Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych upekla kuře, ale mám bohužel problém, že je mi zle z kuřecích vnitřností. Všude se píše, že je třeba je vyndat. Zajímalo by mě ale proč? Mění se tím nějak chuť nebo to má nějaký jiný důvod? Jestli někdo víte, budu moc ráda za odpověď, díky!
Kup si kuře vykuchané a bez vnitřností... ty vnitřnosti se stejně dávají do polévky, když se peče kuře, tak nejsou potřeba...
Děkuju za odpověď bez negativních věcí okolo! Bohužel nežiju v zemi, kde by bylo tak jednoduché se rozhodnout, že si něco koupím (např. vykuchané kuře) a jdu si to koupit
a to je kde? zřejmě ani nevíš, jaké části vnitřností se v kuřeti nacházejí. no každej nemůže vědět všechno, každopádně raději kupuj kuře kuchané bez drobů, je to na něm napsané.
Ale v České republice to není žádný problém.Mohu se zeptat, kde žijete?
doplněno 31.08.11 21:10:pro sweetmoncicak
Také jsem chtěla poradit, ať si koupíte vykuchané a zbytečně se nestresujete. Ale vidím že "jiný kraj, jiný mrav". /a to na to Česko, přiznám se, občas nadávám a ani nevím, co tu máme za pohodlí/. Buď tedy budete muset někoho požádat o tuto službu, kuře je vykuchané během pár minut, nebo se pochlapit, natáhnout gumové rukavice, když to nenášíte, rozříznout břicho, zavřít oči a všechno to naráz vytáhnout. Potom hodně vyprat, aby v břišní dutině nic nezbylo. No a pak už můžete péct a těšit se na zlatavé kuřátko. To zvládnete, nic to není, když jsme je kupovali živé ve velkovýkrmně, zabíjela, škubala a kuchala jsem jich třeba 10 najednou. Ale pak jsme si zase třeba půl roku dávali do nosu. Každá práce přinese užitek, tak do toho! A pak dobrou chuť. Jaga.
A ptáte se, proč se musí vnitřnosti vyndávat? Dovedete si představit, že byste pekla kuře se střevy, žaludkem, voletem a všemi těmi vnitřnostmi naplněnými natráveným či již stráveným krmením, trávicími šťávami apod.? Třeba střeva byste pekla se slepičáky, které jsou tam připravené na vyprázdnění. No fuj! To by snad muselo být cítit přes moře až tady u nás.
A ta chuť a vůně kuřátka by se změnila tak, že byste to nemohla jíst, bylo by to celé na vyhození. To si nedělám legraci. Tak stojí za to chvilička přemáhání, ne?
Pokud musíte kuře i zaříznout a oškubat nezbude než vykuchat, přece ho nebudete péci i stou sračkou ve voleti a ve střevech. Oškubané kuře rozstřihněte a vše jedním tahem vytáhnete, vole s krkavicí tahem od hlavy (uřezané).
Krkovičko, to není vražda, to je příprava žrádla! Akorát si to kuře na tom dvorku nesmíme moc oblíbit a hlavně ho nesmíme pojmenovat - potom už je to bratrovražda! U Vás tedy "ségrovražda"! A teď jsem si vzpomněl na jeden vtip o kanibalismu - znáte?
Jo, ještě ten vtípek - ženský prej nesmějí jíst slepičí polévku, byl by to kanibalismus. Ovšem, pravda, znám i podobnou verzi o chlapech a hovězím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.