Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co pomůže na hubnutí? chuť na sladké

Od: milena* odpovědí: 6 změna:

Všude čtu rady ohledně hubnutí.Snad vždy je v tom chuť na sladké.Pak pomůže Chrom, ale co když to mám obráceně? I sebemenší kousek sladkého musim zajíst aspoň kouskem uzeniny, jsem prostě masák.Nemám nadváhu , stačilo by mi 5 kg , ale nějak to nejde.Poraďte nějakou malou berličku jakop třeba Chrom na sladké. Děkuji

doplněno 25.09.11 13:50:

Sladké nechci jíst , jen mi vadí , že na chutě na sladké pomáhá Chrom , ale na chutě na maso ( uzeninu) žádná berlička není. Tak jsem to tady zkusila , jestli třeba něco není. No a s tou Dnou : ta už se mi projevila , proto se tím také zabívám . Mám děsně slabou vůli . Možná je to výmluva , ale navíc mám 5 členou rodinu a masáci jsou všichni. To je pak děsně těžké, když se všichni cpou a já mám křoupat papriku. Zeleninu mám moc ráda , ale to by doma nesmělo nic jiného být.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Mileno a proč chcete jíst sladké? Já sice sladké ráda, ale z důvodu finančních i důvodu udržení postavy prostě sladké nekupuji. A žiji.

hankauk*
hodnocení

0x

A nepomohlo by třeba vědět, že nadměrnou konzumací uzenin si zaděláváte na dnu? Zvyšuje se obsah kyseliny močové v těle a to se odráží hlavně na kloubech.:(

claire*
hodnocení

0x

Rada snadná. Omezte sladkosti, když je nemusíte, ale pokud si příležitostně dáte, tak je zajezte masem. Jste prý masák, tak věřte, že většina uzenin kolem masa jen prošla. Zajezte sladkost kvalitní drůbeží šunkou, kouskem vařeného hovězího nebo kuřecího masa. V mase nejsou cukry, v libovém není ani moc tuků. Vůbec nejlepší by bylo se na sladkosti vykašlat úplně a k tomu kousku masa sníst rajče nebo papriku.

doplněno 25.09.11 13:53:

Fajn. Vy jste máma, ne? Vy určujete, co se koupí a nekoupí. Tak ty uzeniny prostě nekupujte a naučte rodinku solidárnosti. Mají nemocnou mamku, tak se před ní přece nebudou cpát. V opačném případě jsou to sobci. Tohle jim na férovku řekněte a dodejte, že pokud nezměníte jídelníček, budou muset všechnu práci doma dělat za vás, protože s rozvinutou dnou se za chvíli bolestí ani nehnete.

milena*
hodnocení

Asi tak týden jsem vařila tak jak by se mělo , ale úplně jsem čučela na kolik mě to zdravé jídlo vyšlo.To byla pecka, navíc mužský fyzicky maká, večer přišel domů a v troubě kuřecí na vodě s rýží. Nebreptal , ale dlouho by to asi nevydržel. Mám dcery , ty se také nebránily ,ale je pravdou že furt někdo vymetal lednici a něco hledal. Asi tomu jídlu něco chybělo , když pořád všichni něco hledali. jak sladit jídli pro mě , fyzicky makajícího chlapa , 3 pubescentní děti?

claire*

Bohužel veřejnost se stále domnívá, že jíst dietně znamená "sušit hubu". Nikoliv, ne. Kuře nemusíte dělat na vodě, klidně ho orestujte na olivovém oleji a bohatě zasypte bylinkami podle chuti. Uvidíte, jaká je to dobrota. I v rodině, jako je vaše, jde jídlo sladit. Uvedu příklad : Hovězí roštěnky s rýží. Kvůli dně opatrně s kořením, můžete se dát porci stranou a dochutit jen mírně, rodině uvařte klasicky kořeněnou, kdyby remcali. Vy si dáte plátek masa, dva kopečky rýže, manžel dostane dva plátky masa a čtyři kopečky, děti podle strávnosti jeden až dva plátky masa a tři kopečky rýže. Jezte pomalu, kousejte, kdo měl málo, tak si přidá nebo vytře omáčku kusem chleba. Dojíte se zeleninovým salátem. A je to. Doporučuji vám konzultaci v nemocnici s nutričním terapeutem, který vám může sestavit jídelníček na míru nebo vám pomoci právě s takovými problémy, jako je otázka, co uvařit k rodinnému obědu. ;)

Ještě poznámka - při dně se nesmí jíst uzeniny, maso mláďat (pozor i na ta kuřata, jezte je jen v období bez záchvatů), listová zelenina, fazole, konzervy.

milena*
hodnocení

Díky za reakci, budu to muset udělat pomalu a nenápadně.Zvykneme si , jinak to ani nepůjde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]