocení

Ja prave cerne kalhoty nemam:( nebude "divna" sukne, lodicky a bluza, kdyz tedy cerne kalhoty nejsou?

krkovicka*
Jen ty nožky pěkně ukažte ;)
martinaa*
hodnocení

Kdyz jste si jista, ze je co ukazovat:D:D

hodnocení

2x

Tak tak, tleskám rádcům. Taková příležitost je přece slavnostního rázu a není to jako večerní opékání buřtů na zahradě. Tam bych si džíny klidně vzala, na tuto akci ale v žádném případě. Pěkně sukýnku a hezkou halenku, nebo kostýmek, kabelku, lodičky. Ať jste za dámu a ať se Vámi přítel může pochlubit. V džínách by to nebylo ono. A pokud černé kalhoty nemáte a jste kalhotová, kupte si je, určitě budete mít v budoucnu ještě mnoho příležitostí, kdy je použijete.

Jsem postarší, z vesnice, nejlíp se cítím v lese na houbách, přesto mohu napsat, že jako každá žena mám pěkný pocit, když se jednou za čas při vhodné příležitosti pěkně obleču a udělám hezčí. A ta imatrikulace je právě jednou z příležitostí, být pěkná, zvláště tehdy, pokud Vám na příteli opravdu záleží. Ty džíny si nechte na ty houby! *placni* Jaga.

doplněno 13.10.11 08:41:

Mám kamarádku, již od mládí má, bohužel, neforemné kotníky a nárty, jakoby oteklé, ale otoky to nejsou. Prostě má takové nohy. Jinak je to velice pohledná paní. A protože si je svého nedostatku vědoma a ví, že sukni si v životě neobleče /pokud nebude až na zem/, má v šatníku bohatý výběr kalhot i kalhotových kostýmků. A pokaždé je v tom velice pěkná a o té její vadě na kráse nikdo neví. Tak si pořiďte klidně společenské kalhoty, pokud se v nich cítíte líp, k tomu střídat pár pěkných halenek a budete jistě pěkná. Hezky si to užijte. *slunce*

zima*
hodnocení

2x

My jsme měli taky imatrikulaci jen v aule a bez diváků, ale všichni byli ve společenskm oblečení. Holky buď šaty, sukně, nebo společenské kalhoty, kluci kvádro.

horis*
hodnocení

1x

Záleží na jaké škole. Já nastupuji v Hradci Králové na navazující a tentokráte se tam ani nedostavím - v prváku jsem si to zažil a snad už ani nemusím. Zato v jiných školách to je podívaná, na kterou se dá vzpomínat. Každopádně cokoli slušivého a slušného jak jste si vybrala je dobré =o)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Já tak závidím. My měli imatrikulaci v aule, diváci žádní, jenom buzerace a podepisování BOZP. Tak aspoň že promoce to napravily :)

K dotazu: Já bych klidně šla i v té sukni, nebo v šatech. Na ty sice teď už není počasí, ale taky se hodí...

martinaa*
hodnocení

0x

Tak vyreseno, zitra vyrazim v sukynce, kabatku a tmavocervenych lodickach:D

Dekuji za rady*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]