Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak čistíte stříbro?

Od: krkovicka* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den.Jak po domácku čistíte stříbro i bílé zlato?Hrnec s osolenou vodou a kuličku alobalu?Znáte i jiný způsob čištění?Mimo chemii.Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

plechacek*
hodnocení

3x

Zdravím, používám taky tento způsob jak popisujete, jen místo soli používám kypřící prášek do pečiva. A opravdu to funguje

ladinpraha*
hodnocení

2x

Koupil jsem ženským tohle a jsou spokojené.

aukro.cz/...

222hel*

Co se v tom dá čistit mimo zlata? Na co se to dá ještě použít?

Díky H.

pb®
hodnocení

0x

A NaCl a Al je tedy co, kdyz ne chemie?

krkovicka*
hodnocení

To máte pravdu,střibro je taky chemický prvek.Měla jsem na mysl chemie z drogerky.různý čistidla.

hankauk*
hodnocení

0x

Hrnec vyložte alobalem, do něj vodu, kuliček můžete udělat víc než jednu a přisipte sodu bikarbonu. A zkuste slupku od banánů.:)

doplněno 17.09.11 15:30:

Samozřejmě přisypte.*hi*

lucies*

Taky to tak dělám - alobal, kypřící prášek, voda. Jinak soda bikarbona je hydrogenuhličitan sodný, který obsahuje právě kypřící prášek ;). Nebo to hodím do ultrazvukové čističky, ale chápu, že to není domácí čištění :) I když dnes se dá občas někde v akci koupit za 1000,-

doplněno 17.09.11 15:55:

Jinak se prodávájí různé vatičky a ubrousky na čištění stříbra a zlata, ale s tím nemám osobní zkušenost.

doplněno 17.09.11 15:59:

Koukám dál - do litru horké vody lžíci octa nebo citronové šťávy. Dále zubní pastou a Coca-colou.

dzordz*

Zubní pasta funguje, ale nesmí to být už moc zašlé, pak se to napoprvé nevyčistí úplně.

Sestra měla takovou uzavírací nádobku s nějakou vodičkou, bylo to lehce cítit alkoholem a dělalo to na povrchu bubliny jako mýdlo, bylo k tomu takové plastové sítko s dlouhým držákem, šperk se na pár minut ponořil a byl čistý.

hodnocení

0x

Já roky používám starý, hliníkový kastrůlek a kousek mýdla do vody. Dám do toho stříbro i zlaté prstýnky, řetízky a pár minut vařím. Pak opláchnu a doleštím. Dělám to tak jednou za měsíc, hlavně náušnice, prstýnky co nosím. Kdysi mi to poradila švagrová, tak to používám dobrých 20 let.

krkovicka*
hodnocení

Všem děkuji.zabral kypřící prášek v kastrulku.Špínu pod prsteny jsem vzala zubní pastou.Výsledek je Ok.

jabraka*
hodnocení

0x

Krkovičko,

pokud máš těch ozdůbek a prstenů víc,kup si ultrazvukovou čističku.V tom se dá vyčistit vše z kovů i plastů,keramika a pod.Věci,které jsou členité a se špatně dostupnými detaily.Třeba i brýle.

deramax.cz/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]