Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krém na boty mi zničil boty

Od: kajaaaaa odpovědí: 5 změna:

Koupil jsem si u Bati kožené boty (hnědá hladká kůže, řada Comfit), neměl jsem dosud velkou zkušenost s koženýma botama a tak jsem si od prodavače nechal poradit ohledně péče o ně.

Prodal mi k nim "Barevný krycí a impregnační krém pro hladké usně Collonil Classic Waterstop Colours" za 129 Kč.

Bohužel ihned po první aplikaci po několika hodinách, po zaschnutí, začala kůže blednout, resp. se po celé ploše kůže objevují vybledlé stopy (fleky) - jako by boty byly ošoupané, i když jsou úplně nové a ještě jsem je nenosil. Není to vidět z dálky, ale cca z 1-2 m vzdálenosti už ano.

Ke své chybě jsem krém aplikoval i na jiné mé boty - polobotky Tommy Hilfiger (lesklá hnědá kůže), které nebyly zrovna levné... Aplikaci mi také doporučil prodavač, který si boty prohlédl (měl jsem je zrovna na sobě).

Vypadá to, že stopy poškození na obou botách jsou trvalé, vodou ty fleky smýt nejde. Lze boty za této situace zachránit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Hm, s usni se manipuluje velmi spatne, jakmile se jednou objevi vybledle fleky, vetsinou je po botach:( Ja bych zkusila reklamaci v prodejne, protoze Vam prodavac spatne poradil. A nenechala bych se odbyt, protoze oni tomu maji rozumet.

Tusim vsak, ze na kazdem kremu atd. je veticka - nejdrive vyzkousejte na skrytem miste, jak kuze reaguje.

Navíc se prodavač asi dobrovolně nebude chtít přiznat k tomu, že uvedený krém přímo doporučil, /aby nemusel něco hradit/, takže to bude tvrzení proti tvrzení a v tom případě to většinou odnáší zákazník. V úspěšnou reklamaci příliš nevěřím, tu uznají, třeba když boty prasknou apod., ale za jejich ošetřování je zodpovědný zákazník.:( Jaga.

kajaaaaa
hodnocení

Byla se mnou přítelkyně, která by případně mohla svědčit. Prodavač si nebyl 100% jistý ohledně konkrétního typu krému a ještě se radil s jinou prodavačkou. Tommy Hilfiger za 3200,- a Baťa Comfit za 1600,- takže celková škoda 4800,-

Zítra do obchodu zajdu a uvidím, jak se k tomu vyjádří.

martinaa*

Tak pak napiste, jsem zvedava*sok*

xtallman*
hodnocení

0x

Ahoj, nevím, jestli to půjde dolů, ale měl jsem taky problém s přípravkama na boty a naěel jsem www.krem-na-boty.cz . Tam mi pomohli a doporučili co s tim...zkus se obratit na ne, fakt se v cisteni vyznaji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]