Nejste přihlášen/a.
No prosím, žvaním tu a žvaním, až jsem zapomněla, že hlídám brambory. Ty se připálily, koupí se nové, strašný puch spáleniny se vyvětrá... ale co s tím zatraceným nerez hrncem? Příškvarky šly těžko dolů, ale šly, a teď mi na dně zbývají černé fleky, které ne a ne pustit Nevíte někdo, co s tím?
Já bych zkusila ocet, pak asi i sodu a osvědčenou mám železnou drátěnku. Ale dobré je hrnec zahřát... uvařte v něm nejdříve vodu. Můj bývalý manžel čas od času dal do velkého hrnce vařit vodu, přihodil prášek na praní a pak do něj dal jiný, menší hrnec. Po pár minutách byl hrnec jako nový... U takových fleků by to mělo taky zabrat. Jinak s tím "žvaněním" jsem to měla dnes podobné. Zapomněla jsem na párky.
jo děvčata, Vám je hej... žvaníte, zapomínáte, pak hrnec dáte vyvařit... pár hrnců po připálenejch bramborách nebo rýži jsem vyhodil, snaha o vyčistění a příslušná námaha nebyla úměrná uspokojivému pocitu, když jsem koukal na nově koupený...
já taky koukám a píši a zapomněl jsem na tu moji lesní žínku... co teď s ní?ani vyvařit, ani vyhodit...
Ten CIF jsem už také napsal.Zuhelnatělou polévku jsem s ním dostal dolů.Pomohla mi ještě jemná drátěnka.
JABRAKA
marti. Pro příště. Dám do hrnku vodu a trošku prášku do myčky a nechám chvilku povařit. Takhle to nechám chvilku odstát a pak stačí vodu vylít. Žádný drhnutí, žádná námaha... A že těch hrnků připálím plno... Krásně to funguje i na připečené plechy na pečení nebo pekáče
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.