Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kapr - jak dlouho předem naložit?

Od: slavka* odpovědí: 3 změna:

Můžu naložit kapra 24hod před grilováním? Máte dobrý tip na naložení?

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

1jara*
hodnocení

2x

Dobrý den, jeden je tady, další přidají třeba i ostatní.

Smícháme 100 ml- oleje, stroužek česneku, lžičku Dijonské nebo Kremžké hořčice, půl lžičky šťávy z limetky a půl lžičky mletého pepře. Marinujeme dle velikosti 3 - 4 hod.

doplněno 13.08.11 21:19:

Nebál bych se ani 24h.

slavka*
hodnocení

Moc děkuji, jdu na to a zítra ho zbaštíme.

 

lidka*
hodnocení

0x

Slávko, kapra jsem ještě sice negrilovala, ale myslím si, že není potřeba ho tak dlouho marinovat. Ale snad to kvalitu rybího masa nijak zbytečně neovlivní. Schváleně jsem prošla několik receptů a doporučují potřený tak na hodinku do chladu. Na druhou stranu je fakt, že před obalováním kapra den předem ho také nasolím a pokapu citronovou šťávou. Jinak co se týče marinády, libíla se mi tato:

Grilovaný kapr ingredience:
2 porce kapra
2 stroužky česneku
mletá sladká paprika
sůl, pepř
olivový olej
nasekaná petrželka
citronová šťáva
Grilovaný kapr postup:

Kapra pomažeme z obou stran citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou paprikou. Olej smícháme s nasekanou petrželkou a prolisovaným česnekem. Touto směsí potřeme kapra, necháme asi hodinu v chladu marinovat a pak grilujeme z obou stran. Doba záleží na velikosti kapra.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]