Nejste přihlášen/a.
Jakej je vlastně rozdíl mezi sprchovým gelem a tekutým mýdlem? (nebo pevným, ale spíš bych si vybrala tekutý)
Mám pokožku se sklony k ekzému. Co jsem vyčetla jinde, tak prý rozdíl je v tom, že gel má v sobě nějaký film, který by měl chránit pokožku před vysušením. Což pokožku mám stejně vysušenou, tak nevím, jestli to není nakonec jedno, pač stejně se občas namažu mlékem, pokud mám období, kdy mi to vadí víc.
Můj první názor - špatně daná anketa.
Můj druhý názor - tekuté mýdlo více rozpouští nečistoty. Sprchový gel je šetrnější k pokožce, můžeme si s ním umýt cokoli, tedy i hlavu a pohlaví...
V té anketě nějak není varianta, pro kterou bych hlasoval - je to můj subjektivní názor. Ovšem dosavadní výsledky hlasování tento můj názor trošku potvrzují...
Tez mam ekzematickou pokozku, vitiligo aj. Mydlo pro nas neni vhodne vubec, sprchovy gel take ne. Zkuste se podivat po sprchovem kremu, me trerba vyhovuji ty nove od Nivea nebo Dove. Sprchove kremy nevysusuji pokozku jako gely, jsou o dost setrnejsi.
Samozrejme nezapomente po koupeli na namazani kuze kvalitnim kremem, cim mene ovoneny, tim pro ekzematickou pokozku lepe.
Martinoo, krémy moc nepoužívám, jsem naštěstí dost odolný jedinec vůči okolnímu světu, v případě nouze tak Indulonu na ruce. Ovšem naprosto souhlasím s tím, že čím méně to voní, tím lépe to funguje!
Gel je šetrnější k pokožce. Vlastně nikdy nejsme tak špinaví, abychom se museli vydrbat mýdlem. Jsme jen opocení, ulepkaní. Po sprchování bychom se neměli příliš utírat a otřít pečující látky, které ulpěly na kůži. Také se musím i po gelu namazat. Mám ráda červený Dove, krém ve velkém kelímku na tělo. Hodně používám Excipial U Lipolotio, dermální emulze. Ale někdy mi nevoní. V lékárně za něco kolem 100 kč. Je hodně dobrý sprchový a současně koupelový olej, také z lékárny. Jen po koupeli je nutné neutírat se, ale nechat oschnout. Ve vaně je lepší mít podložku, protože to šíleně klouže. Na problematickou pokožku je to malý zázrak.
Babi z Ostravy, mluvte, prosím, jen za sebe! Já jsem občas z práce tak špinavý, že se musím vyloženě "naložit" do vany, odmočit, a pak jde teprve ta nejhorší špína pryč. Kdybych počkal do druhého dne, tak už by se to asi začalo loupat samo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.