Nejste přihlášen/a.
Mám problém na kahlotech, jen na jednich- sám se rozepíná rozporech při chůzi, nebo když sedím.. poraďte prosím čím to? srazily se nebo jsem přibral? nebo je nosím moc vysoko? použít asi provázek nebo nějak zaháknout zip o knoflík nahoře je řešení..? poraďte prosím
Ramiku, Ty si z nás děláš šoufky. Zip je evidentně nekvalitní, nebo rozbitý. Nech ho vyměnit, nebo si kup jiné gatě. Ale k "Vietnamcům", už nechoď. Je úsměvné, když se ptáš nás, kteří jsme Tě nikdy neviděli, jestli jsi přibral na váze, či zdali si ty gaťky taháš moc vysoko. Pokud jsi přišel na nápad zaháknout to provázkem, zkus to, jenom mám obavy baby ses nakonec nepočůral dřív, než se Ti provázek podaří rozšmodrchat. A to nemluvím o jiné tělesné potřebě. Tak na to dost bacha.
suzymoniko jak jsi odepsala tak jsi mne úplně rozesmála, njn chce to zanést asi do krejčoství, včetně zimní bundy, kraťasů, letní bundy.. vše se nějak kazí.. když jsem byl ptát v centru do jednoho krejčoství, kolik stojí tak přibližně výměna zipu na zimní bundě, řekl mi tam ten člověk že tak kolem 400,- což se mi zdá moc a poohlédnu se po dalším krejčoství.. jenže je to docela problém nějaké dobré a levné najít..
mimochodem kalhoty jsou od kenvela..
ramíku,se zájmem jsem si přečetla tvůj problém se zipem.Chce to vyměnit,nic jiného.Vysvětlím ti proč je ta výměna tak drahá.Zimní bunda má tři vrstvy látek,tu lícní,která je vidět,vatelín a podšívka.Pokud chce švadlena opravu udělat kvalitně,někdy ta výměna zipu u bundy trvá i 3h.Záleží také na materiálu.No,kdybys bydlel poblíž Roudnice n.L mohu ti zipy vyměnit,až bych materiál viděla,řekla bych ti cenu,ale 400Kč bych si rozhodně neřekla.
doplněno 13.08.11 22:08:No tak jsem dočetla všechny rady a čtu,že jsi z Ostravy,tak to ti rozhodně nepomohu,ale věřím tomu,že někoho šikovného určitě najdeš.Jarka
Já vyměním jen jezdec z jiného zipu.Na jezdci je zoubek,který je ovládán držátkem.Když se zoubek obrousí,nedrží nahoře.Stačí rozešít v dolní poloze a rozebrat spojku.pak se vyndá starý jezdec a navlékne nový.Kleštěma zamačknu západku a nebo se jen konec zašije.Jezdec musí mít stejnou rozteč a šířku jako původní.
JABRAKA
Také si myslím, že to je špatný zip. Chtělo by to vyměnit za pořádný pevný zip. Jiné řešení asi těžko vymyslíme. Teď jsem si vzpomněla, že jednou jsem tento problém u starších riflí vyřešila našitím kovového háčku na začátku zipu pod knoflíkem. Háček by měli mít ve švadlence. Ale lepší řešení je samozřejmě nový zip.
Suzy - dobrá připomínka! :D Také jsem na to myslela.
Tak 400 Kč je docela dost. Já to dělám celé rodince za pěkné poděkování. I když se u toho občas pěkně čílím - není to pěkná práce. Nemáte babičku?
Už jsem jich také hodně přešila, u kalhot i u bund. Jak píše Lidka, někdy to je k vzteku, ale snažím se vždy, aby to vypadalo dobře. Za 400 kč, bych to šla dělat, já za to mám někdy čokoládu, nebo kafe, od dětí jen poděkování, ale i za to jsem ráda. Odkud jste? Kdybyste byl blízko, ráda Vám to přešiju.
Nouzové řešení je gumička. Zachytneš ji za jezdce a při zapnutí tipu omotat kolem knoflíku. Poslední otočku neomotávat, ale tou už ten knoflík zachytit Nevím, jak to líp popsat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.