Nejste přihlášen/a.
Ano, lehce koupíte želatinu na aspik. Ale pravý aspik se vyrábí z vepřových nožiček a kůží. Ty očištěné packy, kůže, k tomu třeba koleno - se dá vařit do menšího množství osolené vody, k tomu celé pepře, nové koření a bobkové listy. Můžete přidat i kořenovou zeleninu, někdo ji má v sulcu rád. Vše se vaří doměkka, trvá to hodně dlouho, míchá se občas, aby se kůže nepřichytily na dno hrnce. Pak přecedit, kůže pomlít, maso z kolena nakrájet na malé kostky, zeleninu taky. Vše vrátit do vývaru, nalít do pekáče, či umělých střev na tlačenku, nechat ztuhnout, nejméně až do druhého dne. No a pak krájet, přidat cibulku, octový nálev, dochutit případně pepřem a solíˇ, čerstvý chleba a pak už jen dobrou chuť! Je to velká dobrota a finančně nic náročného, u nás kůže 3,-Kč kilo, pacičky 1,-Kč kilo, jenom to koleno je trošku dražší, ale nechá se to zvládnout. A stojí to fakt za to!
Říkáme tomu SULC a je to vážně prima. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.