Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěla bych se zeptat, když bych na oleji osmahla platky kyty posolila, opepřila, pak na to nastrouhala hodně syru a dala zapéct do trouby jestli by to bylo dobré?Sýr mam hrozně ráda, ale nevím jestli se to v této kombinaci hodí?Děkuju
Plátky kýty potřít olejem, osolit, trochu Ďábelského koření. Na plech dát trochu oleje, přidat nakrájenou cibulku na kroužky, pěkně silné kroužky, aby byly pod celým masem. Většinou je potřeba na malý plech asi 5 x větší cibule. Je to vrstvička asi 3 cm. Plátky okořeněné položíme na cibulku,přikryjeme alobalem a dáme do trouby. Nic nepodléváme, cibulka pustí šťávu,jen občas maso otočíme a polijeme šťávou. Když je maso měkoučké, tak alobal odstraníme a plátky opečeme. Cibulka udělá mňamky šťávičku. Jíst se dá i bez přílohy i když brambora také není k zahození.
Přeji Dobrou chuť!
Co jsem zapomněl? Těsně před podáváním, nechat zapéct strouhaný sýr.
Mňam. Možná bych přidala ještě něco, ať se maso nevysuší: zalít smetanou (nejlépe s rozmačkaným česnekem a nějakým tím kořením) nebo podlít vývarem, případně ty kýty přesmažila v těstíčku. Špatná by nebyla pod sýrem broskev
A jake napriklad koreni?nejsem moc dobra kucharka co nevyctu v knižkach to me nenapadne ale diky za tip
Poslední dobu jsem maniak na tymián, tak ho cpu úspěšně do všeho, ale tohle snese ledacos, pro začátek klidně jen neškodnou klasiku: pepř, nebo pepř s paprikou, nějakou směs na maso; smetana může být kysaná i sladká, ale kysaná nám chutná víc. Jestli máte doma riccotu, tak lze pomatlat i jí. Nebo místo toho všeho potřít hořčicí a na to ten sýr. Pokud ho ale vyloženě nedáváte jenom roztát, tak maso určitě podlít. (Právě jsem si vzpomněla, že jsem neobědvala... to je peklo, psát o jídle
)
Nedávno jsme vyzkoušeli takové ty směsi v lahvičkách od kotányi, jmenují se žhavé plameny, tanec s ohněm a podobně, je tam chilli, pepř, paprika, jsou tam i taková kolečka nakrájená a chutí to zajímavě - v přiměřených dávkách, jinak to je dost ostré. Třeba nakrájet kuřecí nebo krůtí na malinké kousky, udělat na pánvi jako čínu, k tomu kotel rýže, tu udělat spíš suchou, na hluboký talíř jí dát hromadu, maso navrch, trochu polít tou směsí šťávy a koření a je hotovo.
Občas, když děláme kuřecí nebo vepřové na pánvi, tak už na hotové plátky hodíme plátek sýra, volské oko a nějaké nadrobené zelené bylinky. Dá se to jíst.
doplněno 30.09.11 10:34:Nakonec tam můžete dát i šunku, slaninu (tu trochu udělat předem), nakrájený hermelín, kousky ananasu, broskví, papriku .. dle chuti.
Kuchařinko, nejen, že to bude dobré, to bude přímo vynikající. Já před tím zapečením dám na osmahlou kýtu půlku kompotované broskve, na to ten sýr. Sýr udělá pěkný "kabátek", broskev pustí šťávu na maso, to je pak křehké a dohromady je to ohromná dobrota. Myslela jsem si, že je to můj vynález, ale nedávno jsem to v jednom městečku objevila v restauraci na jídleníčku s hranolky a oblohou, jmenovalo se to, kdoví proč Kalimero na pláži.
Je možné použít i ananas, ale už to není ono, jako s tou broskvičkou. Jaga.
A ta broskev by měla být zbavená vrchní slupky.
Jednou jsem u kolegyně jedla něco, co se vašemu nápadu velice podobalo. Měly jsme babinec a ona aby se nemusela motat kolem kamen, když má návštěvu tak si dala na plech osmažené vepřové plátky, na ně dala kopeček míchaných vajec (vaječinu s houbami a hráškem). Na to celé plátek sýra a šoupla to do trouby. Bylo to skvělé. Dobré a hezké
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.