Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozpohybování metabolismu

Od: homerovak odpovědí: 10 změna:

Dobré ráno,

jsem úplně zoufalá, co se týče mé váhy. Normálně mám 63 kg, od Vánoc se mi podařilo přibrat 10kg, nevím, jak se mi povedlo se takhle vyžrat. Mám k tomu rodinné dispozice, plus stres atd. Samozřejmě jsem se s tím rozhodla něco dělat, takže jsem začala minulé pondělí. Za ten týden jsem měla klasicky 3 tréninky (volejball), plus jsem si šla zaběhat 1x a 2x zabruslit.

Příklad jídelníčku: snídaně: kousek pečiva, lučina/žervé + šunka, rajče, čaj (kafe nepiju, ale černý čaj musím)

oběd: dušené kuřecí s rýží/ tuňák s těstovinami/ kuskus

svačina: knäckebrot + šunka,

večeře: zeleninový salát

Týden se držím, hlídám, nehřeším, dnes stoupnu na váhu a mám o čtvrt kila víc. Sportuji a jím zdravě, tak kde se stala chyba? Nečekala jsem zázraky, ale že ještě přiberu? Myslela jsem si, že hubnutí rozumím, ale asi ne... můžete mi prosím poradit, jak rozpohybovat metabolismus?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

1x

Bohužel, ne na každého platí jíst každé 2-3 hodiny. Záleží na metabolismu každého jedince a ten se mění v průběhu let. Já teď zrovna na metabolické dietě jsem a jím jen 3x denně. (Upozorňuji, že dieta byla vytvořena na zákldě krevního rozboru.) Všechno jídlo si vážím a nemůžu jíst všechno, co mi přijde pod ruku. Bílé pečivo třeba nesmím vůbec a po tom se mi vážně stýská. *plac*Ale vím, že dieta funguje, takže to zvládnu i bez něj. *smich* Za tři týdny mám dole 3 kila. ;)

Pokud začnete "horečně" sportovat a přitom zdravě jíst, nemusí to vždycky znamenat váhový úbytek. Může se stát i opak. Rozdíl je v tom, že ubývá tuk a přibývá svalová hmota.

sargo*
hodnocení

0x

Týden je moc málo a čtvrt kila - to se počítá, taková váha? To je jestli si člověk před vážením odskočí nebo si oholí nohy :-D Deset kilo je dost, ale není to tak strašná darda, aby tělo reagovalo skokově. Našlápnuto máte dobře, prostě jenom vydržte :) Navíc nepíšete, jestli jste cvičila před tím. Je docela dobře možné, že tělo reaguje nárůstem svalové hmoty. Možná dřív než váhu skočíte níž v konfekčním čísle. To chce alespoň měsíc dobře jíst a cvičit a nedělat výjimky a když neskočí váha ani objem, začít se pídit dál. :)

homerovak
hodnocení

Já počítám každý gram :( , sportovala jsem vždycky, hostuji v extralize, zatížení mám od 6 let. Je mi veškeré oblečení, které jsem nosila, když jsem byla o deset kilo lehčí, ale zkrátka pro vlastní pocit. Jsem z toho úplně zoufalá.

sargo*

Hmm, to už je divné. Ale stejně asi pro začátek prostě "chvíli vydržet". Pak bych začala doktorkou - ať udělá nějaké odběry a vyloučí ty nejběžnější věci, jako že máte rozhozené ionty, nedostatek vytamínu XY nebo bacila někde skrytého. Hlavně se nenechat unáhleně uvrtat do "potravinových doplňků" - na to přeji pevné sebeovládání :)

patronka*
hodnocení

0x

Dobrý den, na rozhýbání metabolizmu mi pomohla "tukožroutská polévka" a teprve po cca 14 dnech následovala dieta, kdy jsem si počítala denní přísunu kalorií ( jouly neumím), denně by neměla hodnota překročit 1200 kcal. Bylo mi v té době asi 60 let, tak už to s hubnutím tak snadno nejde, ale za rok se mi podařilo shodit 16 kg a hlady jsem netrpěla. Na potravinách je většinou hodnota v kcal i joulech napsána, jinak je tabulka i v mnoha kuchařkách.

