Nejste přihlášen/a.
Vyzkoušela jsem jich spoustu. Doporučí někdo nějaký vyzkoušený? Dnes mě lanaři v Baumaxu na twist systém od Leifheitu za 990 Kč. Díky
Ja jsem si ted koupila samozdimaci mop od Spontexu. Uklizela jsem s nim zatim jen jednou, takze jeste nemam vychytane namaceni a zdimani , ale myslim, ze to casem pujde. Libi se mi, ze nepotrebuju extra zdimac. S trasnovymi, kulatymi mopy jsme moc spokojena nebyla, protoze trasne nesetrou vsechno a nedostanu se s nimi do rohu. A pokud je mop velky, sudlam s nim akorat tak steny /v koupelne, kde jsou kachle, to neva, v kuchyni, kde je nizka lista a jinak vymalovano, to vadi dost/. S obdelnikovym mopem vytru vsechno dukladne, dostanu se do rohu a neuspinim si steny.
Po vyzkoušení dvou mopů, jsem se vrátila ke koštěti a hadru.Třeba v koupelně jenom k hadru a lezu po kolenou. Po mopu mě přijde, že je mokro a stejně tam semtam něco je - vlasy chuchvalečky. A to mám opravdu velký barák...Nejdřív důkladně prach vysaju vysavačem a pak doleštím mikrovláknovým hadrem namočeným v aviváži. Vše se leskne a voní. Jednou mi to poradila - tu aviváž známá, a od té doby jinak neuklízím, jen když je něco víc znečištěno, tak použiji Jar.
Díky za tu radu s aviváží, to zkusím. Štukujeme a jsem zoufalá. Vytřu jarem snad tisíckrát a pořád je to takové šedé, matné.
Im, moc děkuju. No, předevčírem jsem tu rozbrečela jako malá holka. Nemá to konec.
Díky, taky to zkusím. Nemáme ještě hotovo a tak vytírám každý den několikrát, aby alespoň pejsci nebyli v prachu. (vadí jim to na oči a už mi i prskají). Takže můžu vyzkoušet všechno.
Ten ocet je vynikající i na vápno. Ale, jak již bylo řečeno, po bourání to chvíli trvá, než se vše leskne, jako dřív. Ještě doplním, že ta aviváž odpuzuje prach, neusazuje se tolik. Je to znát hlavně na dřevěných schodech.
Mařenko, někde jsem četl, jen si bohužel už nepamatuji, jestli šlo o kočky nebo psy, že jim vadí ten vápenný prach na packy. Zkuste někde pohledat, a něco zjistit.
Lui, moc moc děkuji. A já nemohla přijít na to, z čeho se zrovna udělaly dvě zahnisané boule mezi prstama na packách.. Jdu to prostudovat.
.. jinak. Já jsem nedávno koupila v Lidlu za 150,-Kč mop, je takový s tím navlíkacím hadrem. Řeknete si šmejd za pár kaček. Je pravda, že ždímat musí člověk sám, ale s tím jak vytírá jsem naprosto spokojená. Krásně zajede kousek i pod lednici jak je tenký. Tyč se neohýbá, mají i víc druhů těch hadrů na něj a za pár korun.
Uřímné politování Mařenko.
Jak se štukuje,maluje či spáruje,tak to potom nějaký čas trvá,než se zase vše blyští,s tím nic nenadělá ani největší zázrak zázraků.
doplněno 10.08.11 13:22:Ale no tak,přece nebudeme brečet kvůli pár šmouhám,šetřme slzy.Ono se to poddá,vše bude nové,hezké a pak na nějaké několika týdenní šmouhavé období ani nevzpomenete.
My stavěli od základů,pak jsme zase vyměňovali okna,letos zase stavba krbu,takže to znám mooooc dobře,ale stojí to za to.
