Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Používáte intimku?

Od: koalka* odpovědí: 24 změna:

Ahoj, toto je otázka pro ženy. :) Zajímalo by mě, jestli používáte intimku každý den a jak často si ji měníte? Jsem se totiž dočetla na wikipedii,že by se nejlépe měla měnit pokaždé,když jdu na záchod,což mi příjde jako blbost. To bych se asi nedoplatila. Mi stačí i 1 na celý den a používám každý den pro pocit čistoty. Bez ní už bych nevyšla, nemám ráda pocit vlhkých kalhotek.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Používám denně, spotřeba 2 za den a neumím si představit, že bych je nepoužívala. Vyzkoušela jsem lecos ale max. spokojená jsem s Tena lady ultra mini, sice stojí balení na měsíc 110kč ale je super. Parfemované podle mé zkušenosti nejsou dobré a často způsobí potíže se záněty.

hankauk*

Liduš, máte palec nahoru. *palec*Já jsem patron - Libresse a Tena = jedna firma. Vím, co jsme vyráběly/co se vyrábí a je to kvalita. Já do Teny, naštěstí ještě nedorostla. :)

hankauk*
hodnocení

2x

Jasně, stejně jak píšete. Nejradši mám So Slim od Libresse. *smich*

martinaa*
hodnocení

2x

Ne, mimo mensesu nenosim zadne intimky. Vadi mi pocit, ze mam "nekde" neco prilepeneho.

hodnocení

2x

Naštěstí jsem ve věku, kdy už žádné vložky nepotřebuji. Přesto intimky používám, ale velice zřídka. Tehdy, když delší dobu cestuji. Třeba 22 hodin v autobuse do jižní Itálie. To potom ano a měním si je opravdu při každé zastávce na použití WC. Nebo celodenní cesta vlakem. Jinak ne, jak psaly ostatní ženy, pokud je čisté prádlo, dostatečná hygiena a žádné zdravotní problémy, zdá se mi zbytečné si tam něco lepit. ;) Jaga.

krkovicka*
hodnocení

0x
Ne,jednou a naposled.Byla jakási heřmánkova.Spíš jsem si dala,než pomohla.

sisinka*
hodnocení

0x

nenosim,ani jsem nikdy nenosila.Myslim,ze pokud zena netrpi zadnymi vytoky a zanety a denne si oblekne ciste spodni pradlo,je nejaka intimka zbytecnost.Uplne mi staci,kdyz vlozky musim mit ve svych dnech,a netouzim je nosit denne.

koalka*
hodnocení

Tak to jsem ráda,že to takhle má více lidí. :) Docela mě to otravuje,že mám takový ten přirozený výtok a musím nosit intimku,ale co se dá dělat. Bez ní to není o moc lepší. Zkusím ty Libressky. To je dobrý nápad. Děkuji.

Koalko, já nevím, čemu říkáš "přirozený výtok", žádný výtok není přirozený. Normálně si vezmeš čisté kalhotky ráno, večer sundáš, a druhý den jiné. To, že mezi nohama nosíš nějakou vložku, nemá přece žádný vliv na ten výtok, pouze ten, že si nezašpiníš kalhotky, ale tu vložku. Sama říkáš, že si ji nechceš měnit několikrát denně, něboť by ses nedoplatila. Ale uvědomuješ si, že tím nic neřešíš? Místo klínku kalhotek, máš tu zatracenou vložku, v přímém kontaktu s tělem. Takže kde je vlastně rozdíl? "Mokro" je přece stejné, když si ji tam necháš celý den! Jen je místo na kalhotkách, na vložce. Ty vložky byly vymyšlené k tomu, aby se neustále vyměňovaly, pro jakýsi pocit suchosti a hygieny. Tedy myslím tím tyto takzvané "intimky". Pokud máš výtok, viditelný, jdi k lékaři. Není to přirozené. Pokud to nosíš jenom proto, že máš pocit čistoty, nos je a nebádej, když ti to nevadí jinak.

doplněno 09.10.11 20:02:

A jak to cítíš s tou vložkou? Když nemáš ráda pocit vlhkých kalhotek, jakto, že Ti nevadí pocit vlhké vložky? není to rázu psychologického?

martinaa*

Suzymon, tazatelka zrejme mysli pruhlednou tekutinu, kterou produkuje posevni sliznice a ktera ma za ukol udrzet zdrave Ph v pochve. Tanto "vytok" je zcela prirozeny, nazyva se tez prirozeny vaginalni vytok.;)

