Nejste přihlášen/a.
Příznivcům všech chlebů, zdar!
Včera jsem upekla žitný chléb s celkem obstojným výsledkem. Dneska mám ale dotaz, zda někdo nemáte recept na chléb, který podávají v pizzeriích jako chuťovku s česnekovým či jiným máslem. Chléb je buď ve tvaru veky nebo jako bulka. Má hutnější konzistenci a specifickou chuť. Co nacházím na webu, jsou buď "placky" nebo modifikované pizza recepty.
Díky všem a přeji hezký den. HankaUK dělá kuk
Hanko, to bude něco na styl ciabatty. Rozdíl je v tom, že se nepeče výhradně z mouky, ale napůl z hrubé krupice a hrubé mouky. Bylinkové máslo dělám tak, že do Flory dám česnek a salátové koření - mňamka. Ještě je dobré vyzkoušet pizza tyčinky - pizza těsto potřeš česnekem, kořením a sýrem a je to taky fajn - k pivu a vínu...
Pohledám ten svůj recept na ciabattu...
doplněno 05.10.11 19:17:
Míšo, díky. Mrknu na to. Já jen použiju klasické máslo. Mně ty náhražky moc nejedou.
A jestli je tam krupice, tak to bude trošku problém, poněvadž tady krupici neseženu "ani pod pultem". Ten jeden sáček, co mi dala mamča, si šetřím na krupicovou kaši. Občas mě honí mlsná a krupicová kaše je prostě k nezaplacení. Zrovna dneska jsem psala do jednoho "mlýna", aby mi na základě zaslaného vzorku polohrubé mouky poradili, jakou si mám koupit jejich mouku. Vše, co je tu na trhu je prostě strašně jemné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.