Nejste přihlášen/a.
Když jsem chtěla šít na stroji tak se mi zašmodrchávala spodní nit pod látkou.Ušila jsem dva stehy a pod látkou byla spousta volných nití.Jsem začátečnice a tak nevím čím to je.Žádnou závadu jsem neobjevila.Poradíte mi prosím.Děkuji Cesmína
To se občas stane. Znamená to, že máte horní nit příliš volnou. Vpředu šicího stroje by mělo být regulační kolečko, kterým horní nit bud´ přitáhnete nebo uvolníte. Nit navlékněte, jakobyste chtěla šít. Když ji provléknete jehlou, zatáhnete za její konec a nit jde snadno ze špulky, tak je příliš volná. Kolečkem ji tedy přitáhnete a pak vyzkoušíte na kousku látky. A budete to zkoušet tak dlouho, dokud nit nebude dělat správné stehy.
hanka-přesně tak. A kdyby to nepomohlo, tak je třeba vytáhnout člunek a seřídit ho. Pověsit ho na nit, která z něho čouhá a málo třepnout nahoru a dolů. nesmí ujet moc a také nesmí zůstat na místě. Je tam maličký šroubeček, kterým přítlak nitě seřídíte. Je třeba také zkontrolovat přítlak patky na látku. Je to vyšší čudlík úplně nahoře na těle stroje nad jehlou. Kousek zbytku látky a seřídit přítlak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.