Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Tatarský biftek pro děti?

Od: babajaga® odpovědí: 9 změna:
avatar babajaga

Dobrý den, má vnoučata /10 a 12 let/ mají velice rády tatarák. Dcera ho občas dělá a obě děti si nadšeně mažou topinky a jedí. Přemýšlela jsem ale o tom, zda je toto jídlo pro děti vhodné. Není to pro ně závadné? - syrový žloutek, syrové maso, dost koření...S dcerou jsem o tom zatím nemluvila, když vidím, jak jim to chutná. Co si myslíte vy? Dali byste to jíst dětem nebo ne? Děkuji za rady. Jaga.

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

olaf71*
hodnocení

2x

syrové maso není zdravé, žloutek by snad nevadil, je tam problém se stravitelností a navíc zde číhá tasemnice a střevní problémy.

jelikož dnešní nezdravé stravování dětí v rychlých občerstveních je běžné, tak tohle už je jenom bonus.

petapeta*

Co tasemnice, ale svalovec studioprotebe.com/.... Proto není podávání tataráku v restauracích povolené, i když ho někde udělají, ale na vlastní nebezpečí hosta.

 

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Pokud je to výjimečně, tak bych jim to dala. Vajíčka jsou pod vet. kontrolou, maso musí být bezpodmínečně čerstvé. Já bydlela v dětství u babičky, která nejedla hřiby-ryby-sýry... A doteď nepozřu ani kousek sýra. Všichni si pochutnávají na smažáku a já bych šla "hodit tyčku", Takže pokud dcera nedělá tatarák 3x do týdne, tak bych to neřešila... :)

olaf71*

ano, vejce jsou pod veterin.kontrolou, ale hodně lidí si myslí, že domácí vejce je nejlepší a na tohle jednou dojela parta mých známých. po Tataráku skončili všichni v nemocnici na infekčním.

 

jakubdeda*
hodnocení

2x

bábinko- tak dělejte dětem zeleninový tatarák.Mamina to dělá takto: 2 plévkové lžíce najemno strouhané mrkve, 2 plo. lžíce strouhaného celeru, taky najemno, 2-3 stroužku česneku naškrábaného, 3 pol. lžíce mletých vlašáků 1 cibule, 4 lžíce strouhaného sýru cihla, trochu drceného černého koření,trochu Worcestru, sojové omáčky sladkou papriku, trochu pálivé ,pepř, kečup a pálivý kečup,sůl. Žádné vajíčko a je to taky moc dobrý, já nemám rád syrové maso ani segra, tak máme toto.Také si to dáváme na topínky.

 

hodnocení

0x
avatar magdon

Závadné to být nemusí, ale může. Pravděpodobnost nákazy třeba salmonelózou je značná. V době nedávné byl tatarák dokonce zakázaný v restauracích. V současné době se zase podává, ale často s poznámkou "na vlastní nebezpečí".

 

hodnocení

avatar babajaga

Děkuji vám všem za rady, asi to opravdu budu muset s dcerou projednat. Nedělá ho sice až tak často, ale 1 x měsíčně určitě. A ta vejce jsou domácí /takže větší nebezpečí?/ Snad to dcera pochopí, je vcelku rozumná. Ještě jednou díky. Jaga.

 

eulalie*
hodnocení

0x

Já bych to děckám nedělala, jelikož bych to nedělala ani pro sebe. Syrové maso a syrové vajíčko je pro mě naprosto nepoživatelné. Mám přímo odpor k syrovému masu, dostat to na talířku k snědění, utekla bych co nejdále, případně "hodila šavlu". Vím, že tatarák se dělá převážně z velmi kvalitního masa, syrové vajíčko je asi taky možná zdravé, ale i tak je to prostě pro mě fuj.

 

simona
hodnocení

0x
Ja treba delam tatarak bez vajicka a taky je dobrej..To vajicko tam byt vubec nemusi..Dceri zacal ted chutnat,nesni toho moc,nedelam ho casto,tak v tom problem nevidim..Bude ji deset..Spis z hlediska te stravitelnosti vidim problem,ale kdyz se to neprehani,jde to samo..

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma maso na tatarak

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]