Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepříjemný pocit po oholení

Od: fazel odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Po oholení mám na tváři nepříjemný pocit. Nevím, jak ho popsat, možná jako přecitlivělost? Která je způsobena velkým tlakem na břity? Holím se jednorázovými žiletky s aloe vera páskem. Jak se enpříjemného pocitu zbavit? Děkuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tak předně vyhoďte ty jednorázovky. Jka napovída jejich název, jsou na jedno pouítí a spíš míněny jako nouzovka. Mám také "potíže" po holeni. je dobré používat vodu po holeni sensitive, na holeni gel, ne měnu a kvalitní žiletky. Byl jsem dost skeptický k těm s vybrací, ale kupodivu mi to vyhovuje. Holte se tak, aby jste na jednom místě přejel max. 2x, víc tahů, horší podráždění. Používejte jen ostrou žiletku, ktera vám vousy nepovytahuje, nebo el. strojek.

ladinpraha*
hodnocení

0x

To je o zvyku. Na žiletky není třeba tlačit. Můžeš zkusit elektrický holící strojek.

dzordz*
hodnocení

0x

Voda po holení by mohla pomoct. Nebo nějaký multibřit místo jednorázových (ne že by ve výsledku byl nějaký rozdíl, ale v tom pocitu možná ano). Jinak jde asi o zvyk.

Já osobně těsně před a znova hned po oholení ve sprše umyju obličej a krk tekutým mýdlem.

hodnocení

0x

A co tak zkusit po oholení nějaké zklidňující pleťové mléko nebo něco takového? (Že se teda pletu chlapům do debaty :D)

dzordz*

Pokud tazatel nemá vysloveně problémy s klasickými alkoholovými přípravky, jako podráždění, zarudnutí, vyrážka nebo bůhví co, pak by u nich asi měl zůstat, on ten alkohol a jeho dezinfekční účinek tam asi nějaký smysl mají. Samozřejmě může zkusit i ty bez alkoholu, pro citlivou pleť, hydratační a jiné, ale z mé zkušenosti bývají horší, obzvlášť v teple, kdy vytvoří na pokožce jakýsi film a člověk se pak neskutečně potí v obličeji.

Také nenechávat vousy moc narůst, holit se každé dva dny nebo den a půl (střídat ráno a večer), dokud je to krátké, jde to snáze.

A teda vyhodit ty jednorázovky, jak už říkal dakon, jsou spíše příležitostně nebo na cesty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]