Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pečené kuře vs vnitřnosti

Od: sweetmoncicak odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

ráda bych upekla kuře, ale mám bohužel problém, že je mi zle z kuřecích vnitřností. Všude se píše, že je třeba je vyndat. Zajímalo by mě ale proč? Mění se tím nějak chuť nebo to má nějaký jiný důvod? Jestli někdo víte, budu moc ráda za odpověď, díky!

 

 

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar minda

Kup si kuře vykuchané a bez vnitřností... ty vnitřnosti se stejně dávají do polévky, když se peče kuře, tak nejsou potřeba... ;)

sweetmoncicak
hodnocení

Děkuju za odpověď bez negativních věcí okolo! Bohužel nežiju v zemi, kde by bylo tak jednoduché se rozhodnout, že si něco koupím (např. vykuchané kuře) a jdu si to koupit :(

olaf71*

a to je kde? zřejmě ani nevíš, jaké části vnitřností se v kuřeti nacházejí. no každej nemůže vědět všechno, každopádně raději kupuj kuře kuchané bez drobů, je to na něm napsané.

jakubdeda*

Ale v České republice to není žádný problém.Mohu se zeptat, kde žijete?

doplněno 31.08.11 21:10:

pro sweetmoncicak

sweetmoncicak
hodnocení

Na Gibraltaru. Máme tu jeden krám a např. mozzarela se tu dá sehnat jednou za týden, když stihnete okamžik, kdy dorazí zboží apod.

hop®

Jejda, to je jak v Rusku před čtyřiceti lety! *blee*

Radši se ani nebudu ptát, PROČ tam žijete...

 

hodnocení

3x
avatar babajaga

Také jsem chtěla poradit, ať si koupíte vykuchané a zbytečně se nestresujete. Ale vidím že "jiný kraj, jiný mrav". /a to na to Česko, přiznám se, občas nadávám a ani nevím, co tu máme za pohodlí/. Buď tedy budete muset někoho požádat o tuto službu, kuře je vykuchané během pár minut, nebo se pochlapit, natáhnout gumové rukavice, když to nenášíte, rozříznout břicho, zavřít oči a všechno to naráz vytáhnout. Potom hodně vyprat, aby v břišní dutině nic nezbylo. No a pak už můžete péct a těšit se na zlatavé kuřátko. To zvládnete, nic to není, když jsme je kupovali živé ve velkovýkrmně, zabíjela, škubala a kuchala jsem jich třeba 10 najednou. Ale pak jsme si zase třeba půl roku dávali do nosu. Každá práce přinese užitek, tak do toho! A pak dobrou chuť.;) Jaga.

doplněno 01.09.11 06:45:

A ptáte se, proč se musí vnitřnosti vyndávat? Dovedete si představit, že byste pekla kuře se střevy, žaludkem, voletem a všemi těmi vnitřnostmi naplněnými natráveným či již stráveným krmením, trávicími šťávami apod.? Třeba střeva byste pekla se slepičáky, které jsou tam připravené na vyprázdnění. No fuj! To by snad muselo být cítit přes moře až tady u nás.*blee*

doplněno 01.09.11 06:49:

A ta chuť a vůně kuřátka by se změnila tak, že byste to nemohla jíst, bylo by to celé na vyhození. To si nedělám legraci. Tak stojí za to chvilička přemáhání, ne?

 

dery*
hodnocení

2x

S vnitřnostmi určitě kuře nepéct! To ho můžete pak vyhodit - bude hrozně smrdět a nebude chutnat!

Pokud se vám kuchání hnusí, nemáte po ruce souseda nebo někoho z rodiny, komu to nevadí? Stačilo by požádat, popř. mu to zaplatit...
Jinak se s kuřetem rozlučte...

 

ladinpraha*
hodnocení

1x

Nepatříš náhodou k těm zoufalcům, kteří pečou kuře a droby nechají uvnitř i s igelitovým sáčkem? Pak se ti z nich opravdu může udělat špatně. Kup si kuře bez drobů, nebo je jednoduše uvař. Pokud se např. játra nechají péct s kuřetem, tak mohou být nahořklá.

 

hop®
hodnocení

1x
avatar hop

Ježišmarjá, Vy máte to kuře snad ještě živé! *zed*

 

ar*
hodnocení

1x

Halvně si neberte příklad z "blondýnky" *smich* .


doplněno 31.08.11 21:39:

krkovicko, není zač.

krkovicka*
Ar.Děkuji za kulturní vložku *smich*

 

lidus*
hodnocení

0x

Pokud musíte kuře i zaříznout a oškubat nezbude než vykuchat, přece ho nebudete péci i stou sračkou ve voleti a ve střevech. Oškubané kuře rozstřihněte a vše jedním tahem vytáhnete, vole s krkavicí tahem od hlavy (uřezané).

krkovicka*
To je postup jak z hororu :-D ale dobře znám.Babička takhle vraždila kuřata.
hop®

Krkovičko, to není vražda, to je příprava žrádla! Akorát si to kuře na tom dvorku nesmíme moc oblíbit a hlavně ho nesmíme pojmenovat - potom už je to bratrovražda! U Vás tedy "ségrovražda"! A teď jsem si vzpomněl na jeden vtip o kanibalismu - znáte? ;)

 

krkovicka*
No ale daleko od vraždy to teda nemá :D Když bábi připsavovala králika,tak ho aspoň humálně omráčila,slípku ne,té sprostě uťala hlavu,a když jí jednou cukla,tak jí seskočila ze špalku s hlavou na půl od těla a torzo stále bojovalo,to pak byl boj o žrádlo! :D
hop®

Jo, ještě ten vtípek - ženský prej nesmějí jíst slepičí polévku, byl by to kanibalismus. Ovšem, pravda, znám i podobnou verzi o chlapech a hovězím...

hop®

Liduško, komu říkáte (cituji) "vole"?! Vy, taková slušná to ženština! *smich*

 

majdalena*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Budete-li chtít i nějak využít játra, třeba na knedlíčky do polévky, tak nezapomenout odstranit žluč.Je to takové nazelenalé, tmavé, jako váček, ten uříznete třeba s kouskem jater.Jinak, když to praskne, tak byste měla všechno hořké.Majdalena

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]