Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vyčistit dirku v uších na naušnice?

Od: seznammih* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

Můj dotaz zní asi děsně, ale stydím se na to se zeptat někoho jinýho, tak snad mi poradíte :/

Víte objevila jsem, že budu zřejmě citlivá na kov. Nikdy jsem dlouhodobě nenosila naušnice. teda jako nosila jsem naušnice od mala, ani nevím, jak a kdy mi propíchly uši, ale jeden čas jsem je nosila a potom zase ne, protože jsem je postrácela.

No a tak jsem chtělka zase nosit naušnice, ale zjišťuju, že po jakkýmkoliv bižu mi natečou uši, zrudnou a svědí to. Asi před třemi týdny jsem naučnice vyndala a vyloženě jsem měla hnusnou vrstvu na tom špuntu od naušnic a špinavý dirky. Jakoby ten kox snad spálil ty dirky. No a teďka nějak, když jsem si akorát promnula ten laluček, kde jsou naušnice, a potom si k těm prstem přičichnu, tak to prostě smrdí, jako bych si uši nemyla celé roky :( přitom je myju ale prostě fakt hnus :(

Nevíte někdo co s tím? Tipy jako koupit si zlato nebo stříbro nechci. Nelíbí se mi to. A nechci, aby to tak smrdělo :/

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Hnis-umírající maso=smrdí.

Reakc na kov či heho oxidy je běžná věc..

Anebo taky nebyla dírka dbře zahojená a opět tu j infekce a od kovu reakce-hnis..

Hodně lidí tohle řeší náušnicemi s chyrurgické oceli, plastu či různých druhů kamenin a hlíny..

Otázka je z jakého matroše ty náušnice byly..a jestli třeba nestačí pouít dětský olejíček, lehkou desifenkci či Teatree olejíček..

jabraka*
hodnocení

0x

Já jsem u našich holek používal vždy borovou mast.Neutralizuje vliv kovů,zejména niklu.Nejlépe je používání naušnic ze zlata,případně z chirurgické oceli.

JABRAKA

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

A já se taky přidám - na to "dohojení" dírky je nejlepší chvíli náušnice nenosit, mazat framykoinem. Občas ušní dírku jen protáhnout, aby nezarostla. :)

hodnocení

0x

Máte dírky v uších zanícené, nejspíš alergie na kov, z nichž je bižuterie vyrobena. Zahojit dírky framykoinem, jak píše michalka. A když nechcete stříbro nebo zlato, zbývá ještě chirurgická ocel, nebo bižuterii nalakovat bezbarvým lakem na nehty a často kontrolovat, jestli je vrstvička laku neporušená, jinak se zánět vrátí.

martinaa*
hodnocení

0x

Kupte si chirurgickou ocel.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Každé ucho snese něco jiného. Moje žena nosí zlato, dcera chir.ocel. Nic jiného jejich uši nesnesou. Pokud si vezmou něco jiného, je bolavé ucho otázkou pár hodin. Budeš muset vyzkoušet a na bižuterii zapomenout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]