Nejste přihlášen/a.
Zdravím,ráda bych tu trošku podiskutovala na téma islám a češky Byli jsme s kamarádkou před dvěma lety v Egyptě,kde se bláznivě zamilovala do jednoho místního.Je původem z Tunisu,věří v islám,tehdy jsme tam byly v době ramadánu a opravdu se co se týče jídla a pití a chování na veřejnosti činil.Nicméně přesto spolu i přes den měli sex,chodili spolu přes dva roky,ona si ho nemohla vynachválit,jezdila za ním pravidelně domů,vypadala každým dnem štastnější.Bohužel právě otěhotněla.Je psychicky na dně,on ji okamžitě napsal,že se nemusí bát,že je finančně dobře zajištěný,rodina že ji bez problémů přijme,že si ji vezme a budou žít spolu.A ona to s ním skončila.Bojí se že ji nasadí burku,zavře doma a půjde hledat další manželku,přehnaně řečeno. Jak to tedy oni mají?Na jednu stranu oddán náboženství ale na druhou ho kvůli ní porušuje,je to jen na oko,dokud ji nemá jistou?Je to člověk,který roky studoval po celé evropě,přesto že jsem ji od takového vztahu měsíce zrazovala a ukazovala tisíce příkladů,nakonec jsem jí musela dát za pravdu že s lepším přítelem nechodila,i já ho mám moc ráda.Ale pořád to bylo jen na úrovni vztahu na dálku,myslíte že se stoprocentně musí stát to co každé naivce která se takto zamiluje na dovolené?Chtěla bych podotknout že ji opravdu nikdy ani slovem neponížil,nedal najevo že její mini je mini až moc,na návštěvu k rodině,ani před kamarády,ani v soukromí,choval se k ní celou tu dobu stoprocentně,a i jeho přátelé jsou tak výborní lidé že mne až mrzí že nejsou evropané.Nepiště prosím věty jako co čekala a nemá si s nikým takovým nic začínat,berte to jako fakt,stalo se a stane se to ještě tisícům holčin,zajímá mne objektivní názor,popřípadě zkušenost.Ráda bych jí pomohla.Je vůbec možné s někým takovým vést normální manželství?
Na tvoji poslední větu reaguji jediným slovem, NENÍ. Je to Arab, původem z Tunisu, žijící v Egyptě. Dodržuje ramadán, kromě soulože, podivné. Nevadí mu minisukně, navýsost podivné. Já žila pětadvacet let ve Francii, znám je velice dobře. Jsou nebezpeční, jsou tak moc odlišní, že skoro není možné se přizpůsobit. Ještě možná k těm, kteří svou vlast opustili v mládí, jako někteří studenti, kteří před dávnými časy studovali u nás. Ti, kteří tu zůstali, se přizpůsobili evropskému vnímání života. Znám jednoho. Pouze jednoho. Nevrátil se, založil rodinu zde. Ale tam? Pokud se jedná o Tvou kamarádku, věz, že ji nic dobrého nečeká. Bude mít hodně těžký život, a hlavně to nakonec nevydrží. Zdá se Ti to možná z mé strany kategorické, ale je tomu bohužel tak. Nikdy Tvou kamarádku nepřijmou mezi sebe, je to vyloučeno. Bude žít mezi nimi, jako vetřelec. Buď v klidu, nakonec jí tu burku nasadí, a když odmítne, bude bita. A to přinejlepším. I jejich vlastní, emancipované ženy, odtamtud utíkají, a snaží se najít "azyl" v Evropě. Holka zlatá, nemohu tady psát o všem, co vím a znám, ale jestli máš svou kamarádku ráda, přetlumoč jí má slova. Ať se ho zeptá, proč opustil Tunis. Tunis je chudá země, strašně chudá pro domorodce. Neposuzuj to jako turista, který tam jede na týden na dovču, ten nezná a hlavně ho nezajímají skutečné poměry v zemi. Bydlí v hotelu, za pár dní odjede a tím to končí. Já už přestanu, to bych tady seděla ještě zítra ráno a psala a psala. Prostě neradím Tvé přítelkyni, aby následovala otce svého dítěte. Dám na to krk, že to nedopadne dobře. To byla Tvá otázka, já zodpovědně odpovídám, i když se Ti má odpověď líbit asi nebude. Suzy.
