Nejste přihlášen/a.
Po operaci trpím stále zácpou. Neznáte nějaké přírodní projímadlo? Děkuji za Vaše zkušenosti.
Jak tady píše wamp, zkuste syrové kysané zelí z pytlíku i s nálevem, můžete zakápnout olivovým olejem pro lepší trávení...já to mám po zelí "jistý"
To zelí na hladný žaludek nebo večer, těsně před spaním, když už večeře opustila žaludek. Asi tak hrstička a pár loků zelňačky, to je bezva rada.
Sušené švestk, jíst hodně vlákniny. To není přímo projímadlo, ale upravuje to peristaltiku. Karlovarská vřídelní sůl. K přírodním projímadlům patří také senna. Ovšem s projímadly všeobecně opatrně, spíš bych kladldůrazna ty podpůrné prostředky (švesty, vláknina).
doplněno 08.09.11 10:24:O vláknině mluví zde i další, ale ono je to opravdu důležité. Projímadlo pomůže jednorázově, ale chronickou zácpu nevyléčí. Kupte si třeba otruby a denně jednu až dvě lžíce si dávejte do jogurtu. Musíte počítat s tím, že jde o běh na dlouhou trať, jak to potvrzují i ostatní dárcové.
Již roky s tím bojuji a výsledek je 0, vyzkoušela jsem snad vše co se dá v lékarně koupit i včetně těch švestek, podmáslí, jogurtů.
Liduš a pijete dost? To samozřejmě platí i pro tazatelku. Čím je člověk starší, tak ztrácí pocit žízně a ten pitný režim je opravdu moc důležitý...
Míšo piju 2-3 l obyčejné neperlivé vody denně, 2x káva a po obědě s manželem na půl pivo Plzeň. U mě je ten problém daný nedostatkem pohybu a částečnou parézou střev ale zkusila jsem už opravdu kde co.
Kamarádka užívala každé ráno lžičku olivového oleje. Já si dám jablko a jdu. Hroznové víno je také dobré. Pokud nepomáhá strava, chce to procházky a jednoduchý cvik. Lehnete si na záda a přitáhnete si kolena k bradě a chvíli držíte. Můžete to několikrát opakovat.
A zkuste třeba zelený jíl. Sice je to dobré na detoxikaci střeva a podpora proti rakovině tamtéž, ale třeba to pomůže i na tu vaši zácpu.
Švestky(již tady bylo řečeno),hroznové víno(také řečeno),meruňky-100%účinek,a pozór,kysané zelí!
Lžičku ricínového oleje, nebo se trochu napít šaratice. S obojím ale opatrně, v nejnevhodnější chvíli může nastat pořádný karambol. A taky, pokud to není tak akutní, pomáhá švestkový kompot a pěkně i s tou šťávičkou.
Na zácpu /u mně/ pomáhá ale i sledování dění z Parlamentu. To se pokaždé zlostí skoro po... Naposledy včera, když ta kachna z Věcí veřejných podváděla při hlasování. Jaga.
Nejlepsi je vypestovat si podmineny reflex. Delat na zachode neco, na co si telo zvykne a co pak vyvola nuceni na stolici. Treba lustit krizovky, sudoku, cist si apod. Ja se rano nasnidam a pak odchazim s mobilem v ruce na WC i kdyz se mi nechce. Chvili posedim a nez si zahraju par her, dilo je vykonano.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.