Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Podařilo se mi přejet gumovou ozdobu na tričku a mám připeklou žehličku.Může mi prosím někdo poradit,jak to odstranit,abych si nepoškrábala žehlicí plochu? Moc všem reagujícím předem děkuji! **H**
Tento dotaz zde již padl.Já čistím octem nemočeným v hadříku(taky kde jinde),pokud to nepustí hned,nechte přes noc,vždyť už naše babičky používaly prakticky na vše ocet,myly v něm třeba nádobí,podlahu,také když se myje lednice,tak posléze se přidává i ocet,jelikož odmašťuje a zároveň dezinfikuje.Používám ho i na vodní kámen,např. u vodovodních baterií,a to opět na hadřík,na něj dám igelitový sáček a pěkně omotám provázkem,nechám to přes noc a druhý den jsou baterie jako nové.
Připálenou žehličku jsem lehce vyčistila modrým tekutým Realem. Postavila jsem si ji do hrnce žehlicí plochou nahoru, nalila Real, rozetřela po ploše a asi 1/2 hodiny nechala působit. Pak jsem to očistila tou drsnější stranou houbičky na nádobí. Šlo to celkem snadno dolů, žehlící plocha se nepoškrábala. Pokud by se to všechno nepovedlo napoprvé, opakujte to znovu, určitě to odstraníte. Jaga.
Děkuji,real mně taky napadl,ale mám tam spoustu těch napařovacích dírek,žehlicí plochou nahoru?To by nedopadlo dobře,nateklo by mi to asi dovnitř. ((
Děkuji všem za rady! Zítra se na tu žehličku ,,vrhnu,,a věřím,že bude jako nová! ) Díky **H**
Tak to promiňte, já napařovačku nerada používám, mám ji spíš pro parádu. Čistila jsem reálem svou poctivou Etu, tak jsem to psala o té obyčejné a ani mě nenapadlo, že dneska spousta hospodyněk používá tu napařovací. Jsem holt za opicemi!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.