doplněno 16.08.11 11:00:Ta burka nemusí být zrovna závoj přes obličej, může být "neviditelná", morální. A ta se jí bude "nosit" mnohem hůř. Také by mne zajímalo, jakým jazykem spolu mluví. Bude se Vaše přítelkyně učit arabsky? Chce-li tam žít, nebude přece ve styku pouze se svým manželem, či jeho rodinou, která asi mluví anglicky. Bude muset na nákupy, třeba do kina, či do společnosti. Jazyková bariéra je je nesmírně obtížná, znám to z vlastní zkušenosti. Bude odkázaná na jeho rodinu, nebude žít svobodně. Netrvdím, že neexistují výjimky, ale ty, bohužel, potvrzují pravdidlo. Jinak by to přísloví, nemělo smysl. Však jsem tady četla pouze o výjimkách, kde to dobře dopadlo. Jste si jista, že právě Vaše kamarádka bude tou výjimkou? Pakliže ano, Vaše otázka byla zbytečná. Ale asi ve Vás přecejen hlodá malý červík nejistoty, proto jste se přišla zeptat na názory ostatních. A pokud se chcete opravdu poradit, měla byste vzít všechny názory, a přemýšlet i o eventualitách negativních. Protože existují, a proto se také ptáte. Souhlasím s Vámi v tom, že ani evropan nemusí být tím ideálním partnerem, ale o tom ta otázka snad nebyla. Jinak přeji, aby Vaše přítelkyně nikdy nemusela litovat svého rozhodnutí.
doplněno 16.08.11 11:02:A ještě něco. Chtěla jste diskutovat, a diskuze je výměna odlišných názorů, jinak nemá smysl.
"ceska", vy ani nechcete slyšet nesouhlasné názory. Podle mně je chyba, že začala kamarádka takový intimní vztah. Neříkám mít kamarády, přátelé, vždy se člověk něco naučí z jiné kultury, ale vstupovat do manželství, je málo reálné na štěstí. To máte tak, když zapojíte nerovné jho dvou zvířátek a jdete orat pole, a na jedné straně táhne kůň a na druhé koza, tak to nepůjde. Vždy jeden potáhne víc a druhý se jen poveze. Přeji Vaši kamarádce, zdravé děťátko i hodně štěstí do života. Je to můj názor. - stařenka
Jinak si pročtěte, co se již na poradně probíralo:
#muslim
Ne,to se pletete.To já byla ta,která ji zrazovala a neviděla jsem na tom vztahu nic reálného.Ale když jsem viděla,jak si užívá života když je s ním,jak je štastná a uznávaná,a pak tu čtu názory typických Čechů,pesimistů,tak lehce ovlivnitelných a naprosto neobjektivních...tak jsem na straně všech,kteří tu rozumně podají svůj názor,odůvodněný.A vždycky je to názor přiklánějící se na stranu arabů.Kdybyste to ale četla pečlivěji,téměř pokaždé se tu objeví že není jeden jako druhý.Stejně tak jako může Čech bít Češku,udělá to arab.Ale málokterý Čech se chová tak jako právě ten její tunisánek.
Na začátku jste psala, že chcete otevřít diskuzi, ale všechny názory odporující vašim shazujete se stolu... hm...
