Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rychle srazit horečku?

Od: luciferik* odpovědí: 12 změna:

Chtěla bych se zeptat, jak rychle se dá srazit horečka? Chvíli mám teplotu v normálu a pak mě najednou začne bolet strašně hlava a teplota se zvýší. Děkuju moc za rady...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

3x

Co to je - teplota se zvýší ... to je kolik? Do 38 st. se teplota srážet nemá.

hodnocení

1x

V tomto případě by jsi měla jít k lékaři.Není to jaksi normální,že když tě začne bolet hlava,tak vzápětí se ti zvýší teplota.Zvýšená horečka ti dává najevo,že v těle není cosi v pořádku,a tím pádem jakoby volá o pomoc.*hej*

alfonsmucha*
hodnocení

1x

na exotických cestách v místech bez dostupné lékařské péče bych nouzově JEDNORÁZOVĚ použil nimesulid (třeba aulin).

kdekoliv jinde bych tohle konzultoval s lékařem.

pacourek*
hodnocení

0x

Obvykle pomáhá studení zábal

andrea1*
hodnocení

0x

S tím studeným zábalem opatrně. Provádí se jenom při vysokých teplotách stanoveným způsobem.

qwen
hodnocení

0x

Ahoj. Předpokládám, že jsi nemocná, nebo ne? Když vynecháme prášky na teplotu, tak mě se nejvíc osvědčil zábal, ale ne celého těla, ( ten až když je opravdu zle ), ale 4 ledové vykroucané ručníky na předloktí a lýtka. Plus na čelo. Prostě tam, kde je potřeba zahřívat, proti prochladnutí, se i dobře chladí. Nebo že by ta horečka byla psychosomatická? Že by láska? ;) Úspěšné uzdravování.

honzmalatny*
hodnocení

0x

ponožky do octa,vykroutit a na nohy.

magdap*
hodnocení

0x

Tohle bych asi na naše rady nenechávala a radši zašla k doktorce! :)

artik*

já už mám týden teplotu 38,5 a nedaří se jí srazit dolů . 3el jsem k lekáři a dostal jsem léky , doktor si mě jen poslechl a šel jsem domu :( . Dneska může dělat obvoďáka každej blbec .

Já si na toto dávám buďto uvařený brambory (grog) a vypotit nebo (když je dobrá slivovice) tak jednoho frťánka a taktéž v pelech a důkladně vypotit , v nouzi či abstinenti mohou i horký čaj s citronem a potit do dvou dnů je zhorečky max zvýšená teplota ,alespoň mně to tak funguje ale KAŽDÝ JSME JINÝ!

denita*
hodnocení

0x

Tak kromě léků samozřejmě, máma dává octový zábal = studená voda + ocet na čelo, dlaně a chodidla - funguje stoprocentně a je to osvědčené :)

hodnocení

0x

Lze zkusit studený zábal na nohy (na š lapkyú, případně udělat zábal z měkkého tvarou, když se vtaroch na nohou vysuší, teplota klesne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]