Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit smůlu z oděvů?

Od: eva900* odpovědí: 10 změna:

Prosím o radu,jak odstranit smůlu z kalhot?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Stromová pryskyřice se běžně rozpustí v lihu nebo acetonu.

JABRAKA

lidka*
hodnocení

0x

Čištění, praní a odstraňování skvrn - smůla
jako asfalt, natřít nejprve olejem, potom dočistit lihem nebo benzínem soda - viz alkalické látky

zdroj: vitejdoma.cz/...

a ještě zde: zdroj: moda.cz/...

Odstranit se dá i skvrna způsobená pryskyřicí, trávou, blátem nebo asfaltem

Při procházce lesem si můžeme oblečení "vyzdobit"lepkavou smůlou – pryskyřicí. Změkčíme ji nejprve olejem, pak třeme střídavě jádrovým mýdlem, propíráme teplou vodou a pak terpentýnem. Látku dáme mezi dva savé papíry a přejíždíme žehličkou. Menší skvrna pak pustí lihem.

olaf71*
hodnocení

0x

na kalhotech je smůla ještě v pohodě, ale horší je smůla v kalhotech*haha*

Nechtel by jsem to do too kecat, ale na podobne vtipy dojel Kosak. Tusim, ze tazatel se chtel dozvedet uzitecne informace...

olaf71*

odpovědí je zde dost, tak wo co go?

hodnocení

0x

Vím, že to zrovna není vhodné na očištění kalhot, ale budete se divit, ale smůla pustí i pomocí tuku. V nouzi na výletě - upatlané ruce se dají očistit kouskem slaniny a pak jen omýt od mastnoty.

georgina*
hodnocení

0x

Manžel si sedl do smoly s plavkami, taky jsem přemýšlela jak to odstranit, nakonec jsem to hodila do pračky a po smole ani památky. Zkuste to napřed normálně vyprat v pračce a uvidíte.

market1*
hodnocení

0x

Myslím, že se skvrny odstraní terpentýnovým ředidlem

bo*
hodnocení

0x

Na smůlu prý platí odlakovač na nehty.

janka*
hodnocení

0x

mně se osvědčilo obyčejné máslo... platí to na smůlu na rukou i na oděvu... nejdřív použít kousek másla jako mýdlo a poté např. jarem omýt od mastnoty ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]