Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Materske znamenko - chlupy

Od: farnesina odpovědí: 11 změna:

Z materskeho znamenka na tvari mi vyrustaji dva cerne chlupy, uz delsi dobu si je pravidelne striham, ale ted se mi zda, ze se stavaji silnejsi a rostou rychleji. Mam je dale zastrihovat nebo by bylo lepsi je vytrhovat? Nevim, zda je to mytus nebo pravda, ale sysela jsem, ze ze znamenek by se chlupy trhat nemely. Mate nekdo podobnou zkusenost?

Diky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

0x

Bohužel je to tak, na místě znaménka se chlupy nedepilují žádným způsobem, jenom se mohou stříhat. Snad leda si nechat znamínko odstranit, jestli je hodně k zlosti, pak se na tom místě prý trhat chloupky můžou, ale prý občas vyskočí znovu.

des*

Manželka měla stejný problém,zaboha nechtěla aby se s tim něco dělalo.Když měla chlup ca 2cm tak jsem jí ho nečekaně vytrhl.řev byl slyšet až na dvůr.Po čase jí vyrostl zase,ale menší a slabší.Už se nebránila.Nyní tam má chloupek,který se dá přehlédnout.Tak radím trhat.

doplněno 11.09.11 22:40:

Soráč,ona neřvala že ji to bolelo,ale že jsem jí to neřekl předem.

sargo*

Ježkovyvoči, tady nejde o to, jestli to bolí nebo nebolí :) To je tak to poslední, co tam vadí.

dzordz*

Co tam tedy vadí? :)

sargo*

Nevím, jestli to interpretuju přesně, ale: chlupy se ze znaménka vytrhávat nemají, protože traumatizace v tomto místě (navíc opakovaná) zvyšuje možnost maligní transformace a vzniku nádoru kůže.

des*

Pokud má někdo předpovězeno,že ho zajede vlak,tak se nemusí bát aut.Snad to neberete vážně.

sargo*

A vy tohle svoje plácnutí snad myslíte vážně? ;) (Ostatně nevím, kde berete jistotu, že má dotyčná paní předpovězený ten vlak - když už vezmeme v potaz tuto logiku. ;))

Jedna věc je, jak to člověk doma dělá, druhá jak to má být správně. Osobně jsem příznivec radit způsobem "jak to má být správně". :) Zvlášť když z dotazu vůbec nevyplývá, jaký typ znamínka to je - některým je šumák, co s nimi provádíte, jiná jsou ale velice citlivá na zásahy. To chce spíš poradu s kožařem.

martinaa*

Mate pravdu, se znamenkem se nema manipolovat, skrabat si ho a rozhodne z neho cokoli trhat! Narusi se struktura znamenka muze propuknout jak infekce, tak klidne i melanom...

Takze davam bodika!:)

eulalie*
hodnocení

0x

Z mateřského znaménka bych tedy chlupy v žádném případě nevytrhávala, ale pouze zastřihovala. Tím, že je vytrhnete, tak to mateřské znaménko dráždíte, a to by se dělat nemělo. Pokud vás znaménko obtěžuje, nechte si ho u kožní lékařky zkontrolovat a pak na chirurgii odstranit. A máte pokoj.

lidus*
hodnocení

0x

Mám na tváři vystouplé znaménko velikosti hrášku jako mladá holka jsem ho chtěla odstranit ale lékař řekl že Kleopatra si ho malovala a on není zastáncem odstranění. Stářím mi z něj rostou dva chlupy, jeden tvrdý černý a druhý šedý tenký chloupek vždy jak je vidím vezmu pinzetu a vytrhnu. Také jsem slyšela, že se to nemá.

farnesina
hodnocení

to moje znamenko je v podstate takova vetsi piha, trochu vystoupla, ale jinak mam kuzi dost citlivou a ekzematickou, takze se radsi spokojim s tim strihanim a az jednou budu u dermatologa, tak se na to preptam. Diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]