Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jíst správně tatarský biftek

Od: lajlala odpovědí: 11 změna:

Jdeme s přítelem na večeři na tatarák. Dostaneme k němu topinky a syrové vajíčko. Nikdy předtím jsem to nejedla a ani pořádně hlavně nevím, jak to jíst. Nerada bych se ztrapnila..Jak správně se to má tedy jíst? Smíchat s vajíčkem na taliři, nebo ne? Přikusovat topinku nebo si to na topinku naložit? Díky za rady:)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

7x

Nejprve musíte tatarák ochutit, tzn. zamíchat to vájo a další ingredience, co k tomu dostanete. Udělejte si to podle chuti, nemusíte použít všechny druhy dochucovadel a ani všechno množství. My jsme to vždycky na topinku "namazali" a jedli. Nebojte se toho, užijte si to :)

doplněno 31.08.11 12:49:

A napište, jaký byl a jak vám chutnalo! *pivo*

dery*
hodnocení

4x

Nejdřív si začnětě míchat vajíčko s masem a pak postupně dochucujte a smíchávejte s dalšími ingrediencemi. Měli byste k tomu dostat cibulku, pepř, sůl, worchesterovou omáčku atd... a dáte si do masa toho tolik, kolik budete chtít - záleží na vaší chuti. Pokud dostanete i stroužky česneku, ten si můžete dát na topinky, máte-li je takto ráda.

Jinak se tatarák maže na topinky.

petapeta*
hodnocení

3x
Pěkně na talíři promíchat, použít přísady (kečup, worchestr) a pak namazat na topinku. Toto bylo naše oblíbené jídlo za dob studií. Vždy jme si nechali připravit více topinek a z jednoho tataráku za 20 Kčs se najedlo několik lidí. Ale pak se tatarák zakázal připravovat kvůli svalovci, který by mohl být obsažen v syrovém mase.

hodnocení

2x

V dobré restauraci většinou přinesou na talíři neochucené naškrabané hovězí maso - je z něj udělaný takový věneček a uprostřed je žloutek. Zvlášť donesou talíř s do zlatova opečenými topinkami a oloupanými stroužky česneku. Pak košíček s dochucovadly: Worcestr, sojovka, kečup, hořčice, tabasko, pepř, sůl, chilli koření, sladká paprika a taky na talířku jemně nakrájenou cibulku.

Topinky si potřete stroužky česneku, podle Vaší chuti. Topinky jsou drsné a česnek se na ně dobře "strouhá". Žloutek smícháte s masem, přisypete cibulku a ochutíte tak, abyste byla spokojená. Volba ingrediencí závisí jenom na Vás. Pak namažete na ty topinky a už jíte.

Je to hodně práce a dodělávek, než třeba u guláše, ale o to je to zase lepší. Hned bych na něj šla s Vámi. Tak dobrou chuť.:-P Jaga.

1jara*

Taky bych si dla říci.:)

amadeus*

Naškrábaný vám přinesou v jen opravdu extrémě dobrých restauracích. Všude jinde ho melou. Barbaři! Stejně je nejlepší, když si ho uděláte doma.

hodnocení

1x

Tatarák miluji, miluji, miluji! *ua*Je to vpodstatě namělněné syrové hovězí, velmi kvalitní maso, do kterého se vmíchá: žloutek, olej, hořčice, kečup, cibule, sůl, karí, pepř. V některém podniku už je maso ochuceno, jen je potřeba vmíchat žloutek. Jinde to přinesou všecko zvlášť nebo jen něco. :) Dá se z toho elegantně vybruslit tak, že požádáte obsluhu, aby vám to namíchala. A je to! Jí se to, jak vám to bude vyhovovat nejlépe. Vidličkou, topínku přikusovat. Nanést jen na ten kousek, který hodláte ukousnout. Nanést na celou topínku. ;) Topínku si vezměte do paírového ubrousku, ať nemáte mastné ruce. Vždy před napitím je potřeba osušit rty, ať nemáte zapatlanou sklenici. *placni* Aaach, závidím vám! Užijte si krásný večer a po létech budete vzpomínat, jako já, jak jste poprvé jedla tatarák. Já jsem ho jedla v roce 1967 ve Fénixu. Paráda veliká!

juldab*
hodnocení

0x

Zde je přený návod jak jist tatarák

hodnocení

0x

Tedy přátelé, nechci vám do toho kecat, co se týká masa to já rád a jím od masa snad všechno, ale tatrák k...a ani omylem, to se mě úplně ekluje. Ale když vám to chutí...

contra gustos no hay disputas

A "pan otec" na Starém Bělidle říkával: "Proti gustu žádný dišputát!" Já tataráček zbožňuji, manžel by ho neochutnal ani náhodou. No co, aspoň zbyde víc na mě!*placni* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma maso na tatarák

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]