Můj osobní názor je ten,že si nikdy neměla začínat s někým tak odlišného náboženství.Já bych na jejím místě stejně jako ona všechno skončila,i když uznávám že už je pozdě.Nicméně pouze příspěvky,které byly opačného názoru byly objektivní,všechno typu bez dcerky neodejdu a článek habibáci se netýkal tématu nebo prostě neřekl nic co bych nevěděla sama,v tom případě jsem na něj nereagovala.
přesně tak.Mě český manžel bil a našeho syna.Tomu tloukl hlavou o zed až mu tekla krev.Pak omdlel a manžel do něj začal kopat na zemi.Tohle by Arab nikdy svému synovi neudělal.Příští týden se rozvádíme a mám spoustu přátel v Tunisku a taky už i přítele,se kterým chci žít.Takže je to hlavně o lidech a ne náboženstvích a barvě pleti.
Tu znám,zná ji i ona.I stovky dalších takových případů.Ale to jsem psala.Ptala jsem se na něco jiného
Zkušenost přímo jako takovou nemám.
Nicméně dopisuju si s Egypťanem a jinými lidmi, kteří pochází z islámských zemí. A právě lidi z islámských zemí jsou opravdu milí, zábavní, nechtějí žádný sexuální kraviny a tak. Ale je tu stále ta víra a i mají jiné zvyky.
Když jsem se bavila s tím Egyptanem o rodině, říkal mi, že sex jedině po svatbě a že chce hodně dětí, protože v množství je síla.
taky mi dále říkal, že Islám, jaký známe z televize, je snůška blbostí a že televize z nich dělá zrůdy. I když je taky fakt, že ženy jsou jakoby víc omezené než muži. A když jsem se snažila některé věci pochopit, řekl mi akorát, ať si přečtu Korán a pochopím.
Na tvojí otázku, jestli je možné mít s Arabem normální manželství řeknu tohle - pokud je schopná přijmout fakt, že prostě pochází "z jinýho světa", že je věřící a některé věci mu příjdou proti srsti, co by třeba jí nebylo cizí, proč ne. Arabové jsou taky lidi a každý je taky jiný. Lepší přístup, že ten arab jí chce podpořit a finančně zajistit, než aby se na ní vyflákl. Jako to dělají zdejní chlapi.
S tím musím souhlasit.To je právě důvod proč sem píšu,jedna věc jsou média a negativní zážiky s extrémem a další věc to co jsem zažila.Jeho přístup-ano,držím ramadán ale ty jsi můj život tzn chceš sex?Tak je mi jedno kolik je hodin.Proto si myslímí že je snad i možné aby pokud budou oba tolerantní ke zvykům toho druhého spolu žili,ale nevím jestli není můj postoj subjektivní vzhledem k tomu že jem se do jejjich povahy sama totálně zamilovala a s jeho přáteli jsem také pořád v kontaktu.
Ale jak čtu diskusi, tak po nás chcete potvrzení, že jinak než tím stěhováním to řešit nejde. Když vezmu v potaz babičky a dědečky...čeští by přišli jak o dceru tak o vnouče...tak i ti muslimští. kdyby žili v čr, tak muslimský babičky, dědové, strejdové taky přijdou o vzácné chvíle. Myslím, že by měla být velmi opatrná, do čeho půjde, nenese odpovědnost jen za sebe, ale i za to mimi. Běda, jestli to bude holka. Ne že by jí její milej tu holčičku nepřál, třeba jooo... ale jeho rodina to bude mít asi jiný... JO a jak tu bylo již napsáno, tak jakou řečí bude mluvit? Opravdu asi arabsky...a to se musí naučit i psát! JInak v jejich rodině, kultuře, městě nepřežije psychicky, i kdyby byli všichni stokrát v pohodě. Je to jen o pocitech , ale já bych tam jako ženská nelez...je to divoká kultura
Na tuto otázku může dát odpověď jedině život. Možné je úplně všechno, z jednoho extrému do druhého. Pokud to nezažije, tak se to nikdy nedozví. Hraje tam roli nejen náboženství, ale i mnoho jiných faktorů - tradice, rodina, různé zvyky, vliv okolí atd. atd. Ale já bych raději zůstal nevědomý.