Ohledně twistu. Koupili jsme ho minulý týden za 500 kč v OBI. Řeknu Vám nic moc. Všechno plast, násada se prohýbá protože je celá plastová. Nedávám tomu velkou životnost. Toť co vím o mopech
Můžu ti říct že sme doma měli různý ty mopy a stírače co se kde prodávaj a nakonec jsme se opravdu vrátili k tomu kýblu, koštěti a hadru. Nezachytávaj se na tom vlasy, nemusíš si k tomu kupovat speciální ždímátko a setřeš s tím všechno. A když náhodou narazíš na nějakej větší neřád, takhadr normálně sundáš a nabereš ten humus do něj. To s mopem prostě nejde.
Nechte se zlanařit,mohu říci z vlastní zkušenosti,že pouze tento je k čemu.Měla jsem jich již také několik,ale až s tímto od Leifheitu jsem spokojená.Je pevný,neprohýbá se,pěkně vytírá.Ve srovnání s kvalitou těch rotačních se šlapkou,která jsem viděla v Prioru je to nebe a dudy.
No já mam Viledu
Uklízet se s tím dá,v celém domě máme laminát a hlavně pokojovýho psa,kterej běhá dovnitř ven - dovnitř ven,takže je furt co uklízet.Ale žádnej super zázrak to není.Občas bych uvítala,kdyby to více vyždímalo a tak ždímadlo neždímadlo,,občas to vyždímu ještě rukama ,aby to bylo sušší a lépe to stíralo.Myslím,že více méně to bude podobné u všech ,lišit se budou jen cenou dle novinky a značky.
Naprosto souhlasím s eva900..Také máme twist mop od Leifheitu už 5 let a vytírá se s ním parádně. Žádné máčení rukou v kýblu se špinavou vodou, žádné mokré stopy. Vůbec se to nedá srovnat s třásňovými mopy, kterými nesetřete vůbec nic a košíček na ždímání se ulomí při větším tlaku (případně překlopí kýbl :D ) a zapáchají.. Opravdu platí pravidlo, že je lepší si připlatit za kvalitu..
Tak jsem si dnes koupila také v Baumaxu tento mop Twist od Leifheitu - dala jsem na vaše rady, páč jsem už dlouhou dobu taky přemýšlela jaký koupit. Četla jsem si všechny vaše názory a dá se říct, že jsem se rozhodla právě díky vám. Hned jak jsem dorazila domů, tak jsem ho musela vyzkoušet. Tak tedy: co se týče namáčení a ždímání, tak je fakt super, rukou jsem se toho nedotkla, ruce byly fakt suché a mop kvalitně vyždímaný, ale co se týče té tyče, tak ta mě zklamala, protože se prohýbá, poněvadž je vlastně složená z několika dílů (asi ze 4), které se do sebe zasunou. To mě fakt zklamalo. Někdo tady výše psal, že tyč je oproti jiným mopům pevná a neprohýbá se. Moje tyč se tedy prohýbá, což mi dost rozčiluje. Tak fakt nevím, jestli bych si ho za ty peníze ještě koupila. Toť můj názor.
Nevím,mě se tedy neprohýbá. Při prvním sestavování je nutné tyče do sebe pořádně silou nacpat,pravda,jde to ztuha,ale drží a neprohýbá se.Vaše zklamání mne mrzí,mop jsem opravdu vychválila s čistým svědomím. Zkuste tedy ještě znovu přestavět tyče.
Ono zalezi jaky model od Leifheitu mate. Ja kupoval tento
a u toho je nasada v jednom kuse a prijde mi docela festovni.
Mě je taky líto, že nejste na 100% spokojená..My máme tento: leifheit-shop.cz/..., akorát starší model a také nemáme problém s prohýbáním tyče..To bych musela být Rambo, aby se pod silou prohla..:D Navíc díly k sobě máme šroubovací na závit..Tak nevím co s tím novým modelem udělali..
Mop mám víc jak 5 let, je ze dvou částí, krásně ho lze zkrátit nebo prodloužit, nikde se nic neprohýbá. Patřím k těm co vám ho doporučili a mrzí mě jestli vám neslouží.
