Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má vnoučata /10 a 12 let/ mají velice rády tatarák. Dcera ho občas dělá a obě děti si nadšeně mažou topinky a jedí. Přemýšlela jsem ale o tom, zda je toto jídlo pro děti vhodné. Není to pro ně závadné? - syrový žloutek, syrové maso, dost koření...S dcerou jsem o tom zatím nemluvila, když vidím, jak jim to chutná. Co si myslíte vy? Dali byste to jíst dětem nebo ne? Děkuji za rady. Jaga.
syrové maso není zdravé, žloutek by snad nevadil, je tam problém se stravitelností a navíc zde číhá tasemnice a střevní problémy.
jelikož dnešní nezdravé stravování dětí v rychlých občerstveních je běžné, tak tohle už je jenom bonus.
Co tasemnice, ale svalovec studioprotebe.com/.... Proto není podávání tataráku v restauracích povolené, i když ho někde udělají, ale na vlastní nebezpečí hosta.
Pokud je to výjimečně, tak bych jim to dala. Vajíčka jsou pod vet. kontrolou, maso musí být bezpodmínečně čerstvé. Já bydlela v dětství u babičky, která nejedla hřiby-ryby-sýry... A doteď nepozřu ani kousek sýra. Všichni si pochutnávají na smažáku a já bych šla "hodit tyčku", Takže pokud dcera nedělá tatarák 3x do týdne, tak bych to neřešila...
bábinko- tak dělejte dětem zeleninový tatarák.Mamina to dělá takto: 2 plévkové lžíce najemno strouhané mrkve, 2 plo. lžíce strouhaného celeru, taky najemno, 2-3 stroužku česneku naškrábaného, 3 pol. lžíce mletých vlašáků 1 cibule, 4 lžíce strouhaného sýru cihla, trochu drceného černého koření,trochu Worcestru, sojové omáčky sladkou papriku, trochu pálivé ,pepř, kečup a pálivý kečup,sůl. Žádné vajíčko a je to taky moc dobrý, já nemám rád syrové maso ani segra, tak máme toto.Také si to dáváme na topínky.
Já bych to děckám nedělala, jelikož bych to nedělala ani pro sebe. Syrové maso a syrové vajíčko je pro mě naprosto nepoživatelné. Mám přímo odpor k syrovému masu, dostat to na talířku k snědění, utekla bych co nejdále, případně "hodila šavlu". Vím, že tatarák se dělá převážně z velmi kvalitního masa, syrové vajíčko je asi taky možná zdravé, ale i tak je to prostě pro mě fuj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.