Mezi muslimy je víra velice důležitým aspektem jejich života. U nich prostě věří všichni, ateista je pro ně méně než pes, uznávají i křesťany i židy, jen ne ateisty. To ale neznamená, že jsou všichni muslimové radikální fundamentalisté. I mezi muslimy se najdou umírnění, osvícení lidé. Islám sám o sobě není násilnické náboženství (vůči ženám nebo křesťanům), naopak chce ženy chránit a Korán zdůrazňuje ženskou rovnoprávnost. Jsou zde však odlišnosti ve vnímání této záležitosti mezi sunnity a šíity.
Nelze radit takhle obecně. Musíte se spolehnout na to, jak dobře toho člověka znáte. Nejde jen o něj, ale o celé prostředí okolo něj, pro muslimy je rodina středobodem světa, například Arabové už celá staletí lpí na udržování rodinných vazeb - u nich neexistuje nedržet při sobě, žít jen vedle sebe, jim na rodině velmi záleží. Tady je hodně důležitá právě rodina kamarádčina přítele - jsou také tolerantní? Budou chtít mít z vnoučat muslimy? Jak vypadají a chovají se ženy v té rodině, je tam přivdaná i jiná Evropanka? Samozřejmě že je možné být za muslima šťastně vdaná - jde o to, jak on sám svoji víru bere. Také záleží na shodě osobností- jako u každého vztahu. Shodnou se na tom, kde budou bydlet, jestli budou slavit svátky obou kultur, jak budou vychovávat děti? Bude on po manželce chtít, aby konvertovala? Bude jeho rodina souhlasit se sňatkem - a bude svatba křesťanská nebo muslimská? Tyhle otázky se musí zodpovědět, pak teprve se ptejte, zda s ním lze šťastně žít.
Máte pravdu základ který nám byl vtloukan je přihlašte se k řeckokalickému nábožensví nebo pravoslavnému. Jinak peo ně nejste partnerem
Ona pro něho je partnerem,a to velice důležitým.Porušil kvůli ní několik tradic,vzdává se svých zásad,ovšem ne všech,proto tu píšu
Přes dva roky?A jak vidíte,dobrou zkušenost tu s nimi nemám jen já...a pak,kdyby nedošlo na dítě,ke svatbě by se možná další dlouhé roky nedostali...
Už jsem četl o podobných příbězích. Tady studoval, několi let spolu chodili, úžasně milý, pozorný a blablabla, svatba, naslibované hory doly, stěhování do tam, rodina, rodinné tradice, zvyky, morálka, jinak to nejde ... sakra, jak pryč? co teď? tohle néé ...
Opakuji, vlastní zkušenost nemám. Jsou však ty příběhy jen vymyšlené?
Ano, oni poruší zásady islámu pokud se jim to hodí a problém s tím nemají. Protože když se pomodlí a bude jim odpuštěno. Nikdy žádný muslim vyrustající v muslmské zemi nebude brát ženu jako svoji rovnocennou partnerku a toto poku toto nedokáže přijmout nemá smysl manželství uzavírat.
No já nevím, ale mě bylo řečeno, že tolerujou všechny názory na svět, včetně ateistů. Aspon tohle mi říkal ten Egypťan. A kdyby byla pravda, že by ateisty opravdu považovali za méně než psy, tak by se jim asi moc nelíbilo v čechách, nebo v jiných východoevropských zemí..
Mám stejný názor,a pak,on ví že je ateista a jak jsem psala,chová se o sto procent líp než hoši tady u nás...