Marti, to chápu. Ale přesto je to snad stejný pocit, ne? Jestli mám v kalhotkách vložku, nebo rovnou tu látku kalhotek, když si tu vložku nechci měnit, a budu ji mít v klahotkách celý den. Asi budu připitomělá. Ach jo. S.

martinaa*

Ja jen, ze prave tento vytok je prirozeny:) Ta vlhkost se asi vsakne, takze asi neni takove vlhko...nevim... *nevi* intimky jsem nikdy nepouzivala, bohate mi to staci pri mensesu, a jsem rada, ze muzu byt "na volno":D

imsorry*

Suzymon: Souhlasím s vámi, chtěla jsem napsal něco podobného *palec*

koalka*
hodnocení

Milá Suzymon, přirozeným výtokem myslím poševní sekreci, Někdo ji má více někdo méně. Já patřím k těm kdo jí má více. A když si dám intimku necítim žádné vlhko, cítím se být v suchu. Takže to pro mě je řešení. Intimka vlhko pojme. Nejde o nic psychologického.

sisinka*
hodnocení

0x

tak ted nevim...asi jsem nějaká divná,ale žádný výtok jsem nikdy neměla.Ráno si po vysprchování obléknu čisté kalhotky,přes den se po použití WC utírám toaletním papírem,a večer sundám a hodím kalhotky do špíny.Snad jen v létě upocené,ale jinak naprosto čisté...žádný výtok neni přirozený.

martinaa*

Tak si o tom neco najdete na netu. Znovu to psat nebudu.

krkovicka*
Řeknu to tak jak to máme všechny ženy.Před menstruací a chlapem vlhnem všechny.A to ostatní bohužel je fakt.Kdyby jsme nevlhly,tak při každém kroku nás to bolí.Někdo má přirozený výtok silný(obzvlášť těhulky) a někdo malo...Omlouvám se,ale není za co se stydět.
marenka*

Přesně tak. Pochva má být přirozeně vlhká. Ani nadměrné sucho, ani nadměrné mokro. Někdy se zvýšená vlhkost projeví i v období plodných dnů.

koalka*
hodnocení

Já chápu,že pochva má být přirozeně vlhká,ale ten pocit mokrých kalhotek je hrozný a taky mi to ničí kalhotky. Proto jsem začala používat intimku každý den.

marenka*

To taky nebylo mířeno na Vás, s intimkou souhlasím i s přirozeným výtokem. Nesouhlasila jsem s tím suchem, které tu uvedla sisinka. ;)

kacule*
hodnocení

0x

Ahoj,

já mám na každý den jednu, když jsem nachlazená a mám vyšší sekreci tak někdy dvě ale to je strašně málo. Jinak mi intimka zachránila už hodně spodního prádla když jsem nenadále dostala menses :D

hodnocení

0x

Já intimku používám, ale jen v době, kdy očekávám menstruaci, protože neberu HA, tak nikdy nevím, kdy příjde. To mě zachrání od průšvihu. Jinak ne. Myslím, že to nějak škodí, souvisí to nějak s ph v pochvě. Když je žena zdravá nemá potřebu intimky, podle mého názoru.

luissa
hodnocení

0x

Nosím každý den-neumím si představit, že bych bez intimky vyšla ven, zvykla jsem si na ten pocit sucha a nic nevnímám, používám Discreet, ty jsou velmi tenké.

Zdravý výtok existuje, mám jej asi o 12 a jsem zdravá, testy mám v pořádku a gynekologové vám sami řeknou, že je to ok. Dají se dělat výplachy, kt. jsou k dostání bez receptu, nemám s tím ovšem zkušenosti-ale prý mohou výtok zmírnit. Pokud nesvědí a nezapáchá, je to normal...

koalka*
hodnocení

Tak to ráda slyším. Já jej mám asi taky od 13. A až teď nedávno jsem začala nosit intimky. Ještě jsem si nevybrala značku,která mi vyhovuje,ale zatím nejlepší se mi zdají Carefree. Jsou bez parfermace. U Discreet jsem měla pocit svědění. A Libresse so slim mi přišli až moc tenké,že jsem je musela častěji měnit a pocit sucha jsem moc neměla. Používáte taky tak 1-2 za den?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]