Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na raut na záhradní posezeni s přáteli

Od: jimi* odpovědí: 20 změna:

Nic mne nenapadá...grilovat nechceme,hodi se třeba pečena kolena a kuřeci stehna.Nebo různe druhy řízečku a zelenina,nebo oboji?Diky za každou radu;).

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stehýnka či koleno by bylo fajn. Jinak, jak píše Jakub. Přečetla jsem si jeho příspěvek a hned mám zase o kilo víc. A sliním jako Pavlovovi psi. Kromě masíčka, zeleniny, drobných sladkostí a jednohubek, bych přidala i drobné slané pečivo, např Telky, křupky, či nějaké tyčky, solené arašídy, pistácie nebo para ořechy, a zeleninové saláty, třeba šopský, teď je na něj dostatek surovin. K míse talířky, ať si lidi berou podle chuti. Nebo třeba utopence. Dávám Vám sem osvědčený recept, kterým uděláte ostatním radost.

ŠPEKÁČKY PANA KANTORA. Svaříme: 6 lžic plnotučné hořčice, 6 lžic kečupu, 6 lžic oleje, 6 lžic vody, , 3 lžíce worcestrové omáčky, 3 lžíce sojové omáčky, 3 - 4 kostky cukru.

Na větší kostky /asi 1,5 x 1,5 cm/ nakrájíme 5 oloupaných špekáčků, 3 rajčata, 2 papriky bez jader, 3 kyselé okurky, 1 - 2 větší cibule. Zalijeme nálevem, necháme v chladničce uležet 2 dny, občas promícháme. No a pak už jen jíme s čerstvým pečivem či chlebem. Je možno dochutit pepřem a solí, ale velice opatrně, vše je už obsaženo v tom nálevu. Je to vážně dobrota, obzvlášť vychlazené. Hezkou zábavu.*slunce*Jaga.

doplněno 19.08.11 15:54:

Špekáčky dávám opravdu kvalitní, ne tu lacinou drůbeží kašovitou blemcaninu.

lidus*
hodnocení

2x

Nejlepší zkušenost mám z velkým množstvím maličkých kuřecích a vepřových řízečků, většinou je manžel dělá ve fritéze přímo na místě a po teplých se jen zapráší, dále dáváme pečený česnekový bok nakrájený na malé plátky-za studena a více druhovou sýrovou a zeleninovou mísu. Používáme papírové talíře a je to super. Ještě vždy pár jednohubek -jen sýrovočesneková pomazánka a kousek ananasu nebo oliva.

jakubdeda*
hodnocení

2x

Co je ještě vynikající.Kuřecí maso nakrájet na nudličky,osolit,smíchat s 1 vajíčkem-syrové,solamyl.promícháme a necháme chvilku uležet.Mezi tím si uděláme křapáče velké jak talíř.Potom maso prudce opečeme na oleji dozlatova.dáme na křapáče maso a navrch nakrájíme najemno syrové červené zelí, světlé zelí,mrkvičku,syrovou okurku.Na maso dáváme takové kupičky té zeleniny.A nakonec posypeme porkem.Je to vynikající a každýmu stačí jeden.Jí se to příborem.Ta zelenina má být nastrouhaná ,najemno,ale né zase uplně najemno.

lidus*

Kubo pro nás hloupější-co jsou to KŘAPÁČE?

jakubdeda*

No dělá se to ze syrových strouhaných brambor,dá se tam česnek,vajíčko,majoránka,pepř,trochu mouky,a pak se to dělá na oleji,když babi není doma abych se zeptal,vím že se to ještě jmenuje jinak,ale ted nevím.Jestli to poznáte podle toho co jsem napsal,tak mi sem napište třeba to poznám.Jsou to prostě placka křupavá.

doplněno 19.08.11 12:26:

volal jsem mamině,tak taky tomu říkají bramborák.Omlouvám se.Jakub

myse*

že by bramboráky?