Sousedovic holka chodila s Izraelcem co tu studoval na lékaře, dnes jsou už manželé, jednu svatbu měli zde a druhou u nich, on zůstal tady pracuje v jedné brněnské nemocnici. Je to super chlap, má 4 bratry a všichni vystudovali zde, jeden je v Maďarsku, jeden v Rakousku, jeden v Praze a v Hradci, ještě má dvě sestry a i ty chtějí studovat u nás. Otec má u nich doma stavební firmu, matka je učitelka, 2x za rok objedou děti co se nevrátily domů. 1x za rok jedou děti tam. Mladí o kterých píši čekají právě mimčo a zatím krom toho, že on nejí vepřové nemají žádný problém. Vím, není to tak vždy, mám známého co je sice Čech ale dal se na víru a stal se muslimem, manželku ponižoval, byla méně než služka a do roka se rozvedli. No jako matka bych určitě nejásala kdyby si dcera dovedla araba nebo černocha, ne pro barvu kůže ale pro zcela jinou mentalitu těchto lidí a už vůbec bych se nikdy nestěhovala tam k nim i když podívejte se co dikázala Blanka Matragi. Někdy si s Tarika děláme legraci kdy bude hledat další manželky a on říká, že to co si my evropané myslíme není tak úplně pravda, muži u nich mají ženu jednu a ctí rodinu.To co bylo běžné dříve dnes určitě není, na víc žen nemá muž peníize.
Najděte si v nějaké veřejné knihovně čtvrteční přílohu - Magazín Dnes z 16. 6. 2011. Je tam přesně popsán problém, na který se tážete - prostě o českých turistkách a místních mladících, kteří se do nich "zamilují" možná ještě dřív než vystoupí z letadla. Název článku si nepamatuji, ale bylo v něm něco jako habibáci.
Ale možná to není přesně Váš, pardon přítelkynin problém, a ona bude tou šťastnou výjimkou, tak jedna z 10000.
Tak ted jste mne opravdu pobavil.Jen se přikláním na jejich stranu,všichni,koho jsem z jejich party poznala byli inteligentní,zábavní,vzdělaní,přátelští lidé kteří automaticky ženu všude zvou,dodržují etiketu,atd.,narozdíl od čechů.Vím o jaký článek jde,četla jsem ho.Pochopil jste problém?Jak se na ně přilepí a tahají z nich peníze?Několikrát jsem tu psala že on jí dokonce veškeré náklady na cesty a další věci platí,není to žádná láska "před výstupem z letadla" ale téměř tříletý vztah s dítětem...bože je škoda času vám vůbec odepisovat.Přečtěte si prosím příště lépe otázku
ahojky...NECHCE SE MI TADY MOC ROZEPISOVAT , PTŽ to je pořád dokola
Tak tedy jen krátce : Z VLASTNÍ ZKUŠENOSTI:
Já manžela araba mám Manžel pochází z Tunisu a svoji jsme cca 3 roky. Společně máme naši milovanou holčičku.
Je těžké vědět zda-li v případě Tvé kamarádky je to ten pravý či ne, ale když to zkusí možná bude litovat a když né bude litovat ještě více! Toto je o lidech né za je někdo černý, zelený nebo fialový.!Prostě o lidech. Když si vezme Josífka z Olomouce nikdo jí nedá záruční list na to, že ON je ten pravý. Ano jsou to rozdílné kultury, ale je to o toleranci, respektu a záleží na tom jak se k tomu takové postaví její rodina . Já manžela úžasného mám a vidíte přece jen je muslim já katolička a malá je i tak pokřtěná. Je to prostě o lidech a to zdůrazňuji ještě jednou Pokud Ti tady píše někdo bláboly jako přečti si tuto knihu a blablabla ... nezapoměň i , že Češi jsou někdy hovada , které své ženy bijí , znásilňují atd...né všichni! ...
Pokud by jsi chtěla radi obrať se na facebooku ŽIVOT ČESKÉ ŽENY S ARBEM ... já jsem tam správcem
Jeslti cítíš , že on je ten pravý tak do toho!Moc Vám fandím!Lucie
PS: nelituju t
Pouhé drobnosti. Jezdila za ním pravidelně tzn. že on za ní nejezdil Pokud by ji doopravdy miloval v tom kontextu jak to chápeme my. Tak by se byl ochoten podřídit vyšším principům a třeba se odstěhovat do nábožensky neutralního státu. I když si nedokážu moc představit víc neutrálních států než je česko
Vlastní zkušenost nemám, ledacos už napsali rádci přede mnou. Podle mne může být ten pán celkem civilizovaný a i manželství může být v pohodě, ale pro jistotu jen TADY (případně v jiné nám podobné zemi). Odstěhovat se jako manželka tam do těch končin, tak naráz může mít utrum, černej hadr od hlavy až po paty a nemožnost se vrátit.
