Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět středního ucha

Od: sonya* odpovědí: 3 změna:

ahoj všem a prosím o radu. Mám udělaný zubní implantát - 7 vpravo dole a mám pořád bolesti. Už 14 dnů se v noci několikrát budím a musím vzít pilulku / Aulin, voltaren/. Poslední dny se mně ale zdá, že mně nebolí ten impl. ale ucho. Zřejmě od studených obkladů. Uvítám nějakou radu co s tím, kromě návštěvy doktora. Antibiotika jsem už dobrala a další nechci ani žádné prášky, už jsem z nich přiotrávená. To co nabízí farmac. průmysl to jsou příšerné jedy - stačí si přečíst příbalový leták. Ty vedlejší účinky jsou u mně dost velké, nejsem na léky zvyklá, bolí mně žaludek, hlava, jsem bez energie, unavená a strašně se mně zhoršil zrak.

Předem děkuji za rady a přeji pěkný den, hlavně bez bolesti.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakubdeda*
hodnocení

2x

Jestli je to začínající zánět středního ucha, tak mamina nám dává kysané zelí. Na nějaký hadr, dá kyselé zelí přeloží, dá nám to na ucho a ještě si vezmeme šátek, aby to drželo.Máme sice pořádnou ránu v tom šátku, ale pomáhá to.Necháváme to na uchu tak 2 hodky a vyměníme. Vytahuje to horkost. Někdo dává do ucha česnek, ale to se nedoporučuje, protože Vám to může spálit vevnitř tu kůži a udělají se puchýře. Musel byste nejdříve to ucho pořádně namazat sádlem a ten česnek do něčeho pořádně zabalit. Ale to zelí pomáhá. Jakub

doplněno 18.09.11 08:16:

Jo, to zelí moc nemusíte ždímat,jen trochu.

doplněno 18.09.11 08:23:

Ale jestli to vůbec zánět středního ucha je? To poznáte když si prstem zmáčknete ucho, ukazováčkem tam, jak je takový hrbolek na uchu.Když to bolí tak je to zánět.Ale bral jste antibiotika, tak byste zánět mít snad neměl né. Já bych se zeptal ještě taky u zubaře.

hankauk*
hodnocení

2x

Já zánět prodělala. Utíkala jsem ke kadeřnici, zpotila se, umyla mi hlavu a otevřela okno, aby vyvětrala. Večer mě ucho začalo bolet a nešlo s tím nic udělat. Nakonec jsem jela na pohotovost taxíkem. Ucho mi píchli, v lékarně jsem si vyzvedla borovou vodu a tu si kapala do ucha. Žádná antibiotika jsem neměla. Každopádně bolest ucha při zánětu je dosti nesnesitelná a mně na to nezabralo nic proti bolesti. Jestli bolest trvá už 14 dní, tak to asi zánět nebude. To si myslím, že byste tak dlouho nevydržela. Určitě to ale bude mít souvislost s tím implantátem. Všechno, co je ušní, nosní, krční a já říkám i zubní, se může vzájemně ovlivňovat. Zrovna nedávno měl přítel problém se zubem a úplně se mu zatáhl zvukovod. Prostě neslyšel. Po několika dnech, jak ustupoval problém se zubem, ustoupilo i zduření ve zvukovodu.

Navštivte zubaře a poraďte se tam. Pokud nesnášíte léky, musíte to lékaři říct. Může vám vybrat takové, které budete snášet lépe. Rozhodně bych to ale nenechávala bez povšimnutí a neřešila to odborně. Implantát nemáte proto, abyste cítila bolest, že?

eulalie*
hodnocení

0x

Máte zubní implantát - to znamená, že vám zřejmě byla navrtána kost a do ní ten implantát vložen, že. Jde jistě o velmi bolestivý zákrok. Vzpomeňme si jen, jak bolí díra po vytrženém zubu. Pokud byste měla zánět středního ucha, bolestí byste sotva vydržela. Bolest vzniká, jak ten hnis tlačí na ušní bubínek, většinou pomůže návštěva ORL a propíchnutí ušního bubínku. Máte-li ale v těle rozjetý pořádný zánět, tak babské rady tady nejsou na místě, ale spíše pořádná antibiotika. Četla jsem, že na bolest zubu - je dobrý hřebíček - to koření, ale ve vašem případě to asi moc nepomůže. Nejlépe byste ale udělala, kdybyste navštívila zubního lékaře. Mohla jste klidně od těch studených zábalů chytnout nějaký zánět do kosti apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]