Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připálené brambory - co s hrncem?

Od: martinaa* odpovědí: 9 změna:

No prosím, žvaním tu a žvaním, až jsem zapomněla, že hlídám brambory. Ty se připálily, koupí se nové, strašný puch spáleniny se vyvětrá... ale co s tím zatraceným nerez hrncem? Příškvarky šly těžko dolů, ale šly, a teď mi na dně zbývají černé fleky, které ne a ne pustit:( Nevíte někdo, co s tím?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

2x

Já bych zkusila ocet, pak asi i sodu a osvědčenou mám železnou drátěnku. Ale dobré je hrnec zahřát... uvařte v něm nejdříve vodu. Můj bývalý manžel čas od času dal do velkého hrnce vařit vodu, přihodil prášek na praní a pak do něj dal jiný, menší hrnec. Po pár minutách byl hrnec jako nový... U takových fleků by to mělo taky zabrat.*placni* Jinak s tím "žvaněním" jsem to měla dnes podobné. Zapomněla jsem na párky. *smich*

jo děvčata, Vám je hej... žvaníte, zapomínáte, pak hrnec dáte vyvařit... pár hrnců po připálenejch bramborách nebo rýži jsem vyhodil, snaha o vyčistění a příslušná námaha nebyla úměrná uspokojivému pocitu, když jsem koukal na nově koupený...

já taky koukám a píši a zapomněl jsem na tu moji lesní žínku... co teď s ní?ani vyvařit, ani vyhodit...*smich**zed*

martinaa*
hodnocení

Zkusim vsechno, dekuji:) Mamka by me nejspis prerazila, na hrncich si zaklada:D A na nejakou poradnu vinu svalit nemuzu:D

ladinpraha*
hodnocení

1x

Zkus ho párkrát prohnat myčkou nádobí.

lidus*
hodnocení

0x

Přesně jako já, také jsem tu seděla a vařila brambory ani ten smrad mě nevaroval. Hrnec jsem drátěnkou a pískem na nádobí vydrhla druhý den, nejdříve jsem do něj dala vařit vodu a celou noc odmokal.

martinaa*
hodnocení

Taaaak vycisteno:) Nepomohl ani ocet, ani jar, ale zabral Cif:) HUraaaa!

jabraka*

Ten CIF jsem už také napsal.Zuhelnatělou polévku jsem s ním dostal dolů.Pomohla mi ještě jemná drátěnka.

JABRAKA

sebod*

marti. Pro příště. Dám do hrnku vodu a trošku prášku do myčky a nechám chvilku povařit. Takhle to nechám chvilku odstát a pak stačí vodu vylít. Žádný drhnutí, žádná námaha... A že těch hrnků připálím plno... Krásně to funguje i na připečené plechy na pečení nebo pekáče ;)

martinaa*
hodnocení

Sice to slysim poprve, ale dekuji, tohle urcite zkusim:) A ze nejake priste urcite bude!:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]