Nesmíte věřit nesmyslům, jako "Bez dcerky neodejdu". Kdybych byla tím chlapem, tak tu kravku zmlátím ještě před odjezdem, taková to byla husa.
Co znám muslimy, tak jsou úplně v pohodě. Muslim nerovná se nějaký terorista a násilník. Ano, možná jsou trošku horkokrevní, ale asi jako Italové a jiné subtropické národy. Nemá to nic společného s vírou.
Pokud je opravdový muslim, tak četl Korán, pokud četl (a tím myslím opravdu četl a pochopil, ne jen "přelítl očima"), tak ví, jak se chovat - a říkám, kdy byl na světě chlap, který se chová přesně podle Koránu, tak je to ten nejvíc úžasný chlap na světě.
Zavřít do bunkru a hledat novou ženu? Nesmysl. Muslim si nemůže vzít další ženu, pokud s tím ta první nesouhlasí. A to zavření do bunkru by se tam trestalo stejně, jako tady. Pokud by tohle udělal, tak to je individuální blbost, ne národní/náboženská vada. Přece kvůli Breivikovi neřeknete, že všichni Norové jsou masoví vrazi, že...
Pokud si myslíte, že jen plkám a nemám zkušenost, tak to není pravda - sestřenka babičky žije v Izraeli s muslimem už asi 20 let. Mají 3 zdravé a normální děti (a ten muž nemá jinou ženu). Dále moje sestřenice z nějakého 3. kolene žije také s muslimem (také už několik desítek let). Nyní moje sestřenka odjela do Německa a nyní chystá svatbu s Turkem (také muslim) a čekají miminko. Všichni jsou naprosto v pohodě.
Přestaňte se dívat na zprávy a číst knížky od blbých žen a zajímejte se, jaká je realita.
doplněno 15.08.11 19:55:pro šťouraly - tím "zmlátím" nemyslím, že bych ji zbila do bezvědomí, ale přes hubu si zasloužila...
Páni,děkuju Víte odkud se mám zajímat o realitu?Přece nemůžu vyrazit mezi araby a ptát se čí manželka je jiného náboženství...a pokud žijou u nás nebo jinde v evropě,je to už něco jiného.Ale musím s vámi naprosto souhlasit.
Každá mince má dvě strany, spolužačka se vdala do Bosny a myslela si že bude ležet u moře, realita-nesměla sama bez tchýně opustit dům, jen práce a práce. Utekla zpět do ČR s dítětem a druhé čekala-to co bylo pak bych zažít nechtěla, soudy a tahanice o děti dopadla tak, že holka jí zůstala a narozeného kluka dostal manžel. Neviděla ho 21let až pak dojel do ČR a zůstal zde. Jak jsem už napsala, já bych se rozhodně do Afriky a podobných končin nestěhovala. Na vesnici kde máme chalupu žije žena co roky žila zde s klukem z Gvatemaly, tady se choval normálně, pak je vzal domů a byla ráda, že mohla odjet, je lékařka, sama s krásným čerouškem-holčičkou a jelikož lidé jsou hrozně zlí tak na t
doplněno 15.08.11 20:32:omlouvám se- pokračuje tak na té vesnici je to 3 leté dítě středem pozornosti a posměchu a jeho babička se bojí co bude až půjde do školy. Otec zůstal naštěstí doma a víc se neozval, rozvedli je na dálku.