A zkusil jste někdo ,nebo znáte někoho kdo má takový ten kulatý rotační se šlapátkem na kbelíku jak ukazují v teleshopingu?Cesmína
Já sice vůbec neím o jaký mop tam jde ,ale z teleshopingu radím nekupovat NIKDY NIC.Jsou to vyhozené peníze ,VŽDY.
Já vím o jaký mop jde, ale viděla jsem ho pouze na TV. Ale souhlasím s LM, že to bych nekoupila, ani náhodou...To je s prominutím drek už od pohledu. Navíc, jednou jedinkrát jsme ve výprodeji teleshopu koupili čistící prostředku s tepovačem ( jestli si někdo pamatujete tu reklamu) a to je takovej molitanovej šmejd, že to jsem ještě neviděla..Navíc k tomu nepasovala žádná násada, která ovšem nebyla v balení a o čističích ani nemluvím..To neudělalo absolutně nic..Teleshopingy jsou zloději a podvodníci.
No vidite, tata o koupil a maji uz dva, jeden na hrube necistoty a druhy interier. Nemuzou si ho vynachvalit. Me prilsa nasada dost kratka, ale pry to nevadi. Pouzivaji ho zza 3/4 roku
Luccy, mop mám přesně jako vy, ale je možné, že během těch pár let to výrobce "vylepšil" , aby to nic nevydrželo, a zákazník si to musel kupovat častěji. Já na té tyči závit nemám, je to pouze nasouvací. Zkusím to tedy ještě jednou pořádně zarazit, ale moc tomu nevěřím. S manžou jsme to zaráželi společně a dali jsme do toho všechno.
No já ho mám taky a jsem moc spokojená. Jelikož trpím na zápěstí a loket tak si ho nemohu vynachválit. Koupila jsem asi před 2 lety přes Aukro za 1100 Kč a je v pořádku, pevný , nic se na něm nezničilo , ale asi záleží na výrobci. Za těch 500 bych tomu moc nevěřila. Leifheitu za 900 ano. je taky potřeba dodržet počet otáček na odstředění. To už ale záleží na povrchu podlahy.
doplněno 25.09.11 13:59:No nedočetla jsem do konce , mop již máte. Já mám tač naprosto pevnou. To jen na doplnění.
Já mám plochý mop od Viledy Ultramax a maximální spokojenost. Co se mi osvědčilo je, že než začnu stírat tak podlahu nejdřív vysaju, máme dva psy a z těch chlupů bych se zbláznila, takže vysaju ty hrubé nečistoty, vlasy apod. a mopem pak stáhnu ten zbytek a hadr jsem si zatím nový nekupovala a mop mám už skoro 2 roky Někdo může říct, že je to dvojí práce ale paradoxně mi to zabere míň času než když jsem používala koště a hadr nebo vytírala bez vysávání. Možná je to i tím, že jsem alergik a vysavač mám pořád po ruce a tak jej nemusím vždycky vytahovat ale jen zapnu a jedu. Hadr zhruba co 3 měsíce vyperu a můžu pokračovat. A zatím pořád stírá
Ale jinak jsem s ním vážně spokojená. Násada drží, neláme se ani neprohýbá. Kybl taky drží a zatím žádné známky poškození.
A myslím že je jedno který si koupíte, myslím že jsou všechny téměř stejné, jen je rozdíl ve značce a ceně samozřejmě ale pokud jste jich vyzkoušela už hodně tak bych se vrátila k tomu, který mi nejvíce vyhovoval. Mě ze začátku vůbec úklid s mopem nevyhovoval ale teď na něj nedám dopustit. Člověk se s tím musí trochu naučit, jako je to se vším v životě
Tak ženy hodně štěstí a úklidu zdar
Zdar,
minimálně hodinu jsem maturoval v různých diskuzních forech a testech - naše i zahraniční. Pokud se tím člověk neživí a má to pouze na operativní setření podlahy do 100 metrů čtverečních tak doporučuji Bona Spray Mop.
Koupil jsem ho v Bauhausu, ale mají i jinde. Výhoda je v tom, že je někde pověšený - vezmu - stříknu a setřu - prostě BOMBA.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.