Nejste přihlášen/a.
No prosím, žvaním tu a žvaním, až jsem zapomněla, že hlídám brambory. Ty se připálily, koupí se nové, strašný puch spáleniny se vyvětrá... ale co s tím zatraceným nerez hrncem? Příškvarky šly těžko dolů, ale šly, a teď mi na dně zbývají černé fleky, které ne a ne pustit
Nevíte někdo, co s tím?
Já bych zkusila ocet, pak asi i sodu a osvědčenou mám železnou drátěnku. Ale dobré je hrnec zahřát... uvařte v něm nejdříve vodu. Můj bývalý manžel čas od času dal do velkého hrnce vařit vodu, přihodil prášek na praní a pak do něj dal jiný, menší hrnec. Po pár minutách byl hrnec jako nový... U takových fleků by to mělo taky zabrat.
Jinak s tím "žvaněním" jsem to měla dnes podobné. Zapomněla jsem na párky. ![]()
jo děvčata, Vám je hej... žvaníte, zapomínáte, pak hrnec dáte vyvařit... pár hrnců po připálenejch bramborách nebo rýži jsem vyhodil, snaha o vyčistění a příslušná námaha nebyla úměrná uspokojivému pocitu, když jsem koukal na nově koupený...
já taky koukám a píši a zapomněl jsem na tu moji lesní žínku... co teď s ní?ani vyvařit, ani vyhodit...![]()
![]()
Ten CIF jsem už také napsal.Zuhelnatělou polévku jsem s ním dostal dolů.Pomohla mi ještě jemná drátěnka.
JABRAKA
marti. Pro příště. Dám do hrnku vodu a trošku prášku do myčky a nechám chvilku povařit. Takhle to nechám chvilku odstát a pak stačí vodu vylít. Žádný drhnutí, žádná námaha... A že těch hrnků připálím plno... Krásně to funguje i na připečené plechy na pečení nebo pekáče ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.