Nejste přihlášen/a.
Budu dělat lečo do sklenic a sterilizovat,nevadi když se rajčata oloupou? Nebude z toho po dohotoveni kečup s paprikamamyslim tim jestli se oloupané rajské jablička při sterilizaci dřive nerozvaři.Dělate to někdo tim způsobem?
Lečo vařím občas, je v naší rodině docela oblíbené. Nikdy jsem rajčata neloupala, ale dávám je až poté, co papriky změknou. Takže záleží na vás, zda chcete rajčata oloupat a nebo ne. Nám tam slupky nevadí, tak nemám důvod je loupat. Ještě přidám jednu vychytávku, kterou jsem nedávno četla, ale zatím nevyzkoušela - přidat do hotového leča smažená vajíčka. Docela mne to zaujalo, asi to vyzkouším, i když je to při mytí nádobí pánev navíc. :D A nakonec něco málo čtení na téma lečo:
vitalia.cz/... Určitě to podle mého není sprosté jídlo, pokud se uvaří s láskou a dobře! To nakonec platí pro každý pokrm.
Zavařování
Lečo je možné také zavařovat. Potřebujete:
Jaguško, děláme to lečo stejně, jenom já nemám zavařené lečo ve sklenicích. Ale stejně to vyzkouším s těmi smaženými, co kdyby . . . .
U nás je lečo také velmi oblíbené.Rajčata neloupu,ale nakrájím si je předem do cedníku a nechávám okapat.Potom při smažení cibule dávám i česnek,nové koření a bobkový list.Jinak pak je stejný postup,jak výše uvedeno.Když si lečo zavařuji do sklenic,tak vše dusím kratší dobu,protože pak ještě zahřívám při zavařování.Do sklenic samozřejmě bez salámu a bez vajec.Vyzkoušejte!
Lído, ušetřím Ti tu pánev od smažených vajíček. Já lečo dělám tak, že na sádle osmažím cibulku, vyklopím skleničku leča /papriky a rajčata/, prohřeji, přidám na kostky nakrájenou uzeninu a rozbiji do toho asi 2 - 3 vajíčka. Za stálého míchání to dodělám, pak sůl, pepř a trošku chilli omáčky pro pikantnější chuť. Přidávat vajíčka smažená se mi moc nelíbí: 1/ další dávka tuku - pod ta vejce, 2/ další špinavá pánev. Tak dobrou chuť. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.