Tukožroutská polévka :

Rozpohybování metabolismu

antynka*
hodnocení

0x

Z příkladu Vašeho jídelníčku mi přijde, že jíte dost málo... Zkoušela jste si spočítat energetickou hodnotu Vašeho denního příjmu potravin a nápojů? Zkuste to někam zadat, třeba na www.kaloricketabulky.cz Chybí Vám doplední svačina - je potřeba jíst po 2-3 hodinách. A zeleninový salát k večeři - to mi přijde také málo - kde jsou bílkoviny k večeři? Dejte si do toho zeleninového salátu alespoň kousky dušeného krůtího nebo kuřecího masa ;) Mě to taky dost dlouho trvalo než jsem pochopila, že když chci hubnout, tak musím jíst :)

doplněno 12.09.11 11:05:

Ještě mě napadá, jak tu již bylo řečeno - člověk při hubnutí vlastně může i přibírat - svalovou hmotu - takže vykašlat se na váhu a raději vzít do ruky metr a změřit se ;)

eulalie*
hodnocení

0x

Dle mého názoru - přibrat kila trvá relativně chvilku, ale shodit je - trvá třikrát tak dlouho. Vydržte. Jezte střídměji, ale podle toho vašeho jídelníčku já bych už dávno umřela hlady. Obézní nejsem, jím normálně, někdy i dost vydatná česká jídla typu knedlo-vepřo-zelo, vepřový řízek apod. Ale vyhýbám se sladkostem, sladkým šťávám a džusům. V jídelníčku mi chybí vajíčka, mléko, zakysané produkty (jogurty, podmáslí...). Uzenina taky není úplně to nejlepší. Zeleninový salát na večeři např. já dělám, ale přidávám tam tvrdý sýr a bílý jogurt a jíme to pak s pečivem. Když budete jíst málo, tělo si bude dělat zásoby tukové. Ono to tělo z něčeho musí být živeno. A nezapomínejte, že každý člověk má jiný metabolismus - někdo rychlejší, někdo pomalejší. Týden na zhubnutí není žádná doba. Řekněte si delší období, radila bych jeden rok. Když budete moc tlačit na pilu, neustále se převažovat a hlídat každé deko, tak z toho za chvíli zblbnete a nebude vás to bavit.

hodnocení

0x

Ahoj... napadlo mě, nerozbila se ti váha? :) píšu z vlastní zkušenosti - máme doma takovou tu elektronickou a najednou zničeho nic začala ukazovat o cca 3 kg míň... to je trochu příjemnější varianta, nicméně je to špatně... ;)

anna007*
hodnocení

0x

Nepíšete, kolik je vám let. Mě se stalo to samé jakmile jsem překročila třicet let, a pak znova po čtyřicítce. Ovšem to jsem měla už 84 kilo, a s tím se nedalo žít, takže jsem drastickou dietou zhubla na 73 a to si držím úplně bez problémů už 3 roky, ale chci taky zhubnout aspoň na těch 63, až se k tomu odhodlám. Byla to dieta 6 týdnů naprosto bez pečiva, těstovin atd. - jak tady někdo píše, to jediné zabírá - jinak jsem vůbec nehladověla, to se nesmí, jinak se to všechno zas nabere zpátky, za těch 6 týdnů bylo 8,5 kg dole. Jsem závislá na pečivu, takže to bylo hrozný. Já bych to viděla u vás taky na to pečivo, možná i věkem podle toho, kolik vám je. Nebo možná štítná žláza. Ale s tou váhou - asi tak 20 dní v měsíci při (této) dietě ubývá kolem 300 - 400 g denně, ale týden před menstruací stagnuje (kvůli zadržování vody v těle), nebo i malinko přibývá.
Jinak na ten metabolismus je dobrá čekanka, puky nebo čaj z čekanky, nebo prý z pampelišky, ale tu pampelišku nemám ověřenou, protože je moc hořká, tak to nepoužívám.

ivafili

Všechno počítání kalorií sice má svou logiku, ale výborný systém používají na www.fitaktivnet.cz. Používají FAT body. Ty Vám přesně řeknout co jíst a jak se hýbat. Fakt doporučuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]