Nejste přihlášen/a.
Pěkný den všem
Brzy se mám poprvé osobně setkat s jedním chlapcem, se kterým jsme se seznámili přes internetovou seznamku. Co se týče toho, zda to není nějaký podvodník, mám již prověřeno, ale tím se můj dotaz nezabývá. Poslali jsme si navzájem fotografie. Delší dobu si píšeme. Podle všeho si velice dobře rozumíme, máme společné zájmy a dotyčný dokonce prohlásil, že na fotkách vypadám krásně Bohužel, ačkoli se vše doposud zdá idilické, je nám oběma jasné, že naživo každý budeme jistě působit na druhého jinak, tak i se vzhledem. A tak by mě zajímalo, co dělat v situaci, kdybych se tomu chlapci v reálném životě (myslím esteticky) nezalíbila? Chci říct, existuje nějaký způsob, jak se psychicky připravit i na odmítnutí? Je mi jasné, že tato možnost tu stále je, ale děsím se jí jako ničeho jiného.
Osobně už jsem jich bohužel pár zažila (každopádně, vždy se s tím dalo smířit) ale v tomto případě mám obrovský strach, neboť být odmítnut od tak neuvěřitelného člověka, u jehož slov máte pocit, jako by jste objevili spřízněnou duši, je tak složité. A připravit se na to, že by o vás neměl zájem, ještě těžší...
Děkuji VEV
Dobrý den. Na odmítnutí člověk nemůže být nikdy dost dobře připraven. Vždy se to člověka dotkne, zamrzí, zabolí...Jeho sebevědomí vezme za své v ten moment. Já bych Vám poradila počítat dopředu spíše s tou horší variantou _ že mu do oka nemusíte padnout a pokud se to stane, říci si, že svět se proto nezboří. Většinou, když člověk počítá s tím horším, vyjde to lépe, než očekával. Nebojte se toho, takový zásadní rozdíl mezi fotkou a skutečností být určitě nemůže...
Fotka není všechno a pokud o Vás nebude mít zájem, třeba ještě budete ráda. Kdo ví.
Každý má jiný vkus. Měla jsem v práci podle mého názoru velice hezkou, moderní a apartní kolegyni a dost mě udivilo, když jeden známý řekl, že by si o takové koště ani kolo neopřel. Myslela jsem si, že z ní budou všichni celí vedle. Takže každému se líbí něco jiného.
Uvidíte sama. Upřednostňuji spontánní seznámení, ty seznamky nesou určitá rizika, nemyslím tím teď podvody, ale každý z nás vypadá na vyretušované fotce líp, než ve skutečnosti. A o tom to je. Takže lepší, pokud to jde, se poznat ve vlaku, v práci, na trampském potlachu, na sjezdovce, nebo třeba na dálkovém pochodu. Prostě hned naživo. Tak aspoň žádná strana nekupuje zajíce v pytli.
To všechno vyplyne ze situace. Kdyby jste se mu nelíbila a dal to nějak neomaleně najevo, klidně řekněte: Vy mně taky ne! a hrdě odejděte.
Ale, uvidíte sama, jistě to dobře dopadne a Vaše obavy jsou neopodstatněné. Držím palce. Jaga.
Jo jo, seznamky. Bych mohla vyprávět. Já už na schůzky po několikátém setkání chodila spíš s obavou, že opět odmítnu já. Víte, fotky parádní, psaní parádní, telefonáty, všechno idylka. Pak jsme se sešli na večeři a začaly se dít věci. První. Naprostá absence etikety. Jak při objednávce jídla, tak u stolu. Styděla jsem se za toho člověka. Nejsem náročná, ale mám pár věcí, přes které prostě nejede vlak. A někdy to jsou pro cizí fakt hlouposti.
Jiným a docela zásadním zádrhelem je to, když vám ten člověk "nevoní". Není to o parfému, je to o přírodě, o chemii. Prostě ho vidíte a v tu ránu víte, že NE.
Takže hlavu vzhůru, hlavně se nevnucovat, nepřetvařovat, neustupovat. Co odpustíte při prvních schůzkách, v prvním roce vztahu, za pár let už nepřekousnete.
Podle mne to možné je.
Uvědomte si, že jdete na první schůzku, která ani jednoho z vás dvou k ničemu nezavazuje. Cokoliv dalšího z takové schůzky vzejde, pak naopak může být příjemným překvapením (nikoliv zklamáním z odmítnutí).
Dále si uvědomte, že se sice díky moderním technologiím je možné seznámit na dálku, ale že tytéž technologia oběma stranám usnadňují určitou idealizaci protějšku. Třeba právě Vy zjistíte, že jste si chlapce idealizovala, že zdaleka neodpovídá Vaší představě o něm.
Samozřejmě, na případné odmítnutí se raději připravte.
Ale také se připravte na možnost, že při reálném setkání nebude tak ideální jak si myslíte. Buďte připravena v tomto případě odmítnout Vy jeho, i když si tuto možnost zatím neumíte představit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.