Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Účinné přírodní projímadlo

Od: starena* odpovědí: 26 změna:

Po operaci trpím stále zácpou. Neznáte nějaké přírodní projímadlo? Děkuji za Vaše zkušenosti.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Psyllium (vláknina) při správném užívání pročistí střeva a upraví jejich "správný chod" :) Je to pomletý jitrocel.

des*

Docela obyčejné podmáslí +Bkomplex.

sargo*
hodnocení

1x

Takže je to jasné. Posnídáte bílý jogurt, ke svačině si dáte psylium, k obědu hrstku špenátu zalijete podmáslím, ke svačině pět švestek a po večeři z otrum si uděláte pěkný večer s burčákem. To bylo, aby nebylo! *smich*

pusinka50*
hodnocení

1x

Jak tady píše wamp, zkuste syrové kysané zelí z pytlíku i s nálevem, můžete zakápnout olivovým olejem pro lepší trávení...já to mám po zelí "jistý" :)

To zelí na hladný žaludek nebo večer, těsně před spaním, když už večeře opustila žaludek. Asi tak hrstička a pár loků zelňačky, to je bezva rada.*palec*

sargo*
hodnocení

0x

Pravidelná konzumace bílých jogurtů by mohla pomoci. :)

1111
08.09.11 09:24
hodnocení

0x

burčák :D

martinaa*

Jj, zitra je u nas vinobrani... muzu potvrdit!:D:D

hodnocení

0x

Sušené švestk, jíst hodně vlákniny. To není přímo projímadlo, ale upravuje to peristaltiku. Karlovarská vřídelní sůl. K přírodním projímadlům patří také senna. Ovšem s projímadly všeobecně opatrně, spíš bych kladldůrazna ty podpůrné prostředky (švesty, vláknina).

doplněno 08.09.11 10:24:

O vláknině mluví zde i další, ale ono je to opravdu důležité. Projímadlo pomůže jednorázově, ale chronickou zácpu nevyléčí. Kupte si třeba otruby a denně jednu až dvě lžíce si dávejte do jogurtu. Musíte počítat s tím, že jde o běh na dlouhou trať, jak to potvrzují i ostatní dárcové.

lidus*
hodnocení

0x

Již roky s tím bojuji a výsledek je 0, vyzkoušela jsem snad vše co se dá v lékarně koupit i včetně těch švestek, podmáslí, jogurtů.

cocinkamichalka*

Liduš a pijete dost? To samozřejmě platí i pro tazatelku. Čím je člověk starší, tak ztrácí pocit žízně a ten pitný režim je opravdu moc důležitý...

lidus*

Míšo piju 2-3 l obyčejné neperlivé vody denně, 2x káva a po obědě s manželem na půl pivo Plzeň. U mě je ten problém daný nedostatkem pohybu a částečnou parézou střev ale zkusila jsem už opravdu kde co.

cocinkamichalka*

Tak to jo ;) Moje tchyně měla právě problémy se zácpou a zjistili jsme, že vypije za den ani ne litr tekutin. Nemá prý žízeň a navíc by musela chodit na záchod. Tak do ní pořád hučíme, ať pije ;)

hodnocení

0x

Počtěte si zde (joga) zivotni-energie.cz/...

claire*
hodnocení

0x

Vařte si denně k snídani ovesnou kaši, je to levné, dobré a zdravé. Můžete si dát naslano i nasladko. Hodně pijte, určitě 1,5 l za den, choďte na procházky. Meruňkový kompot i s nálevem je výborná věc. Kdyby nic nepomáhalo, tak sklenice osolené teplé vody.

sireq
hodnocení

0x

můj děda celá léta na tento problém účinně užíval vždy rano a večer kávovou lžičku lněného semene.

Chytrej děda! Bravo. *palec*

hankauk*
hodnocení

0x

Kamarádka užívala každé ráno lžičku olivového oleje. Já si dám jablko a jdu. Hroznové víno je také dobré. Pokud nepomáhá strava, chce to procházky a jednoduchý cvik. Lehnete si na záda a přitáhnete si kolena k bradě a chvíli držíte. Můžete to několikrát opakovat.

A zkuste třeba zelený jíl. Sice je to dobré na detoxikaci střeva a podpora proti rakovině tamtéž, ale třeba to pomůže i na tu vaši zácpu.

hodnocení

0x

Otruby, viz výše doplněk mé odpovědi

antynka*
hodnocení

0x

Čaj z listu Senny.

lekarna.cz/...

lidus*

Jo tak z toho se zcela jistě pose... ale je to silně návykové. V žádném případě nedoporučuji, snad jen pokud se musíte vyprázdnit před nějakým zákrokem.

georges*
hodnocení

0x

Ptáte se v pravý čas, jelikož začala burčáková sezóna. Léčba zácpy burčákem je nejen účinná, ale na rozdíl od jiných zde nabízených i velmi příjemná. Akorát je lepší si "lék" nekupovat někde u silnice. To byste se nejen pos.., ale i pob..

hodnocení

0x

Švestky(již tady bylo řečeno),hroznové víno(také řečeno),meruňky-100%účinek,a pozór,kysané zelí!*palec*

cesmina*
hodnocení

0x

Zkuste mačkat bod mezi palcem a ukazováčkem na hřbetu ruky.Je asi v místě nad kloubem palce.Nám to pomáhá.

doplněno 08.09.11 14:34:

A taky jsou dobrý hrušky.

hodnocení

0x

Lžičku ricínového oleje, nebo se trochu napít šaratice. S obojím ale opatrně, v nejnevhodnější chvíli může nastat pořádný karambol. A taky, pokud to není tak akutní, pomáhá švestkový kompot a pěkně i s tou šťávičkou.

Na zácpu /u mně/ pomáhá ale i sledování dění z Parlamentu. To se pokaždé zlostí skoro po... Naposledy včera, když ta kachna z Věcí veřejných podváděla při hlasování. *bzum*Jaga.

pb®
hodnocení

0x

Nejlepsi je vypestovat si podmineny reflex. Delat na zachode neco, na co si telo zvykne a co pak vyvola nuceni na stolici. Treba lustit krizovky, sudoku, cist si apod. Ja se rano nasnidam a pak odchazim s mobilem v ruce na WC i kdyz se mi nechce. Chvili posedim a nez si zahraju par her, dilo je vykonano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]