Dobrý den.Tolik odrazujících článků,příběhů již bylo napsáno,ale některé ženy se nepoučí.Již zmiňovaná kniha,,Bez dcerky neodejdu,,i film byl podle ní natočen,vypovídá své.V ,,Blesku pro ženy,, č.33 z 15.8. rovněž články na toto téma.Rozhodně za ním už nejezdit a dítě raději zapřít-např.,že potratila.Do budoucna by ji i dítě na 90% čekalo spoustu trápení a problémů.Držím palce pro správné rozhodnutí.
Nevím co jste zač ale pokud čtete blesk pro ženy a píšete o zapření dítěte tak nevím co si myslet.ten dotaz jsem sem dala proto že nás obě jako první napadlo se samozřejmě s dítětem zapřít a radši ho nikdy nevidět než si ho muset vzít.Ale obě jsme ženy a máme kromě srdce i rozum,dítě jednou vyroste a tuším že nebude bílé,kamarádka se jen topí v slzách protože ho opravdu miluje a nedokáže bez něho být,zajištovalk ji finančně,tady s ní každý vymetá jako s tou dylinkou která si začala s arabem a ted to má tak at trpí,ale s ním se cítila opravdu jako žena,moc si jí vážil.A protože jsem toho všeho byla svědkem,napadá mě jestli by jim opravdu nebylo lépe pohromadě.Proč 90%problémů a trápení?Na jakém základě?Řeč?Přeci se nečeká že budou bydlet někde v arabské vsi,egypt je krásný a mluví se tam několika jazyky,oni si rozumí velice dobře,zná se s celou jeho rodinou která ji přijala úžasně,nebylo by radši dítě s celou obrovskou rodinou která by ho milovala než samo s utrápenou maminou mezi bílými?
Nemusíte se zlobit za názory jiných.Jen ať si ho kamarádka vezme a odstěhuje se do toho krásného Egypta,ano,turistická místa jsou opravdu krásná a tak za rok,za dva,až tam bude s jeho rodinou idylicky žít,tak nám potom ale uřčitě napište,jak se tam má velice dobře,určitě nás to bude zajímat! Zdravím! P.S. : V jednom nejmenovaném českém městě,je to pár let žil jeden hodný a pracovitý arab se svou českou ženou,měli 2 krásné děti,malou holčičku a syna,nevím přesně asi 4 a 9 let.Přestalo to klapat,nesoulad kultur,opod.,tak se žena chtěla rozvést.Padla ale ,,kosa na kámen,,ženě uřezal hlavu a vykuchal ji,dceři taky hlavu a vystavil do postýlky,syn utekl k sousedce,přihlížel tátovu řádění,ale zřejmě by ho ušetřil,kluci jsou ceněni,ženy a dívky ne. Opravdu jí přeji śtěstí! Bude ho potřebovat .
Tak tak. I toto se může stát. Protože se to už stalo. A stává se to kolem dokola, jen o tom nic nevíme. K předpokládané námitce dodávám, že něco podobného může udělat i evropan, ale tady je příběh o jednom hodném Arabovi. Ano třesk mezi odlišnými kulturami. K tomu dojde určitě, to děvče to tam nevydrží. Znám případy, ve kterých to klape, ale žijí v Evropě, ne tam. A zde záleží na tom, kde v Evropě. Největší šanci má u nás, tady totiž ještě žádná arabská komunita, není tak silná.
Každý vztah je o vzájemné toleranci a úctě! Láska jako taková dojde útlumu, ale ono chtění být s tím druhým si musíme pěstovat ... Pokud Vaše kamarádka již teď pochybuje, ať opravdu vztah s "Tunisánkem" ukončí, nikam by to dlouhodobě nevedlo. Nedávno jsem se z mojí sestrou shodla na tom, že obě jsem schopny žít "téměř s jakýmkoliv dobrým a tolerantním" partnerem (tedy jedno kde na světě, jedno jakého zázemí, finanční jistoty, ...) opravdu tak otevřené partnerskému soužití se cítíme kamarádka by tedy měla sama zvážit, co vše je schopna akceptovat, oželit a v případě, že si již nebudou "rozumět" a to se stává komukoliv na světě! jak takovou situaci budou schopni vyřešit!