Taky kostrbáky, kramfleky, vošouchy nebo sejkory. I když ty jsou maličko jiné.

doplněno 20.08.11 17:35:

Jo a ještě cmunda a bác.

jakubdeda*
19.08.11 12:27

Bingo!:D

lidus*

Kubo dík za vysvětlení. Malé bramboráčky a ani nemusí být plněné je také dobrý nápad ale chce to podávat je teplé.

hodnocení

1x

Především musíte vy sám/sama vědět, jestli vaši přátelé jsou vegetarián, nebo zeleninu vůbec nejí. Já osobně by jsem šel spíš formou nejakých nmenších porcí a k tomu zeleninu, aby mohli ochutnávat a zobat. Takto si každý vybere na co má chuť. Na rautech obecně bývá spíš větší výběr menších kousků jídla. Nezapomenťě na něco sladkého, třeba minizákusky. Také mě napadá, že můžete raut ladit tématicky. Třebeba Karibik, Japonsko, Itálie a potom jídlo vybrat tak, aby se do toho regionu hodilo. Nemusíte se omezovat na region a můřete to vzít z gruntu, třeba i s kostýmy. Karibik? Piráti z Karibiku ;)!

hodnocení

1x

Teď je sezóna rajčat a paprik - švagr v tuto dobu vždycky k posezení dělává na velkém plechu hromadu cibule, rajčat a paprik (klasické lečo) a v tomto zeleninovém základu dusí kousky kuřecího masa, jater a klobás. Říká tomu maso tří barev. Ochucuje se to pouze solí a pepřem a jíme to z misek s chlebem. Mňam.

krkovicka*
Taky si dám!Příště budu stát u plotu,snad mě pozvete dál *slunce*

jakubdeda*
hodnocení

0x

Řízky by šly,ale tak nějak jinak z kuřeích prsou nakrájet na větší proužky a obalit v těstíčku a osmažit a k tomu dva druhy dipu.To dělá babi, když se všichni se nahrnemeAle takové koupené uzené koleno, nakrájené na plátky,kyselá okurka,plátky dobrýho sýru,zeleninu nakrájenou,může být i kuřecí maso,nebo nějaké jiné dobré upečené maso na plátky,ovoce.Nebo klobása nakrájená na kolečka,prostě obložený stůl.Jednohubky,nějaké druhy.

doplněno 19.08.11 08:51:

Ty kuřecí prsa(nugetky) dělá babi takto,našel jsem to.Maso nakrájíte na silnější proužky,osušíte je posypete vegetou,nebo jiným kořením,pokapete citronem a nechat v ledničce uležet asi 1-2hodku.Pak vzít zakysanou smetanu,vejce-2ks a asi 15dg polohrubé mouky a trochu soli a vyšlehat vidličkou na těstíčko.Maso nejdříve obalit v hladké mouce a pak v těstíčku a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova ze všech stran a nechat okapat na papírové utěrce.No a pak to nahází do mísy a jen bereme a namáčíme v dipu.Někdy k tomu udělá bramborovou kaši,to když chce udělat k obědu.Někdy k tomu opeče zeleninu na proužky nakrájenou a žampiony-ty opeče jen celé hlavičky.Opravdu moc dobré.Ale toho těstíčka musíte udělat více,když budete dělat víc těch kuřecích prsou a také víc vajec i smetany.Jakub

krkovicka*
hodnocení

0x
Základem je obrovské mísy a plata.Obalované řízky podložit hlav.salátem,rajče-naaranžovat.Upéch mini ražničí-kýta a propichovat i s vepř.játrou(vynikající),dále masové koule v rajčatové omáčce.Jednohubky,jablečný koláč,rebarborový a dále mísa ovoce,nakrájet melouna na spičky(trojuhelníky),hrozno-drobný ovoce(borůvky,rybíz).Můžete udělat i masový dort,pomazánky z petržele(pro vegetariany),housky,banketky,zákusky-ovocné košíčky.Je toho mraky-když do slané palačinky zabalíte sýr a masovou směs,taky vynikající,nebo smažené cibulové kroužky...
doplněno 19.08.11 09:33: Minihamburgry,tiramisu,pražené mandle,gyros.
lidus*

