Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adopce syna

Od: haa odpovědí: 1 změna:

Prosím o radu,adoptovala jsem syna když mu bylo 17 měsícu a pečovala jsem o syna do 7 let platila jsem VZP ale socialní bohužel jsem neplatila.Prosím kolík bych musela doplatit,když ted mi zcházi roky pojištení do důchodu.Jedná se o 5let a kolík se započitavá za peči. Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

2x

Náhradní doba pojištění u osob pečujících osobně o dítě se počítá do čtyř let.

Doplatit chybějící dobu pojištění je v zásadě možné, a to s využitím institutu dobrovolného důchodového pojištění. Zpětné přihlášení k dobrovolnému důchodovému pojištění je možné jen při splnění zákonem stanovených podmínek. Jde-li o tzv. dobrovolné pojišt/...bez uvedení důvodu ve smyslu ust. § 6 odst. 2 zákona o důchodovém pojištění (tzn., neexistuje žádný kvalifikovaný důvod ve smyslu ust. § 6 odst. 1 téhož zákona, např. vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání na úřadu práce), je účast možná nejvýše v rozsahu 10 let v rámci celého života pojištěnce.
Více informací naleznete na stránkách http://www.cssz.cz/cz/duchodove-pojisteni/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]