Tunisanky jsou sice silně věřící muslimky, ale jejich způsob života je blízký našemu. Burku nenosí, alespoň moje velice dobré kamarádky, i obecně se v této zemi vyskytuje dosud málo radikálních muslimů i když v posledních letech se o prosazení některé politické skupinky pokouší. Můj pohled na Tunis je z pohledu chlapa na krásné ženy, Tunisanky. Pokud jde o většinu populace v Tunisu, tak žijí monogamně, stejně jako u nás.
Opravdu? Nějak se mi to nezdá! Málo radikálních muslimů? Pokouší se o prosazení pouze v posledních letech o prosazení? Myslím, že o tom máte pouze povrchní znalosti a nechci se Vás dotknout, ale stačí mi Vaše věta, která vyjadřuje hodně. "Můj pohled chlapa, na krásné ženy, Tunisanky." Není co dodat.
Pokud někdo zastává jakoukoliv víru, tak by podle ní měl žít. A to zcela. Ne tak, že sex až po svatbě podle mého vyznání, ale proč si nezaskotačit teď, když se mi chce? Nebo tady jíst vepřové nemůžu, ale když vycestuji do jiné země, tam na mě Allah neuvidí. Na druhou stranu chápu, že jsou lidé a lidé. Jen si myslím, že my prostě vnímáme islámskou kulturu jinak a jinak vnímá islámský svět naši kulturu. Rozdíly jsou obrovské a nejsem přesvědčená o tom, že přítel zůstane takovým, jakým je, až by se vzali. Ale můžu se mýlit.
Píšete, že přítel je jiný, než Češi. Ale Češi přece nejsou všichni ubozí lháři, kteří nechají holku na holičkách?! Možná prostě kamarádka neměla jen štěstí na toho pravého. Pokud se už dopředu obávala, co bude a jak bude, když by otěhotněla, neměla prostě takový vztah začínat. Je od vás hezké, že jí chcete pomoci, ale nic za ni nevyřešíte. Ona si musí udělat v hlavě jasno a říct si, co od života chce. Ať se rozhodne jakkoli, přeju jí, aby byla šťastná a měla život, po kterém touží. Vy ji v tom můžete buď podpořit nebo to nechat být.
Mám dojem, že se nejedná o kamarádku, ale přímo o vás. Já jsem chodila s Libanoncem asi rok, studoval tady, když jsem se do něj zamilovala a chtěla jsem na něm jestli si mě hodlá v budoucnu vzít tak se mi vysmál, že by si nikdy jinou ženu než arabku nevzal. Prý jí má doma připravenou a až dostuduje tak se vezmou. Těžce jsem to nesla, asi po 2 letech vypukla v Libanonu válka a on se mě ptal, že tam nechce, že by chtěl bydlet tady se mnou. Já jsem už měla jiného kluka a tohohle arabáka jsem poslala do, víte kam. Arabům jsem se od té doby vyhýbala jak čert kříži. Dejte pokoj.
Láska je mocná čarodějka.Já jsem se zamilovala do Tunisana také.Jsou to milý lidé a to že mají jiné zvyky mě také děsí.My se chceme vzít tady v Čechách,bydlet a pracovat v Německu.Do Tuniska bych se nechtěla odstěhovat a to on dobře ví.Proto přeju vaší kamarádce pořádné rozhodnutí,ale bylo by pro ně lepší bydlet a pracovat v Evropě.Záleží to na těch lidech jak se domluví a pak bude i ten život krásný.Já jsem JEŠTĚ vdaná za Českého chlapa-rozvod=26.10.2011 a nikdy nebyl dobrým otcem a a ni mě ne mužem.Je to agresivní alkoholik,který mlátil mě i našeho syna.Tohle by Tunisský chlap nedovolil.Takže hooodně štěstí pro vaší kamarádku.P.s.DEJTE VĚDĚT,JAK A CO.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.