No teda krkovičko vy jste to pojala velkoryse. Mám zkušenost, že ovocné saláty zůstanou skoro nedotčené, slaný dort také neměl ůspěch a jedli jsme ho 3 dny. Pokud děláme řízky dřív tak jsou v plechu zakryté dalším plechem aby zůstaly aspoń trochu teplé. Mandle sice dobré ale zbytečně drahé, stačí slané tyčinky třeba z listového těsta nebo mamka mi nadělá slané preclíky. Tiramisu tak s tím bych se na posezení venku určitě nedělala, spíš mám zkušenost že malé tvarohové a ořechové koláčky mizí a pokud je nějaké cukroví tak to zůstane. Já podle zkušenosti lobuji za řízečky, opravdu malé kousky a každý si jch může vzít i deset. Ještě vždy zmiznou velmi jednoduchí malé knedlíčky-pomelu oškvarky nebo slaninu, namočím nakrájené housky do mléka, přidám vejce, zeleného něco co mám na drobno nasekané-petržel, řapíkatý celer, nějaká bylinka, česnek nadrtím a osolím, pak tvořím malé jakoby polévkové kedlíčky, pokud je to řídké přidám strouhanku nebo trochu kukuřičné mouky, házím do vařící vody a vytahuju, dá se mokré obalit v sekaných ořechách, strouhaném sýru co vás napadne a je to vážně výborné.

krkovicka*
No jo Liduš.Jsem nemocná z povolání.Tak aspoň menší inspirace v mém příspěvku by se nenašla?

krkovicka*
hodnocení

0x
Ještě jsem si vzpoměla na mísu topinek,nebo pečených brambor v alobalu(okořeněné brambory,nakrajené na půlky se slupkou dát do trouby,na grill v alobalu)-podávame s rozpuštěným máslem,kde jsme strouhly česnek.Hodí se ke všemu.

hodnocení

0x

Mě čeká zítra taková party, ikdyž grilovat budem také. Různé řízečky tu už byly zmíněny, tak já dám ovocnou bowli. Do Sangrie nakrájím různé ovoce - meloun, nektarinky, švestky, hrozny, kiwi...prostě co kdo má. Může být i kompot, ale v sezoně je lepší čerstvé. Jen banány nedávám, zkusila jsem to a rozpatlají se. Přidám trochu rumu, vanilkový cukr a citronovou šťávu, nebo citrony nakrájené bez kůry. Může se přisladit sirupem, nebo cukrem. Nechám v chladu rozležet a podávám ve vysokých sklenicích s brčkem a dlouhou lžičkou. Může se přidat led, je to v létě velmi osvěžující...Může se přidat i jiný alkohol, vodka, jelcin...prostě namíchat a ochutnat, ale pozor je to zrádné...Potm ještě dělám různé šneky z těsta. stačí listové těsto, rozválet jako na závin, namazat kečupem, nebo hořčicí, naplnit plátkovým sýrem, šunkou, zelím...posypat kořením, zabalit nakrájet kolečka - šneky a péct. Je to dobré teplé i studené. Může se i posypat sezamem, nebo kmínem, pokaždé to dělám jinak. Plněná vejce jsou dobrá, různé jednohubky, topinky a tatarák...je toho spousta.

lui*
hodnocení

0x

Tak já jeden taky přidám.

Pikantní malinké karbanátky, před upečením obalené v pálivé strouhance, po upečení a vychladnutí, naložené, stačí 24hod. na sladkokyselo do třílitrové sklenice jako okurky.

Dobrou chuť

doplněno 23.08.11 22:41:

Přiznám se, že já to nakládám spíš jako utopence, než jako okurky. I pálivé feferonky jsou, Hi. Ale původní recept z internetu byl jen na sladkokyselo.

lidus*

lui tak to vyzkouším hned v pátek už se na to těším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]