Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vždycky jsem slýchala, že ryzec pravý je jedna z našich nejchutnějších hub. Nemohla jsem to posoudit, našla jsem nejvíc 2 - 3 kusy najednou a tak pokaždé skončily ve směsi. Včera se mi však podařilo u Sázavy najít místo, kde jsem pravých ryzců nasbírala za chvilku košík.Ta vůně!
Teď mi ale jde o to, co s nimi. Slyšela jsem, že nejlepší jsou v octě. Mám udělat běžný nálev z Deka, nebo máte někdo nějaký speciální recept jak upravit ryzce? Děkuji za radu. Jaga.
Dobrý den.Babi dělá ryzce na másle a s kmínem,je to mnamka.Jinak dělá čalamádu.Ale není jen z ryzců.Nálev:3l vody,1/2l octa,20kuliček nového koření,6dg soli,30dg cukru,6ks bobku to vše převaří,pak tam dá 20kuliček pepře.Mezi tím si nakrájí na větší kostky 1kg cibule a 1kg papriky na proužky.houby-ryzce,lišky i jiné houby nakrájí na kostky a uvaří 30min v osolené vodě.Do vařícího nálevu dá papriky, cibuli a ještě 5 minut vaří.Pak tam přidá houby(má jich být 2kg)a všechno promíchá a plní do sklenic a konzervuje je v horké vodě.Vaří už jen 8minut.A je to výborné.Jakub
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.